Foto van een Slootsmid tank met een exacta 84 bemesterVandaag maar eens begonnen met de nieuwe bemester. Putten beginnen toch wat vol te raken.

Slootsmid Giertank

deutzarjan
Foto van een Slootsmid tank met een exacta 84 bemester
Vandaag maar eens begonnen met de nieuwe bemester. Putten beginnen toch wat vol te raken.

Reacties

+1
CaseCS130
Mooie bemester. Je ziet ze niet veel, maar ik vind dit wel een mooie bouw. Ben je er tevreden mee tot nu toe?
deutzarjan
@CaseCS130 ik kan er nog niet zoveel over vertellen de eerste 50 m3 heb ik net weg. Het werkt netjes tot nu toe
CaseCS130
@deutzarjan O ja, dat is nog niet heel veel inderdaad. Hadden jullie hiervoor ook SR bemester?
+1
deutzarjan
@CaseCS130 ja een combi 80. Deze is 40 cm breder en bijna een ton lichter
+2
Fendt926Driver
@deutzarjan vooral dat ton lichter is belangrijk.
Heb ook ooit een schuitemaker bemester gehad. Loodzwaar die dingen.
Maar vredo is ook niet licht....
CaseCS130
@Fendt926Driver Ja typisch schuitemaker bouw, had niet zo lomp gehoeven. De nieuwe zien er wat dat betreft een stuk beter uit.
Fendt926Driver
@CaseCS130 de oude massieve schijven wogen al 8kg per stuk.
de nieuwere wegen ze nog geen kilo dat scheelt ook al ruim 300 kilo
en het bladveren pakket per element was ook zwaar
CaseCS130
@Fendt926Driver Wij hebben ook de nieuwere erop met die blikken bolle stukken zeg maar, maar die van ons zijn wel aardig zwaarder dan een kilo schat ik. Maar wel lichter dan die oude massieve. Zijn er dan nog nieuwere lichtere inmiddels? Het frame is ook zo lomp zwaar gebouwd, ik denk dat de hoofd balk wel richting de 20mm wanddikte gaat. Wij hebben boven en onder maar een enkele bladveer, dat scheelt weer wat in gewicht en we hebben veel zachte veengrond waar meer druk niet nodig is. Maar de elementen zelf zijn alsnog wel zwaar inderdaad.
Omdat we maar 5 meter breed hebben valt het totaalgewicht nog enigszins mee. De schijven met die bolle kanten bevallen erg goed op zachte grond, voorkomt dat je er onnodig diep door gaat. De zeer robuuste lagering en assen heb ik ook wel veel vertrouwen in.
De nieuwe zien er ook goed uit, maar het valt me op dat de meeste merken nu wel erg op elkaar beginnen te lijken. De nieuwe Vredo heeft nu ook 2 schijven per element en een soortgelijke ophanging. En kan ook met bolle schijf geleverd worden. Duport, Joskin, Veenhuis, allemaal zelfde principe.
newholland6640
@CaseCS130 wij hebben er met natte grond ook wel last van dat de bemester te ver zakt. Daarvoor dit systeem gemaakt wat je ziet aan de achterkant. Zijn auto veren aan een ketting systeem. tractorfan.nl/picture/1221223/…
CaseCS130
@newholland6640 Ja zoiets kan joskin ook wel standaard leveren. Wij hebben voor de hele zachte percelen twee kettingen die de diepte van de hef kunnen beperken, maar meestal rolt die er drukloos over en zorgen de schijven wel voor eventuele diepte beperking.
newholland6640
@CaseCS130 oke drukloos ging ie bij ons nog te diep. Zeker op nieuw ingezaaid land.
CaseCS130
@newholland6640 staat er veel spanning op die veren bij jullie? Vertegenwoordiger adviseerde dit omdat bij het systeem met veren de bemester kon gaan dansen als je teveel spanning op de veren zet.
newholland6640
Quote Reactie van @CaseCS130:
Vertegenwoordiger adviseerde dit omdat bij het systeem met veren de bemester kon gaan dansen als je teveel spanning op de veren zet.

Kon die man dan weinig aan verdienen denk haha

Staat wel behoorlijk spanning op de veren. Maar is zo te veranderen met een harpsluiting kun je de lengte van de ketting aanpassen en er zitten meerder ogen aan de bemester.
Ik heb dat dansen nog nooit meegemaakt.
CaseCS130
@newholland6640 Zou kunnen, het zal in ieder geval duurder zijn geweest dan nu. Maar heb het nog niet gemist.
newholland6640
@CaseCS130 wat heb je nu? Loopwielen?

Beter, 3e seizoen nu met jouw set?
johndeere6230
Quote Reactie van @deutzarjan:
bijna een ton lichter

Dat is altijd goed, wat zijn de grootste verschillen?
+1
deutzarjan
@johndeere6230 deze bemester heeft geen bladveren maar 1 veer per element die te verstellen is en ze zitten niet star aan de balk ze zijn iets meesturend.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!