Foto van een Deutz-Fahr DX 3.60. Foto is geplaatst door vedder op 05-03-2020 om 20:59:48, met 26 reacties.

Deutz-Fahr DX 3.60

vedder
Foto van een Deutz-Fahr DX 3.60

Reacties

+14
wim-same
Dit is nou echt een nostalgische foto. Vroeger zaten en zo honderden boeren bij ons in de buurt te melken. Soms zakte er ook wel eens een koe door de bodem van de melkwagen, en dan werd er weer een plankie bovenop gespijkerd.
+2
rommert14
@wim-same compleet van voor mijn tijd, ik heb mijn stageboer er wel eens over gehoord.
+4
wim-same
@rommert14 Bij ons een buurman, Hij had net een nieuwe MF 550 gekocht. Reed zo met zijn nieuwe trekker naast de doorloop melkwagen. Een koe had jeuk aan de hoorns, ( Wat alle koeien hebben ) en koplampen kapot.. ha ha
a3vandiejen
@wim-same Zo reed de Ford een keer het water in. Stond niet op de handrem.
+1
wim-same
@a3vandiejen Zo heb ik een keer een Nuffield in het water geparkeed. Ik was verkeerd gereden en moest keren. Bij deze boer stonden melkbussen op de dam, die ik opzij wilde zetten. De Nuffield stond niet goed genoeg op de handrem, en oeps, daar ging hij de ploemp in. Kopje onder.
+2
a3vandiejen
@wim-same Dat zijn dingen die je niet meer vergeet.
+1
wim-same
@a3vandiejen Nee, Adrie. Die dingen vergeet je nooit meer. maar je houd er wel een negatief gevoel van een bepaald merk over. Maar dat is wel onterecht.
a3vandiejen
@wim-same Zo heb ik ook veel mee wezen melken, met een Ford 2000. Zonder bodum, daar stonden de koeien gewoon in het gras.
wim-same
@a3vandiejen Ja klopt Adrie, Je had deze melkwagen met verhoogde stand en met een vlakke bodem. Dan stonden de koeien gewoon op het gras. Bij nat weer moest je wel ieder dag de melkwagen verzetten.
+1
a3vandiejen
@wim-same klopt, dat was een nadeel.
+2
Krispax
Is eigenlijk toch prachtig zo midden in de wei melken.
wim-same
@Krispax Was ook prachtig. In weer en wind. Maar toch.......Ik ben blij dat het bij ons niet meer hoeft. Maar wel een mooie tijd geweest.
+2
Rokus
@wim-same wij hebben er hier nog 1 in de polder die het zo doet, net wat je zegt in weer en wind en dan ook nog met een trekker zonder cabine over de weg naar het land toe!
+3
newholland-
@Rokus dat is dan zeker boer Willem van boer zoekt vrouw 😉
+3
Rokus
@newholland- haha die zit wel redelijk in de buurt alleen paar polders verder(;
+2
deutzisthebest
Ik ken nog 3 boeren die zo melken. Waarvan 1 hem zelfs thuis naast de schuur gebruikt.
1tje is vorig jaar geupgrade naar een trekker met cabine.

Met een natte herfst is het wel bar tobben vind ik. Koeien lopen alles stuk rondom die wagen.
newholland-
@deutzisthebest in het najaar is het sowieso een drama met zo,n wagen ,je kunt buiten wat krachtvoer totaal niets bijvoeren zodat er niets van de melkproductie overblijft☹️
+1
langeslagdiesel
@newholland- wij voerden volop goed hooi bij na half september. Voerrapen tulpenbollen en wortelen. Dus dat ging wel. Die koe stond maar even in die doorloopwagen. Zelf was je een ruime twee uur aan het koukleumen en prut wassen van de uiers. Wij hadden een gelijkvloerse wagen ( manus ) dat gaf mijn inziens minder klauw problemen. Die weke hoeven moesten altijd bij die gladde trap omhoog. Dat ging nog wel eens heel raar in de natte herfst.
newholland-
@langeslagdiesel je bedoelt dan waarschijnlijk het hooi gewoon in de bagger gooien op hopen in het weiland zodat het meeste vertrapt werd,was voor ons geen optie daar waren we niet de hele zomer voor aan het sjouwen met dat hooi.ik vond het een zegen dat de ligboxenstal gerealiseerd werd lekker in de nacht binnen en goed bijvoeren konden we het in de superheffing tijd Gelijk met 10 koeien Minder af😇
+1
vedder
@newholland- ooit was dit ook vooruitgang. In deze tijd waren er ook nog aardig wat die de koeien moesten aanbinden aan de weidewagen.
a3vandiejen
@vedder Dit zeg je goed, toen de eerste doorloop wagens kwamen was het een hele vooruit gang. We keken onze ogen uit. Wij moesten ze nog aan de ring van de kar zetten...dan was je al 20 min. bezig voor je kon melken.
+1
vedder
@newholland- dat ligt niet zozeer aan zo'n wagen maar meer aan land op afstand. Wij hadden de stal in het dorp zonder land. Grupstalboeren in de polder deden ook iedere dag de koeien op stal en weer naar buiten.
+3
langeslagdiesel
@vedder bij ons stonden de stallen ook in het dorp. Wij hadden zandland en je reed met trekker en grote schamelwagen door het land met los hooi er op. Pakjes persen deden we eigenlijk niet. Alles los hooi. Dan kon je wat krachtiger hooi maken en toch een 1 of 2 dagen eerder binnen halen. Moest je wel tot eind aug ventileren met een grote blazer. Koeien liepen in de herfst op het eind en tegen droogstand aan. Dus heel veel kalveren in de wintermaanden. Land ging altijd kaal en vaak stuk de winter in ja. Maar mest strooien deed je op de vorst en de weidesleep deed goed werk in maart. Een oud gezegde is : vroeg gras knoeien is later veel gras groeien. Als het erg zwart onder de sleep vandaan kwam ging er een emmertje graszaad door de kunstmest met strooien in het voorjaar. Rolletje er over en einde probleem. Als de koeien naar buiten gingen bleven ze daar ook 24-7. Stal schrobben en de eerste snede hooien zaten elkaar eigenlijk altijd in de weg. Toen wist je niet beter, het ging gewoon zo.
Jotke
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Als het erg zwart onder de sleep vandaan kwam ging er een emmertje graszaad door de kunstmest met strooien in het voorjaar. Rolletje er over en einde probleem.

Klinkt als veel werk. 😉
+1
langeslagdiesel
@Jotke ach, wat is veel werk. Toen ging het niet van zelf en nu nog niet. En een dag heeft nog steeds 24 uur. Denk wel dat er toen meer aan een liter verdient werd dan nu.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 3.60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!