Foto van een Fella maaier, is onze vorige. Normaal ruilen we onze frontmaaier elke 5 jaar in. Vorige maaier iets langer gehouden en dan word de kans op storing groter. In dit geval miste er een tandwiel in de overbrenging waar je niet goed bij kon en voor mijn gevoel de halve maaier uit elkaar moeten halen.

Fella maaier

Foto van een Fella maaier, is onze vorige. Normaal ruilen we onze frontmaaier elke 5 jaar in. Vorige maaier iets langer gehouden en dan word de kans op storing groter. In dit geval miste er een tandwiel in de overbrenging waar je niet goed bij kon en voor mijn gevoel de halve maaier uit elkaar moeten halen.

Reacties

Fendt926Driver
5 jaar maaien en dan al inruilen om geen reparaties te hebben??
Heb een 12 jaar oude claas maaier gekocht en nog 7 jaar mee stal gevoerd en nu is die op...
+3
JoramH
@Fendt926Driver Bij te betalen bedrag was elke keer ongeveer € 500,- / jaar. Daarnaast weer investeringsaftrek en lekker probleemloos draaien bevalt ons wel. Machines staan tegenwoordig allemaal binnen in de loods en dat is toch een behoud. Wil komende jaren niet teveel in nieuwe machines gaan investeren. Met investeren in trekkers is het nu ook wel weer even klaar.
Fendt926Driver
@JoramH tuurlijk ieder zijn keuze..
Ik koop veel 2e hands maar wil daar dan nog zeker ruim 10 jaar mee door kunnen werken
+1
Steyr.frl
@Fendt926Driver super maaier zijn t van claas,heb er bij van 96 en 98 en draaien maar door
jasper-santing0
Als je alle machines die je goed gebruikt elke 5 jaar wil inruilen blijf je ook aan het kopen🤔😅🙈
+1
JoramH
@jasper-santing0 Schudder en hark zijn nieuw gekocht en inmiddels 15+ en kunnen nog wel even mee.
newholland6640
En na een paar jaar al zulke reparaties? Hoeveel ha wordt er gemaaid?
JoramH
@newholland6640 Dit was na 7 jaar. Hebben 40 ha, maar word ook een deel van gezomerstalvoerd. Het was voornamelijk een lastig te bereiken plek waar een stukje tandwiel vanaf gebroken was. Eigen tijd niet meegerekend heeft de reparatie uit mijn hoofd ongeveer € 500,- gekost.
dx11
@JoramH als hij dan weer 5 jaar kan, kost het daarna nog plots 100 euro per jaar.
CaseCS130
@dx11 in principe wel, maar als je in die 5 jaar nog een paar keer wat krijgt ziet de rekensom er ineens anders uit. Ik vind het niet heel gek om voor 500 euro per jaar nieuw te rijden.
+1
newholland6640
@CaseCS130 nee is zeker niet gek. Moet je alleen wel een keer die stap maken van oud naar nieuw. Je geïnvesteerd vermogen gaat fors omhoog. Hier nu een maaier van over de 20. Zolang die het doet is het de goedkoopste maaier.
CaseCS130
@newholland6640 Klopt, maar de zwakte van dat systeem vind ik dat als je alles met oud materiaal doet er wel veel kapot gaat. Als je de tijd hebt om het zelf te repareren is dat niet zo'n probleem. Maar als die arbeid niet beschikbaar is wordt het of snel duur of heel vervelend.
Wij kopen ook niet alles nieuw om de 5 jaar, lang niet zelfs. Maar betrouwbaarheid weegt zeker wel mee in vervangingsbeslissingen en als ik voordelig iets om kan ruilen voor nieuw en het past financieel dan doen we dat wel. Sommige machines zijn helaas niks waard tweedehands, die hou ik wat langer zelf.
newholland6640
@CaseCS130 ja mee eens inderdaad. De kunst van tweedehands is inderdaad wel om het goede te kopen. En zeker op langere termijn staat alles met goed onderhoud.
CaseCS130
@newholland6640 het goede kopen, tja daar heb je wel iets invloed op, maar binnenin een machine kijken gaat niet. Vooral bij complexe machines moet er ook geluk bij.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fella maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!