Foto van een Deutz-Fahr Agrostar 6.08 de laatste gschoonmaak gedaan. Klaar om ingeruild te worden.Gekocht in 2004 en begonnen voor een deutz fahr f570 opraapwagen en 4 kuub welgro tank. In 2006 en 200

Deutz-Fahr Agrostar 6.08

363 foto's van @Deutz 8006spezial

Foto van een Deutz-Fahr Agrostar 6.08 de laatste gschoonmaak gedaan. Klaar om ingeruild te worden.

Gekocht in 2004 en begonnen voor een deutz fahr f570 opraapwagen en 4 kuub welgro tank. In 2006 en 2008 kwam het echte werk voor deze trekker. Vanaf 2006 moest deze trekker knap aan het werk voor de deutz fahr mp135 pers en kwam er een voorlader op. vanaf 2008 moest hij knap sleuren aan de reco 8 kuub tank.

Na 2013 kreeg deze trekker het gemakkelijker. Toen nam de 6.31 het complete persen over. En het grootste gedeelte van het mestrijden. Kortom 16 jaar vol verhalen als deze trekker spreken kon.

Wij hebben er in iedergeval veel lol aan beleefd, en heeft ons zelden in de steek gelaten of veel geld gekost. Kortom een waardige deutz fahr👌

Reacties

Ben nu toch benieuwd wat er voor terug komt...
casejxu
Toch n ttv gevonden??
+6
@casejxu @ronald-deutz-fahr @zettelmeyer @Valtrapowerr @JoranK

Als het weer wat mee blijft zitten post ik volgende week een actie foto van het nieuwe monster. En anders een poserende foto😜 nog ff geduld dus
+1
JoranK
@Deutz 8006spezial spannend. Ik heb geeen idee. 😛
@JoranK @Deutz 8006spezial als we moeten gokken zonder hint word het wel erg moeilijk...
+1
@ronald-deutz-fahr snel om onderdelen bij kuperus. En dan maar goed uithoren. Of zaterdag ook bij de ruildag aanwezig zijn😜
+1
@Deutz 8006spezial HAha ff vragen of ze nog een agrostar weten, dan komt t gauw genoeg boven water😎
Succes met de aankoop, of ik je er mee feliciteren kan merken we pas volgende week 😎
+1
JoranK
@ronald-deutz-fahr alle niet groene trekkers vallen al af zei hij 😛
@JoranK HAha als de kleur groen hetzelfde blijft is het altijd goed toch😎
+3
Fendt926Driver
Mooie foto. Mooi verhaal....
@Fendt926Driver dank, altijd fijn als het weer ook even mee werkt. En sochtends de zon altijd mooi op het voorhuis
+1
a3vandiejen
Leuk verhaal.
+2
JoranK
Blijven ideale voorlader trekkers 👌
Dat zal heel ff wennen zijn straks zonder steepnose. Hier wel tenminste.
+1
Valtrapowerr
@JoranK misschien is het MF 5700S geworden bij bovenstaande😅
JoranK
@Valtrapowerr haha, nee die zou ik ook licht zat vinden voor hun.
+1
Valtrapowerr
@JoranK 5713S kan goed voor de pers hoor 💪🏻

@Deutz 8006spezial haha ben benieuwd!
@Valtrapowerr nee geen mf, wat groen is moet groen blijven. Oftewel het groene hart is niet snel verkleurd😜
+3
jehan
Klopt mooi verhaal en moeite gedaan om mooie foto te maken
+1
@jehan dank! Het werk werkte ook weer prima mee. En had toevallig even een ochtendje over
+1
zettelmeyer
Mooi verhaal, hoeveel uur heeft die mogen draaien bij jullie?
Doet altijd zeer om een machine in te ruilen maar als je een betere en comfortabele er voor terug krijgt vergeet je het snel weer , is bij mij tenminste zo
+3
@zettelmeyer dank u! Hij heeft ongeveer 65/7000 uur bij ons gemaakt. In het begin veel machines gedeeld met de 8006. En vanaf 2013 met de 6.31. Dus opzich niet bar veel.

Inderdaad! Ook wel gedacht om de 8006 weg te doen. Maar krijg maar weer eens zon simpele no nonsens trekker voor het voerpad die het altijd doet.

Ook spelen financiën natuurlijk een rol
+3
marceldeutz
@Deutz 8006spezial Een vario went erg snel en kan hem je direct aanbevelen. Wat een genot om er mee te werken. Heb hem nu 2 maand.
+1
@marceldeutz mag natuurlijk nog niet vooruit lopen op de feiten, anders verklap ik men eigen cliffhanger. Maar inderdaad een vario is wel prachtig mooi. Jij hebt ook een mooie gekocht👌
+1
Fendt926Driver
@Deutz 8006spezial ha ha ik heb hem door...
Het blijft groen...
Je gaat een fendt kopen????!!!!!!
+1
@Fendt926Driver haha nee we hebben maar 2 groene met rode velgen en dat zijn de 5505/6206. Daarna was de weelde en het geld verdampt 😜
+1
Fendt926Driver
@Deutz 8006spezial ha ha.
Het blijft altijd mooi en spannend.
Van alle laatst ingeruilde trekkers heb ik wel spijt dat ik ze weg heb gedaan.
Maar (denk net als jij) kan ze er ook allemaal niet bij houden
+2
@Fendt926Driver

Jaa deze gaat wel met hartenzeer weg. Dit is de trekker waar ik alle werkzaamheden mee geleerd heb. En tevens een betrouwbaar monster geweest. Altijd genieten dat dakraam los en een ongeblazen 6cilinder.

Maar ja geld blijft baas, helaas.
+1
Fendt926Driver
@Deutz 8006spezial klopt je hebt de inruil gewoon nodig om de ander mee te kunnen betalen.
Is hier al niet anders....
marceldeutz
@Deutz 8006spezial Kost wat maar dan heb je ook wat. Probeer er ook weer 15 jaar mee te rijden. Heb de k80 pickup nu ook klaar en dat koppelt natuurlijk perfect zonder speling.
@marceldeutz hoeveel aanbouwdelen heb je er bij? En wat voor voorlader?
+1
marceldeutz
@Deutz 8006spezial Geen voorlader meer. Mijn andere trekker heeft voorlader. Heb alle trekhaken op slede erbij alsook pickup hitch met kogel, piton en trekstang.
+1
erik_vb
Mooi ding zou hem zo over willen neemen
+1
Bijna hetzelfde type boerderij wat hier in de polder ook veel staat. Is die ook door de domeinen gebouwd?
+1
@MaartenMandemaker haha ja inderdaad een domeinen boerderij. In 1953 een van de eerste 3 die in dit veenmoeras gezet is en daarbij ook direct een van de degelijkste bouwen ooit gezien. ( moest een voorbeeld worden om mensen te trekken) de boerderij die later gebouwen werden, werden steeds lichter en goedkoper.

Tevens is het tegenwoordig eigendom

Is dat verhaal vergelijkbaar?
+1
@Deutz 8006spezial Ja deze polders waar wij wonen zijn ze in 1936 begonnen te ontginnen. In het begin heeft domeinen de boerderijen gebouwd en zijn er veel mensen uit o.a. Groningen en Zeeland op gekomen omdat ze van mening waren dat de vaarboeren uit Giethoorn zo'n bedrijf niet konden runnen. Waar wij wonen is als laatste ontgonnen, begin jaren 60. En werd met nog een aantal kavels als onbebouwde kavel uit gegeven. Mijn opa en vader, die toen 15 was, hebben zelf woonhuis en bedrijfsgebouw erop gebouwd, ze zijn met 12 koeien uit het dorp Giethoorn gekomen. Ondergrond en land 100 jarige pacht, in 2003 gekocht toen domeinen alles in de verkoop deed.
@MaartenMandemaker zeer vergelijkbaar dus. Hier heeft de domijnen rond 1990 alle grond en gebouwen in deze streek aangeboden aan de eigenaren

Leuk om te lezen! Zal toch eens omgeving giethoorn in moeten begrijp ik wel
+1
@Deutz 8006spezial Het waren hier vroeger allemaal gemengde bedrijven eigenlijk. De grootsten toen al 40/ 45 ha, de kleinsten 12 ha. Onze kavel was 18 ha. Nu zijn er nog een aantal gemengde bedrijven, maar het meeste is melkvee of akkerbouw, nog wel een aantal met kippen of kalkoenen naast de koeien of akkerbouw.

Als je in de buurt bent, de koffie staat klaar

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrostar 6.08 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!