Nog nat zat om te sleepslangen maar mondjes maat rijden we steeds met de John Deere 6155R. Geplaatst door gerrit power op 05-03-2020 om 19:15:20, met 9 reacties.

John Deere 6155R

2.323 foto's van @gerrit power

Nog nat zat om te sleepslangen maar mondjes maat rijden we steeds met de John Deere 6155R

Reacties

newholland6640
Prachtige combi, zoals sleepslangen bedoeld is.
Koe
@newholland6640 m.facebook.com/toeringoudega/photos/…

Deze is nog lichter. Wel 3 man nodig
Rokus
@Koe wel een achterlijke grote trekker voor een 8m bemester
Noorderling
@Koe
En wat is het netto voordeel?
Normaal haspelt de bemestertrekker naar achteren en kan direct naar voren bemesten. Haspel is dan bij het bemesten leeg.

Bij zon 3mans systeem vliegt de haspeltrekker naar achteren, bemester rijdt nog een extra spoor, haspeltrekker gaat weer naar voren om op een ander perceel slangen neer te leggen, moet vervolgens nog een x heen en weer om de slang weer op te ruimen, terwijl de bemestertrekker dat zelf ook weer had kunnen doen. Slangen moeten met verleggen toch helemaal leeg en staat de pomp ook stil, dus ff een Y stuk omzetten lukt ook niet. Snap het hele systeem niet.
Rokus
@Noorderling denk dat jij maar eens bij ons moet komen kijken maar het is zoiezo niet altijd vanzelfsprekend dat je van achter vandaan naar voren begint met slangen zeker bij ons niet met percelen van max 3ha met allemaal slootjes en hekkepalen! Scheelt hier ontzettend veel tijd als alle slangen al klaar liggen en we (proberen) vanaf het betonpad of een dam alle er weer op te trekken zodat we het land niet meer in hoeven!
johndeere6230
Quote Reactie van @Noorderling:
En wat is het netto voordeel?

Sneller kunnen bemesten, als die slang klaar ligt en de bemester bezig kan zijn waarvoor die bedoeld is. Hier zie je steeds meer, motorpomp bij de put, ook met 2 man aan de gang, alleen wel het voordeel van haspels erbij
Noorderling
@johndeere6230
Wat doe je met zon systeem gemiddeld per uur?
Beetje chauffeur haspelt ook met 10km naar voren toe, transport kan grotendeels blijven liggen, samen met de pompchauffeur op de quad ben je zo weer aan de draai.

Loopt hier ook zon systeem in de buurt, gemiddeld valt het toch nog lang niet wat er per uur gebeurt en kunnen daardoor zeker niet goedkoper draaien. Zon stationaire pomp loopt vooral mooi voor een gemixte silo met constante aanvoer, maar dan werkt alles wel.
Even water erbij, mixer aan of uit, lucht moet alsnog handmatig erop. Het lijkt maar wat dom werk, maar hoe handig diegene op de pomp is bepaalt al erg veel capaciteit van de pomp als het stilstaan van de bemester.
johndeere6230
Quote Reactie van @Noorderling:
Wat doe je met zon systeem gemiddeld per uur?

Pfoe zou ik zo niet durven te zeggen, ik werk er verder nooit mee, alleen heb toch wel het idee dat met losse haspeltrekker sneller is...

Hier deden ze 2 jaar terug gemiddeld 130 of 150 kuub per uur, vanaf moment van de dam opdraaien tot ze weer weg waren

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!