weet iemand wat deze tractor waard is het is een schuurvondst en kan verder op internet niks vinden het enige wat ik weet is dat de motor van een sachs D400L is verder heb ik een vermoeden dat hij uit de E8D holder komt

Holder Onbekend

Weet iemand wat deze tractor waard is het is een schuurvondst en kan verder op internet niks vinden het enige wat ik weet is dat de motor van een sachs D400L is verder heb ik een vermoeden dat hij uit de E8D holder komt

Reacties

+1
Fendt926Driver
Misschien weet @holderb51 of @HolderB12 hoe het precies zit..
+1
HolderB12
@Fendt926Driver Nee helaas daar durf ik niets over te zeggen. Ik zou het bij de echte specialist proberen, geen flauw idee of die hoor ook actief is: Niels den Boer deholderman@hotmail.com
+1
porschestandard
Dit is een Gutbrod trekkertje volgens mij.
+1
roscho
@porschestandard De achterkant lijkt me idd een Gutbrod, maar de voorkant niet. De motor zou niet onder het motorkapje van de Gutbrod passen. Waarschijnlijk zit er daarom geen motorkap op.
+1
porschestandard
@roscho versnellingsbak is hetzelfde, vooras voor zover te zien ook, het stuur en plek van gashendel en het "dashboard" met knik boven in ook gelijk aan gutbrod. En op gutbrod zaten ook sachs motoren, misschien is de motor een keer uitgewisseld zou kunnen.
+1
Krispax
Is een gutbrod 1030 dacht ik. Motor is niet origineel. Waarde is wat de gek er voor geeft, maar gaat niet veel zijn aangezien deze niet origineel is.
jozua
Iemand die ik ken had hem getaxeerd tussen de 4000 en 5000€
+1
roscho
@jozua Dat vind ik knap veel geld. Ik heb er zo'n 40 jr. geleden een gehad, maar eigenlijk vond ik het maar een onhandig ding. Heffing met kabels en een veer. Die kabels knapten nog wel eens en als er niks in de hef hing, verongelukte je bijna als je de hef omhoog deed. En hing er iets zwaars in, dan kreeg je het haast niet omhoog. Verder een niet zo krachtig motortje, (benzine, 11 pk, trok geen worst van de tafel). Geen 4wd, in onze tuin heb ik er regelmatig mee vast gezeten. Ik had er een ploegje bij dat zo rond ploegde als een fietsenboog. Leukste accessoire was nog de zelfgemaakte sneeuwschuiver, gemaakt van een doorgezaagde boiler. Mét mogelijkheid om schuin te zetten, maar dan gleed het trekkertje altijd weg van de sneeuw. Maar pakte hij de sneeuw wel, dan slipten de wieltjes al snel door.
Het ding was wel compleet, lopend en zag er nog niet zo verkeerd uit. Als ik had geweten dat er iemand is die er nu wel €4000 zou willen geven, had ik hem geconserveerd en ergens op zolder getakeld.
Krispax
@jozua heb er 5j geleden een originele in heel mooie staat gekocht voor 600 euro met zeer goede banden. 2 jaar later met veel moeite kunnen verkopen voor 900.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Holder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!