Hert in het bos! Op het land heb ik nog niet zo veel te zoeken, maar in het bos kunnen we ook wel een beetje prutsen.

Linddana TP 960 (bosbouw)

GerbertXL
Hert in het bos!
Op het land heb ik nog niet zo veel te zoeken, maar in het bos kunnen we ook wel een beetje prutsen.

Reacties

jehan
En al beetje gewent aan de bediening ?
Baltus_steyr
Zozo mooi veur mekaar!! Hej kieper nog een beetje vlot vol?
GerbertXL
Nou bij dit gepruts heb ik er een volle dag over gedaan pff, en met z'n 2en. Takken lagen door elkaar heen, vreemd afgezaagd, op plekken waar ik niet kon komen, helemaal soepel.
Bediening had ik vrij snel onder de knie maar zo'n klein vrijhangend grijpertje is heel zenuwachtig, vooral dat is wennen. Morgen aan de gang op een plek waar alles mooi voor het grijpen ligt, ben benieuwd.
SJB533
@GerbertXL
Mowi kraan? Denk dat kraan en kraan ook nog wel verschil maakt.

Stoel kan maar 20° draaien? Bevalt je dat wat?
+1
GerbertXL
@SJB533 Ja Mowi. Ik ben niet zo weg van dat parallel gebeuren, snap er het nut niet helemaal van. Een gewone kraan met uitschuif is natuurlijk helemaal top maar dat word wel zwaar, dan moet je aan de steunpoten.
Ik heb de draaiplaat wat aangepast, normaal 10 naar links en 20 naar rechts geloof ik, nu alleen 30 naar rechts. Ik heb een 360 graden plateau besteld maar het valt me eigenlijk niet tegen nu, zolang je maar aan de rechterkant invoert, als je een keer van links moet pakken breek je je nek.
SJB533
@GerbertXL
Oud-collega van me zei direct al, dat op de Greentec ook een verkeerde zat. Veel te zenuwachtig, die Nokka. Had een Epsilon op gemoeten. Intussen draaien er 2 met een Epsilon en hij werkt er al een paar jaar niet meer 🙈 Steunpoten bouw je er zo aan, vraag me af, of je de kraan makkelijk vervangen kunt...

Tot je Rüfa gewend bent 😂 Is bij dit soort combinaties eigenlijk wel een must.
lucas712
@GerbertXL ik draai dagelijks met een mowi 400 wil niet anders weer super snel en veel makkelijker als kraan met uitschuif. maar heb je die versnipperaar niet erg ver achterover staan dan loopt de aftakas toch voor geen meter
GerbertXL
@lucas712 aftakas zit praktisch recht als ie op de grond staat.
Ik heb met geen enkele andere kraan gedraaid dus jij hebt sowieso meer ervaring, ik kan het helemaal fout hebben maar dat is mijn eerste indruk. Ik moet het hier nu toch mee doen, dus het komt ligt goed.
+1
houthandel1056
Mooi voor mekaar🤙
Fendt926Driver
.mooi gedaan zo..
Zit nog niet echt veel in de kipper.
Is dit de snipper oogst van een hele dag zo ongeveer?
GerbertXL
@Fendt926Driver ligt helemaal aan het werk natuurlijk, met gepruts zoals hier heb je wel een dag nodig om m vol te krijgen, ik heb zelf een bosje omgezaagd met allemaal bomen van 20 a 30 cm, dan moet het in een half uurtje makkelijk kunnen. Maakt allemaal niet zoveel uit, uurtje factuurtje.
GerbertXL
Gaat al de goeie kant op, 2 1/2 uur kar vol, kar is 14 a 15 kuub.
Dit is bos van natuurmonumenten, het hout is op stam verkocht en al het hout dat de koper niet wil hebben gaat op hopen met de stammen dezelfde kant op. De takken zijn hooguit 10 cm en met dat dunne spul valt het niet altijd mee om een hapje te pakken zonder dat de rest van de hoop gelijk een klerezooitje word. Bij dit stuk bos is het helemaal feest omdat de meeste hopen in het bos liggen waar ik niet kan/wil komen. Maargoed, natuurmonumenten wil het weg hebben dus dat gaan we verzorgen. Loonwerker komt erbij met een minikraan en sorteergrijper om het naar de rand te brengen. Komt goed maar het word een kostbare zaak.

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@GerbertXL alle begin is moeilijk
Misschien dat je op den duur daar ook wel weer wat voor gaat uitvinden of maken.
Hier proberen we ook elk probleem zelf te tackelen.
Zolang dat nog niet lukt moet je inderdaad soms anderen inschakelen
jehan
@GerbertXL blijven oefenen dus ..aanhouder wint
GerbertXL
@Fendt926Driver Ik probeer het bij alle klusjes voor natuurmonumenten zo economisch mogelijk op te lossen. Als ik denk dat ik het goed kan doen dan vertel ik dat en als ik denk dat het handiger is een ander bedrijf te regelen dan vertel ik dat ze ook. Bij dit klusje heb ik gezegd dat het handiger is een andere snipperboer te bellen maar ze willen toch dat ik het doe, prima. Met kraanwerk kan ik simpelweg niet tegen de loonwerker op, en ik heb er ook geen behoefte aan. ik ga niet kranen voor minder dan 50 euro, loonwerker komt voor iets van 60 met een grotere en nieuwere kraan. Dusja.

@jehan ik denk niet dat er veel verbetering haalbaar is met zulk dun grut. Wat zijn jouw ervaringen?
jehan
@GerbertXL zon klein grut zouden wij eerst met puinbak met klem aan de mini shoveltje aan bult rijden ..hoeveel uur heb je er nu mee gewerkt dan ?
GerbertXL
@jehan Het zit al aan de bult. En andere machines mogen er ook niet bij omdat het dan gelijk een zooitje word in het land. Met een draaiende bodem en een invoer met staande en liggende rollen zou het veel mooier gaan maar of dat goedkoper is weet ik niet.
Ik heb nu een uur of 20 gedraaid.
+1
jehan
@GerbertXL klopt zo iets wat jij nu hebt hebben wij ook gehad ..invoer was wel eens een probleempje ..maar wees nog eens 20 uur verder dan gaat het zeker nog beter ..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Linddana TP 960 (bosbouw) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!