Het gaat niet mooi, maar het gaat wel. Ondanks alle regen toch nog een droge kop gevonden. Sinds de 16e om de paar dagen een paar tanken vol uitgereden om de poten van de koeien droog te houden, hopen

Massey Ferguson 6290

EA_MF
Het gaat niet mooi, maar het gaat wel. Ondanks alle regen toch nog een droge kop gevonden. Sinds de 16e om de paar dagen een paar tanken vol uitgereden om de poten van de koeien droog te houden, hopend op constanter en droger weer om onder fatsoenlijke omstandigheden overal aan de gang te kunnen tussen het melken, voeren en de studie door.

Reacties

+1
EA_MF
Zolang het niet veel minder wordt dan dit gaat het goed denk ik

(klik om te vergroten)

NH-Ford
@EA_MF Ja je moet soms wat.. hier haalt het bij lange na nog niet zoals bij jou..
Wat maakt bij jou nu het eerste schade aan de zode? De trekker of de tank?
EA_MF
@NH-Ford altijd de trekker, zodra de tank door de zode zakt zit de trekker vast 😆
NH-Ford
@EA_MF Waarom rij je dan niet met dubbellucht nu?
EA_MF
@NH-Ford heb ik niet, setje 710-60R38 of 800-65R32 staat nog wel op het verlanglijstje. Dubbellucht dr bij aan ben ik breder dan 3 meter, niet ideaal op de smalle en drukke wegen hier.
NH-Ford
@EA_MF Oké.. weet zo niet op wat voor grondsoort jullie zitten? Maar als wij zo rijden al op je foto is het blijvende schade, willen we absoluut niet.
Daarom nog steeds sterk in dubio wat een evt passende (grotere) tank als vervanging zou kunnen dienen.
EA_MF
@NH-Ford zand op leem, dit perceel (10 ha) zit de leem iets dieper, daardoor kan ik er nu wel komen, de overige 37 hectare kun je bijna overheen kanoën 🙈
+2
NH-Ford
@EA_MF ahzo. Hier veen, verzuip je met kano nog nu 🙈
+2
bikkertie
Mooi spul Erik!
EA_MF
@bikkertie ben dr maar wat wijs mee dat we relatief overgemechaniseerd zijn ja 😃
+2
arjanvw
Die rij sporen blijf je wel zien in de grasgroei... Maar soms moet je wat..
EA_MF
@arjanvw precies, alle opslag die we normaal hebben zat halverwege januari vol, nog een paar honderd kuub extra ruimte bij geregeld om het tot de 16e te redden. Nu is iedere kuub die op het land ligt bonus, die hoef ik niet 2 keer door de tank te hebben.

Denk dat dat het qua groei meevalt, trekker slipte niet. Vorig jaar zag je het inderdaad wel, met name al de trekker ietsje slip krijgt. En na de 1e snede zie je dr helemaal niks meer van.
rommert14
@EA_MF hier niet anders, begin februari al gereden, het probleem is dat 1500 kuub ruimte in 3 weken weer weg is...
+2
Fendt926Driver
@EA_MF dit jaar gaat rvo weer extra vragen stellen met de gecombineerde opgave.
Een er van is hoeveel mestopslag je hebt.
Je hoort voor 7 maand te hebben volgens rvo
EA_MF
@Fendt926Driver hebben we in theorie ook, maar was op 01-09-2019 niet leeg, die kuubs kwam ik nu tekort qua opslag.

Staat nu wel op de planning om een silo bij huis te zetten, scheelt mij veel (kostbare) tijd bij de winterdag. Ik moet nu 1,5 kilometer heen en weer rijden naar de silo toe in de winter en in het seizoen weer terug.
stippie
@EA_MF wat voor studie doe je, als ik vragen mag?
+10
EA_MF
@stippie Agrotechniek & Management in Dronten.

Heb de eerste 3 jaar er op zitten, moet nu de opgelopen achterstand wegwerken. In mijn 2e jaar de laatste tentamenweek (eind juni) gemist doordat mijn vader destijds een open hart operatie gehad heeft, tot het begin v/h 3e lesjaar (oktober) het werk thuis alleen gedaan.

Sinds juli dit jaar opnieuw alles van pa overgenomen door verslechterde gezondheid en sinds september dit jaar sta ik er helemaal ‘alleen’ voor.

Maargoed, ik blijf er vertrouwen in houden om met een diploma op zak binnen 5 jaar Dronten vaarwel te zeggen en daarnaast het melkveebedrijf thuis weer op de rails te krijgen. Genoeg tegenslagen gehad de afgelopen 2-3 jaar, het is te hopen dat 2019 het laatste jaar was en we nu volgas vooruit kunnen.
Fendt612e
@EA_MF
Phoe, flink aanpoten dus.
Hoeveel koeien melk je nu?
+4
EA_MF
@Fendt612e ik hoef me niet te vervelen inderdaad 😁 melk op dit moment een kleine 100 koeien, 89 door de melkstal en een paar drogen. Afgelopen jaar +/- 860000 kg melk afgeleverd, doel voor dit jaar is 9 ton, werk aan de winkel dus 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6290 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!