Foto van een Deutz 5207 aan het zaaien met een sulky nokkenradzaaimachine. Ik heb afgelopen zondag gras/klaver/lucerne door de gerst/wikke gezaaid. De gerst/wikke wordt gemaaid en ingekuild. Daarna gr

Deutz D5207

Fendt280S
Foto van een Deutz 5207 aan het zaaien met een sulky nokkenradzaaimachine. Ik heb afgelopen zondag gras/klaver/lucerne door de gerst/wikke gezaaid. De gerst/wikke wordt gemaaid en ingekuild. Daarna groeit het doorgezaaide verder. Na het zaaien heb ik met de eg en de rol het gezaaide bewerkt om de zaden goed te kunnen laten kiemen. Deze bewerking dient straks in 1 werkgang met de Güttler greenmaster te gebeuren

Reacties

+6
stijn-de-bock
Kalenderfoto.
+3
a3vandiejen
Prachtige Foto.
deutzisthebest
Heel mooi setje zo.
Ben je niet bang met de eerste keer maaien van het gras dat je veel gewas resten van de gerst meeneemt?
Fendt280S
@deutzisthebest
De gerst/wikke wordt ook gemaaid. Ik heb geen ervaring met dit soort teelten. De vorige eigenaar deed dat altijd op deze manier. De gerst/wikke is na de mais gezaaid. Ik ga mijn best doen om op de juiste tijden te maaien en zo te harken dat er zo min mogelijk rotzooi mee komt.
Fendt280S
@Fendt280S
De vorige eigenaar die heeft ook een oude hakselaar met maaibod waarmee hij dit soort mengsels maaide en direct hakselt.
deutzisthebest
@Fendt280S

Aha, ik ben heel benieuwd! Houd ons op de hoogte van de ervaringen.
Heb je de hakselaar ook overgenomen voor dit werk op ga je het met de maaier en taarup verwerken?
Fendt280S
@deutzisthebest
In eerste instantie met de maaier en taarup.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5207 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!