Foto van een Steyr 9094. Voorzichtig begonnen met slepen, wiedeggen en doorzaaien. Kan nog maar net qua natheid en is ook nog aan de koude kant.

Steyr 9094

CaseCS130
Foto van een Steyr 9094. Voorzichtig begonnen met slepen, wiedeggen en doorzaaien. Kan nog maar net qua natheid en is ook nog aan de koude kant.

Reacties

casejxu
Dat is behoorlijk omgeploegd door de muisjes zeker??
CaseCS130
@casejxu Ja, hier vind je geen gras sprietje meer. Betwijfel ook of hier nog weer gras in te krijgen is. Maar proberen.
+1
Siete
@CaseCS130
Ben je niet bang dat t gras van t graszaad nu meteen verrot? Grond is nog "koud" en veel te nat. Snap dat je t zelf kunt doen, maar graszaad is ook niet gratis 😅
CaseCS130
@Siete Ben ik zeker wel bang voor. Daarom alleen dit stukje zo gedaan beetje als proef. Timing is lastig in het voorjaar. Voor hetzelfde blijft de wind straks heel lang in het noordoosten zitten en droogt de bovengrond zo uit dat zaad wat je dan zaait niet meer kiemen wil.
Ik vind het lastig om het goed te doen.
Siete
@CaseCS130
Dat is het ook hoor. Doorzaaien gebeurde bij ons met een Vredo, maar ook dan ging het wel eens mis hoor. Met Doorzaaien moet je net het juiste weer er op hebben.
Zie met nattigheid wel eerder problemen dan met droogte, maar daar hebben we eerst zo wie zo nog even geen last van.
CaseCS130
@Siete Duidelijk, dan laat ik het eerst even bij dit experiment qua zaaien. 7 graden grond temperatuur schrijven ze ook in de vakbladen, daar zitten we ook nog niet denk ik.
Maar heb ook gelezen dat het beter is om voor het mest rijden al gezaaid te hebben zodat het onkruid en slechte grassen niet een te grote voorsprong krijgen.
Siete
@CaseCS130
Snap best dat je dit probeert hoor. Je moet wat... En daarbij snap ik ook best dat de moed je in de schoenen zakt als je al je land zo opgevreten ziet worden.. Pfff.
Van dat mestrijden ben ik niet mee eens. Maak je t allemaal nog natter. Wij hebben daar juist slechte ervaringen mee.
Eerst mest er op en zodra dat wat opgedroogd is doorzaaien
+1
CaseCS130
@Siete Gelukkig is niet alles zo. En heb wel wat hoop dat de meeste muizen wat opgeruimd zijn door de grote hoeveelheid water van de laatste weken.
We gaan in ieder geval proberen voer te maken, dat hebben we nodig.
casejxu
@CaseCS130 pff bizar hier gelukkig eigenlik geen last van!
jasper-santing0
Wat een zaakie😅🙈😮😓
CaseCS130
@jasper-santing0 als je het nog nooit gezien hebt vallen je ogen er bijna uit. Dit is wel het ergste perceel.
+1
jasper-santing0
Quote Reactie van @CaseCS130:
als je het nog nooit gezie

Wil ik ook graag zo houden op foto's na🙈🙈 Mooi klaar mee dat kost je wel geld en een boel opbrengst 😓
+1
CaseCS130
@jasper-santing0 Tja, natuur is helaas soms baas. In ieder geval is de grond nu goed belucht.
+1
Angelo368
Wat een bende met die muizen, hier ook een aantal percelen voor 90 % gevuld met muur... wij zetten de ploeg erin..
CaseCS130
@Angelo368 Heb jij het idee dat ze nu wel echt weg zijn?
@CaseCS130 bij ons wel. Buien in december is funest geweest. Alle holen stonden vlak vol water
CaseCS130
@Deutz 8006spezial oké, hier in december nog lang niet. Water van de afgelopen weken heeft wel aardig wat gedaan lijkt het. Maar op sommige hogere stukken twijfel ik er nog wat aan.
+1
@CaseCS130 weet niet welke streek van friesland je zit. Maar hier in omgeving akkrum/aldeboarn/veenhoop/gersloot, is het redelijk gebeurd. Begreep wel dat meer naar het oosten en de klei rondom leeuwarden nog wel wat activiteit is
Siete
@Deutz 8006spezial
Jullie zijn volgens mij al wel vaker aan de beurt geweest. Kan me in de regio (Leeuwarden - Dokkum) zo niet herinneren dat het eerder zo erg is geweest als deze keer... Heb het idee dat het veel breder en meer is..
@Siete 4 jaar terug hebben we inderdaad ook een plaag gehad. Wat een bende. Nu wisten we hoe we het aan moesten pakken, en dus nog redelijk in kunnen dammen....
+1
Siete
@Deutz 8006spezial
Gelukkig. Mag ik vragen wat jullie remedie was?
@Siete ondanks dat we al niet meer rijden konden in november/december toch de trekker bij de tochtsloot gezet + de duiker van de diepontwatering dicht gezet. En Hierdoor het hele land inclusief de onderwallen en walkanten zeiknat. Want daar kruipen ze heen in het najaar. En deels geluk moeten hebben met het weer kwa tempratuur
Siete
@Deutz 8006spezial
Over dat onder water zetten hoor ik verschillende verhalen. Ben zelf geen veehouder dus, meer dan die verhalen weet ik er ook niet van.
Maar ondanks dat de muizen er wel van dood gaan krijgt het land, en dan met name de grond, er wel een klap van. Wat zijn jou ervaringen daarmee? Zetten de koeien nog wel een bek op dat gras bijvoorbeeld?
+1
@Siete weiden ging afgelopen zomer best. Zat wel 3 weken tussen bevloeien en weiden of 5 weken met maaien
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Hebben jullie het land dan zo mooi liggen dat je met 1 duiker dicht de hele boerderij dicht kan zetten? Dat lukt hier helaas niet en de akkers zijn denk ik ook te rond om de midden dan goed nat te krijgen.
@CaseCS130 wonen aan het einde van de watergang + bijna alle percelen op de huiskavel liggen aan de weg. Hierdoor druk je de verste duiker dicht en heb je je eigen kavel vrij rap blank
+1
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Ideaal in dit geval
+2
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Regio Leeuwarden/de Walden
Angelo368
@CaseCS130 nee.. vorige week met sleepslangen vlogen ze over de akker toen de trekker erover hobbelde..
CaseCS130
@Angelo368 Hmm, dat is niet zo mooi. Jij zit onder Heerenveen, Joure toch?
+1
Angelo368
@CaseCS130 ja klopt, viel me nu vandaag wel op dat er geen nieuwe plekken meer bij komen. Zeer benieuwd hoe de gevolgen zijn deze zomer
Michiel 6280
Ben je niet bang voor botulisme met al die dode muizen in je land?
CaseCS130
@Michiel 6280 Niet echt, muizen leven eigenlijk alleen onder de grond. Dus je zal er nooit veel in de kuil rijden.
Michiel 6280
@CaseCS130 oh oke duidelijk👍
Fendtvario718
Stuk is goed zwart vergeleken met de laatste x dat ik daar ben wezen maaien, stuk er achter net zo?😅
+1
CaseCS130
@Fendtvario718 Ja, voorkant wel. Tot aan de zandkop, daar houden muizen schijnbaar minder van.
Angelo368
@CaseCS130 ja die zandgrond komen ze bijna niet nee 😅
tractorfan.nl/picture/1345207/ ons muizenland, stond alleen nog maar muur in
Baltus_steyr
@CaseCS130 nou, is het nog wat gelukt??
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr er eerste akker staat nu redelijk gras in, de andere 3 zijn nog erg slecht. Onkruid hebben we nog een keer laten spuiten zodat het gras wel wat ruimte krijgt. Maar goed, het weer erop was ook onvoorstelbaar slecht. Alleen maar kou en droogte gehad sinds het zaaien, vind het al een wonder dat er iets van opgekomen is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9094 en hebben de trefwoorden doorzaaien en weideslepen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!