Hier gaat de Merlo MF34.9CS op transport voor demo inzet.. Geplaatst door FarMachine op 28-02-2020 om 18:50:21, met 20 reacties.

Merlo Multifarmer (verreiker)

Hier gaat de Merlo MF34.9CS op transport voor demo inzet.

Reacties

+2
rubencasecs
De mensen die zo’n machine met hef kooen, waar gebruiken die de hef voor? Ik kan niet wat bedenken waarom je een hef zou nemen achterop een verreiker. Een trekker is veel praktischer iig qua overzicht?
+6
catfan55
@rubencasecs dit is een beetje het zelfde als een schijvenmaaier gebruiken als loofklapper, het werkt misschien wel maar ze zijn er niet voor gebouwd 😂
FarMachine
@rubencasecs en @catfan55 bijzonder is dan wel dat ze in Duitsland, Frankrijk en België zo nu en dan verkocht worden. En sinds kort rijdt er ook grote Multifarmer in Friesland in Wijckel.
+2
catfan55
@FarMachine iedereen vergist zich wel eens toch 😂 bij ons in de buurt liepen er ook 2 (Waarvan 1 bij een goeie kennis van me dus weet er een beetje wat van, en die na 4 maand is omgeruild voor weer een splinter nieuwe die niks beter was) en waren beide binnen het jaar ingeruild op een gele. veel storingen en problem met de transmissie. En om er fatsoenlijk werk mee te kunnen doen moest er een gewicht in de hef hangen anders kwam de kont steeds van de grond, en die steekt dan zo ver uit dat je er verschrikkelijk om moet denken. Daar komt bij dat een trekker met het zelfde vermogen veel meer doet als dit, zowel in vermogen op de wielen & aftakas als de hef
FarMachine
@catfan55 wel grappig dat Tractorfan zo'n negatieve website is.
Dit heeft Tractorfan niet nodig toch. Geen waarde naar elkaar. Erg jammer. Ik probeer mooie foto's te plaatsen. En vindt je het niets, dan zij het zo. Maar als jij al mensen kent met een geschiedenis met een Multifarmer zou ik graag de naam horen. Mag ook in privé bericht. Want dan is dat één van de eerste MF30.6 geweest. Maar in Nederland zijn ze niet veel verkocht dus zou ik het moeten kunnen verifiëren daar alle Merlo's in de Benelux door ons worden geleverd aan de dealers.
Graag je, beetje respectvolle, reactie.
catfan55
@FarMachine ik geloof niet dat ik onrespectvol ben geweest naar jou toe, en ook heb ik nergens gezegd dat Merlo troep is geloof ik... mocht dit wel zo zijn opgevat mijn excuses hiervoor... ik noem gebruikers ervaringen van een goede kennis van me, hij heeft hem echt niet weg gedaan omdat de kleur hem niet beviel 😅 (smiley = grapje / sarcasme zoals ook in m’n andere berichtjes hier)

Wel is het vaak snel duidelijk dat een concept als dit (combinatie machine) op beide vlakken wat in levert. Het is geen trekker, maar ook als verreiker schiet hij te kort door missend gewicht in de kont. Dat zie je wel vaker bij combinatie machines.

Je zult de dealer of gebruikers niet kennen, ik woon in Canada

Graag je, niet zo op de teentjes getrapte, reactie 😂 (de smiley is ook hier weer bedoelt om een grapje / sarcasme te benadrukken)
+1
Mdbm
@FarMachine Als ik je foto’s bekijk zie ik zelden iets in de hef van de multifarmer hangen. Ik zou die hef ook niet gebruiken. De verreiker heeft een te hoog eigen gewicht en te harde en smalle banden om eenvoudig werk mee te doen. Enkel het aankoppelen van werktuigen lijkt mij al een uitdaging op zich omdat je geen zicht hebt op de hef.

Welke werktuigen/bewerkingen vind jij ideaal achter deze multifarmer?
FarMachine
@Mdbm

(klik om te vergroten)

4 ton hefcapaciteit op de mast. 7 ton op de hefinrichting. 135 pk mechanische PTO. 170 pk motor. Toegestaan en gehomologeerd voor 32 ton trekken. 600/70 banden. Aankoppel met camera.
1 argument klopt..... het relatief hoge eigen gewicht van 9,5 ton. Maar de klant waar deze machine nu in gebruik is heeft er duidelijk de keuze voor gemaakt. Het is een alternatief voor voorlader tractor welke in alle opzichten de mindere is. Maar ik sta open voor de argumenten.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

SJB533
Quote Reactie van @FarMachine:
Het is een alternatief voor voorlader tractor welke in alle opzichten de mindere is. Maar ik sta open voor de argumenten.

Als je 'm verkopen wel als alternatief voor de trekker met voorlader: Zwaarder dan een trekker met voorladeraanbouwdelen, vooral per cm², minder zicht. Enige voordeel tov de trekker met voorlader: hefhoogte... (In deze klasse ga je met beide machines geen kippenstal uitmesten, dus machinehoogte is geen reëel argument...)
Hurli356
@SJB533 oude legstal met put onder de beun kan hiermee nog wel, zicht is dan wel wennen.
SJB533
@Hurli356
Dat lukt ook met een 100 pk trekker
Hurli356
@SJB533 dat zei ik ook niet. Meteen op de vrachtwagen laden gaat zo wel beter
oanejorrit12
@FarMachine wat wil die klant er allemaal mee doen?
+1
sallander
Voor de meerprijs van dit spektakel koop je volgens mij al best wel een leuke tweedehands trekker...
FarMachine
@sallander deze verreiker moet je met gelijkwaardige pk's trekker vergelijken. Dus 170pk. Ik doe met je dat de verreiker ca. €15.000,00 goedkoper is, afhankelijk van het merk.
sallander
Alleen al door de banden kan je dit nooit vergelijken met een normale 170 pk trekker. Ik bedoel dat de meerprijs van de hefinrichting en aftakas al wel zoveel is dat je er in vergelijking met een normale verreiker al een leuke trekker voor kopen kan
FarMachine
@sallanderDe Merlo Multifarmer heeft deze hefinrichting en PTO standaard. De Merlo's die dat niet hebben heten Turbofarmers. Dus met die €15.000,00 verschil bedoel ik echt complete Multifarmer in vergelijk met tractor.
9 meter mast
4,0 ton Max. capaciteit hef
Cabinevering
Camera achterop
600 banden
Hefinrichting 3 punts 7,0 ton
PTO 135 PK

Voorlader tractor kan denk ik:
3,5 meter hoog tillen
1,5 ton Max. heffen
Meestal problemen met de vooras omdat de tractor niet als voorlader gebouwd is.
Minder multifunctioneel.
FarMachine
@sallander ik weet dat niet iedereen een potentiële klant is voor een Multifarmer. Als laatste wil ik je dit filmpje tonen. En dan doen we er niet meer over.
m.facebook.com/story.php/…
Michiel 6280
@FarMachine dat filmpje heb ik ook gezien, hij trekt idd wel door . Maar wat vind jij nou de ideaale machine achter deze multifarmer?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Merlo Multifarmer (verreiker) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!