Foto van een John Deere 9520R bezig met Groningen promoten in Canada boven op een gerst (GPS) bult.De grootste en volgens type plaatje de sterkste trekker van het loonbedrijf met 520pk. (Er is een ste

John Deere 9520R

JohnDeere5720
Foto van een John Deere 9520R bezig met Groningen promoten in Canada boven op een gerst (GPS) bult.

De grootste en volgens type plaatje de sterkste trekker van het loonbedrijf met 520pk. (Er is een sterkere, hiervan volgen foto's). Als je in deze trekker zit merk je pas hoe groot en lomp het echt is. Eerste half uur was volledig toegewijd aan kijken hoever om jou heen de trekker eigenlijk is.

Met 33ton gewicht is dit ook de zwaarste trekker, voor het aanrijden merk je goed verschil tussen de kleinere 9360R met 28ton gewicht in het aandrukken van de bult. (Zou je niet verwachten als de 28ton al twee maal het gewicht is wat we hier in Nederland op de bult hebben)

De dauwkracht is geweldig, één vracht gerst of maïs zat gemiddeld rond de 20ton, deze gaat groten deels voor de schuif zo omhoog. 15 a 1600 motor toeren en gaan.

Een vracht is in 3 maal drukken volledig vlak geduwd/gepoetst, daarna volgt het echte aanrijden. Vaak duurt elke druk omhoog 1minuut, tussen elke vracht zat 6 a 7 minuten (5minuten is record). Geen tijd om ergens verkeerd heen te schuiven wat je later weer vlak moet zien te krijgen.

Meerdere foto's volgen

Reacties

johndeere6230
Pfoe drukke bezigheid, vorig jaar heel het jaar gezeten?
32 ton is puur alleen trekker en schuif?
JohnDeere5720
@johndeere6230 Van Juli tot en met November, daarna op door reis naar andere adressen/kennissen/familie.

Alleen trekker en schuif samen ja, wat wel opviel is het soort banden en profiel in het aandrukken. Zal daar komende week nog een foto over plaatsen 😄

@hermanjohndeere Dat was ook wel een echte trekker, was de gelukkige om de schuif er weer aan te bouwen en een dag mee op de bult mogen staan. Dat was echte kwaliteit, achter raam op een kier voor het geluid. En drukt minstens zo hard als de nieuwere trekkers.
+2
Fendt926Driver
@JohnDeere5720 pracht verhalen en fotos.
houden zo.
wat jij daar allemaal ziet zien wij ook graag op tf verschijnen.
en een mooi verhaal eronder is mij nooit te lang.....
+1
JohnDeere5720
@Fendt926Driver Dank, dan zullen we daar nog even mee door gaan. Mooi dat het gewaardeerd wordt.

@johndeere6230 Heb juist het idee dat wat minder nokken mooier aanrijd, en scherpe/harde nokken. Ook banden spanning wel paar keer wat verschil in gehad. Hoe harder hoe beter, scheelt ook slijtage op de weg. Zijn toch 8 keer dure banden 😛

Nu weer in NL ja, net voor de dikke kou weg gegaan.

Lijken ook geen verkeerde trekkers die Case, nooit mee gewerkt. Kon die ook goed vrachten duwen?

@hermanjohndeere De JD9420 stond nu voornamelijk voor de graincart, mag wat rustiger aan doen.
johndeere6230
Quote Reactie van @JohnDeere5720:
Heb juist het idee dat wat minder nokken mooier aanrijd, en scherpe/harde nokken.

Ja klopt, ik zei het verkeerd, dat bedoelde ik ook. Meer druk per cm2.

Ohh precies op tijd dus haha

Ja ging prima, hadden voornamelijk case daar, 2 kniktrekkers en een hand vol gewone.
Duwen ging prima, schoof in 1 keer een hele 3 Asser, 50 kuub, luzerne naar boven. Ging heel prima, bij jullie zijn er niet veel silo's denk ik?
hermanjohndeere
@JohnDeere5720 ja klopt 👌 heb hem toen ook poosje voor de graincart gehad. Werd toen weer beetje wakker. Van het bult schuiven werd hij een beetje lui hahaha
johndeere6230
@JohnDeere5720

Ah oké en nu inmiddels weer in Nederland dus?

Pfoe flink gewicht, zitten veel nokken op de band denk ik of niet? Dat drukt het hardste aan vaak.
Bij mijn stage hadden ze een case op de bult staan, die woog met schuif en treinwielen rond de 34 ton, dat drukte wel lekker aan, zeker in de sleufsilo's die ze daar hadden.

(klik om te vergroten)

Werkte wel mooi zo, alles was met schuifjes te bedienen, miste alleen het (omgekeerde) voetgas wel, die had de 450 er wel opzitten
hermanjohndeere
@JohnDeere5720 ja inderdaad. Heb er toen ook van juli tot november gezeten en 90% van men uren door gebracht op die trekker.
hermanjohndeere
@JohnDeere5720 ja inderdaad. Heb er toen ook van juli tot november gezeten en 90% van men uren door gebracht op die trekker.
hermanjohndeere
Ik deed het met de 9420 op 1400 toeren hahaha 👌 alleen toen nog bij de 830.
a3vandiejen
Mooi, leuk verhaal erbij.
+1
Zetor 3511
Mooie plaatjes met interessante uitleg erbij Gerben!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 9520R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!