Foto van een John Deere 6120MKijken of hij nu wel op alle wielen blijft staan. Foto is geplaatst door Fendt612e op 08-03-2020 om 17:40:16, met 20 reacties.

John Deere 6120M

Fendt612e
Foto van een John Deere 6120M
Kijken of hij nu wel op alle wielen blijft staan

Reacties

Jotke
Da's gin 6120... denk dat ge 6120M bedoeld.

Flink blokje!
Fendt612e
@Jotke klopt heb m verplaatst
john deere 7810
Deed die dat niet meer dan? je had toch precies de zelfde? alleen met oude model voorlader?
+1
Fendt612e
@john deere 7810
Klopt
Maar deze voorlader tilt bijna 400 kilo meer als de oude. En als ik een volle bak met pinkenvoer hebt rij je niet zo fijn meer met de voorlader 4 meter hoog.
john deere 7810
@Fendt612e

dat klopt deze beuren veel 😉 Had zaterdag nog even een 6320 mee met een stoll + ap happer. maar die beurde het achterbeentje ook al op toen ik door de bocht en over de drempels ging. en dan zie je die voorlader er voor zwaaien... Ook voor de banden slijtage helpt een gewicht achterin ook enorm.
+1
zettelmeyer
@john deere 7810 rij hier bewust zonder gewicht achter in met de voorlader. Anders zoek je nog meer de grens op en rijd je alles kapot is mijn ervaring
john deere 7810
@zettelmeyer

wat zou er kapot moeten gaan dan? We hebben heel wat klanten met voorladers, en er zitten ook beste misbruikers tussen. Maar nog nooit echt vreemde schade gehad omdat ze achterin meer gewicht hangen. lopen er wat bij met de achterbanden vol water.
johndeere6230
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Anders zoek je nog meer de grens op en rijd je alles kapot is mijn ervaring

Hoezo alles kapot? Het lijkt mij dat de hele combinatie wat meer in balans is, als die nu nog de achterpoten optilt dan weet je wel dat het te gek gaat.
zettelmeyer
@johndeere6230 trekker van ons weegt zon 7,4 ton met voorlader en is 170 pk. De trekker is vrij in balans. Met happer de kuil indrukken heb ik de 4wd soms aan. Gooi ik er meer gewicht in de kont krijg ik meer grip en dan komt het er erg op aan. De trekker drukt wel door. Voorlader is nu in 2500 uur al meerdere malen gelast en aanbouwdelen verzwaard
@zettelmeyer 170pk? Dat zie je er niet aan af zo van de foto! Had hem op 120 Ofzo geschat. Waar heb je de pk’s zoal voor nodig?
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr ja 160 standaard en iets erbij gekregen. Vooral voor het maaien heeft die zijn pks nodig met alleen maar jong taai grasland. Daarnaast voor grondbewerking en transport wel makkelijk wat meer pks.
johndeere6230
@zettelmeyer

Ah op die manier... dat die meermalen is gelast is niet best... ligt dat niet aan de voorlader dan?
Ik zou zelf ook als ik er dagelijks mee zou voeren toch wel 1 of 2 modellen zwaardere voorlader nemen, of misschien wel een 6 cilinder voorlader, of hebben jullie dat al?
john deere 7810
@zettelmeyer

tja ergens zoek jij wel grenzen op. Je hebt een compacte trekker met een compacte lader. die ook gebouwd is op een 4 cilinder model.... en 170 pk ook wel max is voor een 4 cilinder, hoewel ik mij afvraag of die de volle 170 pk wel op de banden zet? vaak komt de boost vrij bij aftakaswerk.

We hebben hier veel jd laders lopen. het frame heb ik nog nooit zien scheuren bij de europese modellen. enkel paar pennen wat knappen. en bij de oudere type's de schanierpunten van het eurobord. maar dan zitten ze wel over de 10.000 uur.
Fendt612e
@john deere 7810 qua slijtage helpt zo’n gewicht niet zo heel veel lijkt mij?
@Fendt612e je kan je 4wd langer uitlaten lijkt me? Dus minder slijtage voorbanden en minder slippen met achterbanden
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr dan moet je denk ik nog n paar kilo meer achterin hangen. Onze mais silo ligt bijna een meter onder het erf, dus als je er achteruit uit rijd met 900 kilo mais in de bak ga je slippen ben ik bang.
@Fendt612e ah oké, dat is wel een drempeltje ja. Vanwaar die keuze?
+1
Fendt612e
@ronald-deutz-fahr heeft de vorige eigenaar gedaan. Net zo lang graven tot hij geel zand tegen kwam denk.
+1
john deere 7810
@Fendt612e

ergens werkt het gewicht als een hefboom over de achteras. Klanten die met gewicht achterin rijden, doen langer met de banden is de ervaring.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6120M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!