Foto van een Valtra A104high tech vandaag onze groene ingeruild voor dit roodje 👌. Geplaatst door BEboer op 25-02-2020 om 19:49:50, met 34 reacties.

Valtra A104

Foto van een Valtra A104high tech vandaag onze groene ingeruild voor dit roodje 👌

Reacties

+2
new holland koen
Mooi hoor!
Veel plezier ermee!
johndeere6230
Netjes! Gps erop of lijkt dat zo?
+1
BEboer
@johndeere6230 Ja is gps, tot nu toe deed mijn pa al het precisiewerk zoals kunstmest strooien gras en mais spuiten. Hij zei koop dat maar zodat je dat ook kunt id toekomst 😂
johndeere6230
@BEboer

Hahah, het werkt wel mooi, dit is gewoon een stuurhulp? Of ook echt een stuurautomast? Doen jullie ook met deze trekker kunstmest strooien? Aangezien er vrij smalle banden onder zitten
BEboer
@johndeere6230 banden zijn 42cm achteraan, zelfde als de deutz en we hebben dubbellucht verplaatst (nog eens 42) zodat we dan net 3m breed zijn. Ook kunnen we met deze banden tss de rijen mais voor spuiten en evt kunstmest.

Gps is gwn stuurhulp simpel systeem
johndeere6230
@BEboer

Ah op die manier, dan is er ook prima mee te werken, enkel 420 achter is in het voorjaar met kunstmest strooien vaak krap zat, maar met 2 gaat het prima.
Schluterfan
Veel succes en plezier met de nieuwe aanwinst! Zie ik een Gps bol op het dak of gezichtsbedrog?
+1
BEboer
@Schluterfan Ja trimble systeem, heb geen ervaring met strooien enzo, en kreeg 30% subsidie dus 😉
Schluterfan
@BEboer

Ja waarom niet. Ben je met de tijd mee 😉. Er komt toch een tijd dat het allemaal gps gaat.
a3vandiejen
@BEboer Prachtige Valtra, veel werk plezier ermee, maar dat komt wel goed denk.
+1
CaseCS130
Hele mooie trekker, veel plezier er mee.
nielsve
Mooie trekker.
Als je in de toekomst toe bent aan een nieuwe kunstmeststrooier of spuit kan ik je alleen maar aanraden om die dan ook met gps aangestuurde secties te kopen. Dat betaalt zich vanzelf terug.

Overlaatst van een collega melkveehouder gehoord dat ze na de overschakeling naar gps (maar nog geen sectiecontrole) 6 ton kunstmest uitgespaard hebben na alles één keer bemest te hebben.
+2
MulderDeutz1
@nielsve Dat heeft niks meer met GPS te maken, maar meer een verkeerde afstelling op voorhand. 6 ton is wel erg extreem. Wij doen zonder gps, maar volgen de tabel en kijken via google maps hoe breed te percelen zijn. We zitten er op 40 hectare hooguit 400 kg naast.
johndeere6230
@MulderDeutz1

Jullie hebben waarschijnlijk veel relatief rechte percelen, als je elk perceel een flinke geer heb en je bespaard een x aantal kg kunstmest en je hebt daarbij veel hectares dan is 6 ton zo gek misschien nog niet? Al vind ik het ook wel heel veel...

Oh zie nu dat er nog geen sectieafsluiting op zit, dan gaat er ergens toch wel wat fout...
Fendt926Driver
Quote Reactie van @MulderDeutz1:
e zitten er op 40 hectare hooguit 400 kg naast.

Dus iemand met 600 ha kan er ook 6 ton naast zitten?
Of denk je dat ze er op 5 ha 6 ton naast zitten?
MulderDeutz1
@Fendt926Driver Ja, dat zou prima kunnen.
+2
jasper-santing0
En allemaal leuk en aardig maar bij een veeboer op grasland is die dubbelgegooide kunstmest ook echt niet weggegooid dan groeid daar wel wat meer. Is niet dat er niks van terecht komt.
+2
ronald-deutz-fahr
@nielsve ben benieuwd watvoor berekening hierachter zit. Ben met je eens dat een exacte verdeling het mooiste is, maar waar je meer strooit zal uiteindelijk meer gras groeien, dus ‘weggegooid’ is het nooit. Hooguit lagere efficiëntie...
en 6 ton teveel strooien dan staat je klep gewoon te ver open...
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr of je hebt 600 ha te strooien.
Dan valt het met 10 kg per ha nog wel mee
ronald-deutz-fahr
@Fendt926Driver dat zou kunnen. Maar er staat in 1x strooien. Dus dat zou (aanname) 600 hectare grasland zijn. Ongeveer 1500 koeien kun je daarop melken, hoeveel zullen dat er zijn in Nederland?
+1
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr niels woont in belgie. Daar zie ik toch wel bedrijven op tf voorbijkomen met die aantallen koeien.
Mijn punt is dat je het juiste referentie kader erbij moet hebben.
ronald-deutz-fahr
@Fendt926Driver daar heb je gelijk in, alles in verhouding zien..
Neemt niet weg dat 6 ton kunstmest best veel is😎
Jij de gps al werkend?
+2
jasper-santing0
@ronald-deutz-fahr ow jij was me al voer zie ik nu net😅🙈🤙🏼
+2
nielsve
Ik had er misschien al wat meer info bij moeten zetten.
Hier zijn idd de mooie rechte of vierkante velden zeer zeldzaam, daarbij komt ook nog eens een gemiddelde perceels grote die niet ver boven de 1,5 ha zal komen, hier zijn zelfs nog heel veel velden die nog niet 1 ha groot zijn. Tel daarbij dan nog alle extra overlap door al die schuine kanten en extra hoeken, en je hebt een heleboel overlap.
Nu 1000 koeien hebben ze nog lang niet, maar ik ben er behoorlijk zeker van dat ze al een heel eind boven de 200 koeien zitten.
Hier wordt ook nog kunstmest op het Maïsland gestrooid, dat zijn ook nog allemaal ha's die erbij komen, dus ze zullen wel een behoorlijke opp te strooien hebben.

Zo nu en dan wat overlap in grasland is zeker zo erg niet. Maar hier in België worden we vanaf dit jaar extra gecontroleerd op gebruik van kunstmest.
Dit wil zeggen, een logboek bijhouden waar en wanneer je welke kunstmest strooit en hoeveel (gebeurd sowieso bij ons thuis maar lang niet overal)
Ook moet je al op voorhand aangeven wanneer je gaat strooien dacht ik. ( Zal niet lang meer duren of de kunstmeststrooier wordt ook gevolgd met gps zoals nu al het geval is bij rundermest.

De Mestbank is vorig jaar al bij enkele grote kunstmesthandelaars binnengevallen om de facturen op te vragen zodat ze weten welke boer welke hoeveelheid kunstmest heeft aangekocht. Dus ze kunnen zomaar bij je op het erf aankomen en zeggen jij hebt zoveel ton kunstmest gekocht, waar ben. Je daarmee gebleven.

Mijn punt nu is dat het steeds belangrijker gaat zijn om je (kunst)mest zo nauwkeurig mogelijk op het land te krijgen.

Wijzelf hebben sedert 2 jaar een strooien met sectiecontrole, en als je een perceel van 10 ha (met 8 of meer hoeken aan) aan 100 kg stikstof gaat strooien en je doet er 1000 kg in dan strooi je dat er netjes verdeelt over zonder overlap/onderlap en zonder dat je tekort komt, of teveel over hebt.

En als je al gps op de trekker hebt is het nooit verkeerd om bij een aankoop te vragen wat de meerprijs is van sectie controle. Het kan nog wel eens beter meevallen dan je denkt.
+1
BEboer
@nielsve had het niet gekocht als ik geen subsidie kreeg dus we kunnen maar hopen dat het meevalt dan zien we wel wat nog komt. Momenteel is onze sulky strooier 21 jaar oud dus vrees dat dit er ook vroeg of laat komt.
+1
zettelmeyer
Mooie trekker! Succes ermee! Hier ook stuurhulp, pa wil niet zonder meer haha
+1
BEboer
@zettelmeyer bedankt we gaan ondervinden hoe mijn pa de communicatie met de computertechnologie gaat ondergaan 🤣
jehan
@BEboer succes dr mee ..mooi trekkertje
+2
BEboer
@jehan dank je hopelijk zal.ik ook zo een valtra fan worden als jij dan wilt het zeggen dat alles goed meevalt🤣
zettelmeyer
@BEboer was hier ook zo, eerst zelf instellen en hun er mee late werke dan komen ze er wel achter hoe makkelijk het is
ronald-deutz-fahr
@zettelmeyer watvoor stuurhulp heb je? Trimble?
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr hebben treejet, simpel systeem met alleen lampjes
+1
Bakker S
Veel succes met deze prachtige Valtra.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!