Vanmorgen is de Hatz op schoolreisje gegaan naar de spuiter. Je trekt wel bekijks met zo'n ding achterop. Hopelijk de laatste foto van hem in deze kleuren.

Hatz TL 13

hooidonk
Vanmorgen is de Hatz op schoolreisje gegaan naar de spuiter. Je trekt wel bekijks met zo'n ding achterop. Hopelijk de laatste foto van hem in deze kleuren.

Reacties

+4
Rozema
Mooi werk @hooidonk Het heeft veel tijd en energie gekost om hem zover te krijgen, bijzonder keerpunt in het project! En natuurlijk zijn de foto van het resultaat hier ook welkom! 😁
+2
hooidonk
@Rozema
Maar ook alle dank voor jullie hier op het forum! 👍🏼

Ik hou jullie sowieso op de hoogte!
a3vandiejen
Al vele kleine stapjes gedaan, en nu het grote werk om het af te maken. Spannend.
+1
hooidonk
@a3vandiejen
Ja, straks is hij ook ineens bijna klaar. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat!
+1
florisrobben
@hooidonk anders ik wel maar dat kan niet anders dan goed zijn
+1
Kramer U800
Ik ben heel benieuwd! Wanneer kunnen we de eerste foto's met kleur verwachten? 😉😃
hooidonk
@Kramer U800
Ik weet het niet, hij probeert er tussen de bedrijven door aan te werken. Dus het kan nog wel even aan lopen.
Ik krijg eerst de body terug en pas later het plaatwerk, daar zit meer werk in.
+1
Kramer U800
@hooidonk Maakt niet uit. Het is tenslotte hobby. We zien de foto's wel verschijnen!
+4
KlaasM
Je had nog veel meer bekijks getrokken als je de vrouw in de auto had gezet en zelf op de bok was geklommen. En dan met een uitermate serieus gezicht in de bochten meesturen
hooidonk
@KlaasM
Haha, misschien de volgende keer.
Het begon nu precies te regenen toen ik ging, dus vond het wel lekker om binnen bij de kachel te zitten
Schluterfan
Goed dat ik zie dat een Renault Megane zo'n combinatie sleuren mag, heb namelijk dezelfde. Dat geeft stof tot inspiratie mocht ik mijn trekker misschien ook ergens anders willen spuiten 😂
valmet6400power
@Schluterfan
Of het mag weet je niet, dat het kan wel 😏😏
Schluterfan
@valmet6400power

In België steken ze je voor zulke toestanden in den bak om het cru te zeggen. Heb in NL al anderse transportjes gezien 😛
Kramer U800
@Schluterfan Een hoop mensen houden de handen voor de ogen hoor als je het gaat vragen. Willen het niet eens weten. Totdat ze betrokken raken bij een ongeval, dan is het janken en mag je iemand levenslang betalen als deze een beperking krijgt. Goed zorgen dat je het goed voor elkaar hebt 👍👍
hooidonk
@Schluterfan
Haha, gewoon in Nederland laten spuiten of de Schluter er voor zetten!
Heb jij ook een hatchback of de station?
Die mag namelijk 200kg meer trekken.

Eigenlijk is zo'n karretje perfect voor deze auto: link.marktplaats.nl/a1296576194/
Dan zou de Hatz ook daadwerkelijk achter de Renault mogen hangen, maar ik vraag me af of het lekker rijdt.
Schluterfan
@hooidonk

Ik heb ook een Hatchback. Ik mag nog wel eens de aanhangwagen van mijn vriendin haar oom gebruiken, en die lijkt wel op die op jou foto, alleen korter en hij kipt hydraulisch met een elektrisch bedient pompje (aanrader!). Heb die ook al paar keer achter de Renault gehad en dat ging eigenlijk wel goed. Alleen bekijken ze mij alleen in de milieustraat, ik kan alles gewoon afkippen, terwijl de rest daar loopt te klungelen met een riek of schop om hun aanhangwagen te legen 😂 . Al eens gevraagt of ik niet met de trekker mag komen, maar mag niet 😞.

Maar vraag mij zelfs eigenlijk af of ik zo'n aanhangwagen mag trekken, heb er om eerlijk te zijn nog niet bij stil gestaan... Normaal hangen we er een Nissan Patrol 3.0 diesel aan, en die dingen mogen 3.5t slepen ofzo meen ik.
hooidonk
@Schluterfan
Ja, zo'n elektrische kipper achter de auto is helemaal fantastisch!
Alleen het nadeel is het hoge eigengewicht, waardoor er achter zo'n Megane bijna geen laadvermogen meer over blijft.
De Renault is op zich een prima trekauto, hij ligt er veel steviger voor dan de Leon die we voor deze auto hadden en zelfs nog 100kg zwaarder was.

Jammer dat je niet met de trekker op de milieustraat mag komen.
Hier vinden ze het ook niet grappig, omdat ze bang zijn dat er bedrijfsmatig afval gebracht wordt, waar anders duur voor betaald moet worden.

Officieel schijn je in Nederland de aanhanger terug te moeten keuren naar het max. trekgewicht van de auto, maar dat lijkt me verschrikkelijk onhandig als hij achter verschillende auto's of trekkers hangt. Ik weet niet eens precies hoe het zit met achter een trekker hangen, daar zijn ze doorgaans minder scherp op.

Zo'n Patrol doet hem inderdaad met 2 vingers in de neus, dat zijn net trekkers die 80 lopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!