Foto van een John Deere 9360R, met nieuwe schuif ''zijkantverlengstukken?''. Ieder geval er blijft een keer zoveel silage voor het schuifbord als je boven aan de bult bent gekomen. Op het moment dat e

John Deere 9360R

JohnDeere5720
Foto van een John Deere 9360R, met nieuwe schuif ''zijkantverlengstukken?''. Ieder geval er blijft een keer zoveel silage voor het schuifbord als je boven aan de bult bent gekomen.

Op het moment dat er elke 6 a 6.5minuten een lading van 20+ ton aan de bult komt is elke schuif richting de top nodig om de boel bij te houden, dit is de ''kleine'' aanrijd trekker met 360Pk, 27Ton gewicht en voortijd ook zonder zijkantverlengstukken. Deze extra platen aan de zijkant is de beste uitvinding ooit, capaciteit gaat met minstens 25%omhoog wat betekend dat er tussen elke vracht 1 tot 2 hele keren extra aangereden kan worden in plaats van te schuiven en poetsen omdat er aan twee kanten een dijk bij langs valt.

Op deze foto: tractorfan.nl/picture/1339157/
Het begin materiaal, ijzer plaat van 10 of 12mm dik. De zijkanten krijgen op zich niks te verduren behalve als je er een keer per ongeluk mee in de grond gaat lopen scheppen (Dit gebeurd soms als de achterkant van de bult steiler is dan dat de schuif van de grond kan komen).

Platen zitten elk vast met 4 dikke bouten (Sleutel 32) en in het midden aan de binnenkant van het blad vast gelast aan de schuif zelf om uitbuigen te voorkomen.

Met als eind resultaat deze foto: tractorfan.nl/picture/1339156/
Erg blij mee, s' avonds gelijk weer door naar de volgende klant en uitgetest.

Reacties

+5
new holland koen
Prachtige verhalen schrijf jij altijd bij je foto's!
Ga zo door!
MaxxuM4ever
Je zou er bijna een bos dozerbak voor lassen met een schuif bord erin, kun je de lading een beetje optillen ipv schuiven.
johndeere6230
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
kun je de lading een beetje optillen ipv schuiven.

Schuiven gaat opzich prima, ze hebben daar nagenoeg geen gras. Daarbij kun je zo'n schuif ook voorover/ achterover bewegen, dus kun je er ook nog wat mee spelen
+1
John k
Tja, als je nou gelijk een Degelman schuif had gekocht........😎

Niet verkeerd bedoelt, maar de schuif is nog steeds aan de kleine kant lijkt me, is de voorkant wel hoog genoeg?

Die zijkanten werken super om kanten op te zetten hier .
+1
JohnDeere5720
Quote Reactie van @John k:
maar de schuif is nog steeds aan de kleine kant lijkt me

Lijkt misschien zo, maar heb de maten genomen van een Degelman (Exact dit formaat van de zij platen qua hoogte en lengte).

De originele Grouser bladen hebben nog langere zij platen richting de voorkant, en hebben aan de onderkant een hap er uit zoals in deze foto: tractorfan.nl/picture/1337124/…

Persoonlijk vind ik de Grouser schuiven een keer zo mooi als Degelman, makkelijker te bedienen, schuininstelling veranderd niet als de schuif zelf omhoog gaat, een deze schuiven gaan een stuk hoger van de grond, waardoor de bult steiler afgewerkt kan worden.

Ophanging is langs het trekker frame in plaats van onderkant frame waardoor er meer bodem vrijheid is, de rest is hoogte en breedte gelijk.

Deze bladen gaan Parallel omhoog waardoor die niet achterover kantelt, dus blijft natter of plakkeriger product niet aan het blad hangen als je boven aan de bult staat. Wat bij de Degelman regelmatig gebeurd doordat deze achterover kantelt tijdens het heffen. Gooi je de trekker in de achteruit en valt er weer een richel maïs naar beneden.

Dit zijn allemaal persoonlijke voorkeuren, ze krijgen allebei het werk gedaan 😉
+1
John k
@JohnDeere5720 ik heb met beiden gewerkt, een Degelman kan nogal wat meer hebben . Met een Degelman kun je gerust grond dozeren zonder dat er iets verbuigd of kapot gaat. Bediening zit niks geen verschil in, bodemvrijheid heb je geen last van, vooral niet met inkuilen anders doe je toch echt iets fout....van kunt de kuil zo stijl maken als je wilt. Het contra gewicht wat in de achterhef hangt begint de grond dan te raken hier.

Grote voordeel van jullie schuif is is dat er geen voer op blijft zitten. Hier moet ik nogal eens oppassen als we tegen een vorige snede gras aankijken en je komt met het blad boven over het opgetrokken plastic dat er wat gras van het blad valt en op het plastic beland. Met snijmais geen last van.

Zijn beide merken zo'n beetje hetzelfde geprijsd? Geen idee eigenlijk.

Hier kuilt ongeveer iedereen in sleuf silo's, gaat het meeste bij jullie aan die grote kuilen?

Je kent me niet maar ik mag ook nogal eens een beetje stoken 😁, dus hopelijk vat je het niet persoonlijk op als ik zeg hoenik er over denk , uiteindelijk werk ik ook maar met de spullen diende grote baas in de schuur heeft staan .👍
+1
catfan55
@John k De prijs zit niet veel tussen, een duizend of 2. We hebben eigenlijk altijd Degelman schuiven gehad (de fabriek zit hier maar 2 uur vandaan) maar hebben toch gekozen een Grouser te proberen, Inmiddels hebben we er al 2 en ze bevallen ons erg goed! Wij gebruikten ze ook in grondverzet klussen om te dozeren en de grousers leveren ons daar geen problemen op. We zien minder slijtage aan de de Grousers als Degelman, Pennen & bussen houding zich beter en over het gehele frame & schuif zit er meer staal in = meer gewicht = meer packing.

We hebben ook naar Pitbull gekeken (ook canadees fabrikaat van AIM equipement, een knock-off grouser zeg maar) maar deze schuiven zijn aanzienlijk mindere kwaliteit. Niet geschikt voor grond werk en veel lichter gebouwd, te licht in mijn mening voor dit soort grote trekkers. ze lijken erg op elkaar maar zijn toch wezenlijk anders.

Wij kuilen veel graan gewassen in en bodem vrijheid komt daar zeker om de hoek kijken. Deze kuilen zijn vaak sponzig door de holle stam van het product. Het Degelman schuif frame steek 5 3/4 inch onder de diff van de trekker waardoor het regelmatig het bovenste laagje van het product weer los trekt. En zoals Gerben al zei, het grouser frame zit aan de zijkant en beïnvloed de bodem vrijheid van de trekker niet. Kijk maar eens op deze foto john, Met een degelman frame was je hier aan het duwen en trekken gegaan boven op de kuil : tractorfan.nl/picture/1337124/…

De bediening zit misschien geen verschil in, maar denk dat Gerben hier bedoel dat hij makkelijker te bedienen is. Al onze blades zijn 6 way's, de grouser is gebruikt vriendelijk voor de side to side angel en tilt. makkelijker terug recht te zetten / beter zichtbaar vanuit de cabine.
John k
@catfan55 👌👌👌 thanks, heb die Pitbull hier wel eens gezien maar nooit echt goed bekeken. Lijken van afstand wel zwaar gebouwd.

Hier bij ons wordt nergens graan in de kuil gedaan, dus daar heb ik geen ervaring mee. Vandaar dus dat jullie die bodemvrijheid nodig hebben. Het is meer op zn Nederlands hier maar dan een beetje groter.

Misschien moet ik eens een keertje een weekje in the 'wild west ' kijken 🙂
+1
catfan55
@John k Altijd goed John, de koffie staat klaar!

De pitbull lijkt inderdaad wel mooi van een afstandje, maar als je er eens onder door kruipt en kijkt zitten er toch zwakke punten in, ook is de schuif veel complexer als een degelman / grouser op de manier zoals hij gebouwd is.

Een kennis van me heeft eentje op een Case Steiger 500, hebben er nu 2 seizoen mee gedaan maar hebben er nogal wat probleempjes mee gehad. Qua prijs zitten ze ook precies rond dezelfde gooi. Mooi laten staan dus 😂
JohnDeere5720
Quote Reactie van @John k:
ik mag ook nogal eens een beetje stoken

Mooi blijven doen, houd de boel interessant 😉

Heb ook met beide bladen gewerkt en vond de Grouser net iets fijner werken. Zal ook net zijn wat je gewend bent..

Planning was om misschien je nog te vragen bij jullie langs te komen in December, was tenslotte 20minuten van jullie af, helaas niet meer gelukt door omstandigheden.
+2
John k
@JohnDeere5720 jammer, ik had je zo even een dag op sleeptouw genomen hier in de buurt.....wie weet een volgende keer.
John k
Hoogte maakt niet heel veel zie ik nu net als ik hem vergelijk met wat we hier gebruiken 😁

Hebben jullie de boel ongeveer klaar voor het nieuwe seizoen?

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 9360R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!