Gassner Schlüter!Toen jaren terug het boek

Schlüter Super 1500TVL

Schluterfan
Gassner Schlüter!

Toen jaren terug het boek "Schlüter Classic" uitkwam, bleef er bij de fotoreeks van de Gassner landbouwmachinenfabriek mij een foto bij. Hierop was hun Super 1500TVL Special afgebeeld, met een Gassner 5 schaar, en een heuse frontpakker in de fronthef.

De trekker viel ook wel op door zijn uitrusting. Het was een rode High Speed, met fronthef en frontaftakas, met aan beide kanten vooraan aansluitingen voor dubbelwerkende ventielen en er waren zelfs aansluitingen voor lucht. Ook hadden ze de Schlüter iets gepimpt met aan beide kanten van het dak dikke luchthoorns. Het maakte toch een machtige indruk.

Ik spotte de trekker ook al deels op de fotoreeks van de Schlüter Feldvorführung uit 1993 die ik van een franse liefhebber kreeg.

En dat ik per toeval de trekker zelf ook nog eens in het echt zou zien, dat had ik al helemaal niet gedacht. Jaren vergaan en ook Schlüters kunnen in loop der tijd gigantisch veranderen.

Maar deze bleef gelukkig zijn identiteit behouden!
Zo ontdekte ik ook dat deze trekker de toen heel dure klimaatregeling erop heeft zitten. Vermoed dat Anton toen der tijd, door zijn goede relatie met de familie Gassner, wel een dikke korting gaf toen er offerte gemaakt werd 😛.

Na 20 jaar was de trekker nog eens te zien op de Schlüter Feldvorführung.

Reacties

+1
schluterman
Mooie informatie nooit geweten dat die schlüter daar ook was
Schluterfan
@schluterman

Ze hebben er meerdere gehad, en zouden er nog steeds hebben.
schluterman
@Schluterfan oke nooit geweten Simon wel mooie informatie
David Bakker
@Schluterfan Die high speed schluter,s waren toch zilver van kleur ?
Schluterfan
@David Bakker

Niet altijd, de klant kon kiezen. De meesten kozen wel voor het grijs.
Was de rode kleur een optie bij high speed ?
+1
Schluterfan
@schluter jan van samang

Ik denk niet dat ze er meer moesten voor betalen. Staat allesinds niets van in vermeld in de optielijst.
+1
olro 61
Een prachtige Schlüter, waar weer een heel verhaal aan zit. Ik heb het in het boek opgezocht, weer mooi om te zien, al die bijzondere Schlüters.
+2
Schluterfan
@olro 61

Ik hoop dat Manfred nog een 2de deel uitbrengt, want hij zou fotomateriaal genoeg hebben. Ik ben vooral heel erg geintresseerd in foto's uit de fabriek, beurzen en Feldvorführungen.
+1
olro 61
@Schluterfan Dat zou mooi zijn als er weer eens een boek uitkwam met exclusief fotomateriaal...zulke boeken zijn voor mij goud waard, ik kan dan lang genieten van die foto's en verhalen. Ik kijk ook al lang uit naar een in 2016 aangekondigd boek van Ulf Kaack met als titel: Schlüter Tracs - Typengeschichte und Technik. Het stond al in de catalogus van de Eilbote van 2018 (!) maar op hun website staat hij ook niet. Weet jij hier wat over?
+1
Schluterfan
@olro 61

Ik denk dat het boek niet door de eindcontrole geraakt is. Het TypenKompas van Birthe Rosenau is ook niet je van het als je het mij vraagt. Daar staan ook nogal wat fouten en verkeerde foto's in...
+1
olro 61
@Schluterfan We wachten het maar af...
+1
schluterman
@olro 61 het is inderdaad dat dat uitkomt. De foto's uit de fabriekshallen dat zijn super foto's die nooit meer ziet.
+1
roscho
Fantastisch. Een mooie trekker met een mooi verhaal erbij.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1500TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!