Een Schlüter S 350, een 34 pk trekkertje uit de jaren 60, en toch met hetzelfde uiterlijk als de grotere en zwaardere types...foto gemaakt op de Historischer Feldtag Nordhorn 2007, met toen als thema

Schlüter S350V

olro 61
Een Schlüter S 350, een 34 pk trekkertje uit de jaren 60, en toch met hetzelfde uiterlijk als de grotere en zwaardere types...foto gemaakt op de Historischer Feldtag Nordhorn 2007, met toen als thema Schlüter.

Reacties

schluterman
Mooi dagen daar in nordhorn olav
+1
olro 61
@schluterman Dat was de eerste keer dat ik toen in Nordhorn op de Feldtag kwam, zo'n evenement maakte echt indruk...in 2016 toen het thema weer Schlüter was, hadden ze het nog groter aangepakt...zoiets vergeet je niet meer...
stijn-de-bock
@olro 61 klopt ,is of was een machtig evenement.
+2
a3vandiejen
Prachtig.
+4
wim-same
Lange trekker voor 35 pk.
schluterman
@wim-same dat moet ook
wim-same
@schluterman Dat gaat wel ten koste van de wendbaarheid.
+1
schluterman
@wim-same dat wel toch kunnen deze trekkers vrij kort sturen
+1
wim-same
@schluterman Een Same'tje van 35 pk is heel erg kort en wendbaar, maar het nadeel is wel dat je ze nel achterover trekt.
+1
schluterman
@wim-same en dat is met zoon trekkertje minder
+1
wim-same
@schluterman Ja dat klopt. Maar ik denk dat je hier ook kan zien voor wat voor boeren een bepaald trekker merk ontwikkeld is, en in wat voor agrarische omgeving.
Schluterfan
@wim-same

Ik denk dat de kleine Same's veel meer tot hun recht komen in de italiaanse omstandigheden.
wim-same
@Schluterfan Dat denk ik ook, Deze werden ook vaak in heuvelachtige gebieden gebruikt. Alhoewel, vroeger bij ons in de veenpolders in Zuid Holland deze trekkertjes ook veel reden omdat het er toen nog allemaal erg krap was met tiende weggetjes en bruggetjes om het land in te draaien.
Schluterfan
@wim-same

In de hoge vermogensklasse scheen Schluter in de jaren 60/70/80 zowel in Italie als in Duitsland meestal op een te staan in verkoopsaantallen. Was ook wel logisch aangezien de concurrentie over een bepaalde periode nagenoeg nul was, of van overzee kwam. Maar de aantallen waren ook veeelen kleiner dan de verkoop in bvb de 50pk klasse. En daar deed Same en de andere Italiaanse merken het toen enorm goed waar Schluter met kleine trekkertjes (die t.o.v. de andere toch nog groot en lomp leken) toen daar eigenlijk weinig voorstelde.
wim-same
@Schluterfan Same had ook een paar grote proto typen gebouwd, maar dat is nooit van de grond gekomen.
+1
Schluterfan
@wim-same

Achteraf misschien niet slecht, want de markt toen lag veel beter bij de kleinere trekkers.
wim-same
@Schluterfan Toen nog wel, nu niet meer.
+2
Schluterfan
@wim-same

Valt goed mee, ik heb dezelfde als 450 en vind het reuze meevallen. De lengte komt door het lange koppelingshuis.
+4
gaituuth
@wim-same @Schluterfan mijn schlüter 350 heeft best wel een korte draaicirkel vergeleken met de lengte. Ook heb ik de maaibalk werkende. Origineel geleverd af fabriek volgens het geboortecertificaat.
Waarbij mijn Ford 3000 snel met de pootjes van voren los komt blijft de Schlüter netjes met alle voetjes op de grond
+3
Schluterfan
Mooie foto Olav. Ik hoop dat ik mijn maaibalk ook bewegende krijg, kan ik mijn weitjes ook een keer kortwiekken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter S350V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!