Dit was/is een huis van een versnellingsbak van een mc cormick XTX 185. Tractor is doormidden gebroken tijdens het draaien op de kopakker. Was aardappelen aan het planten met avr planter in de lift. Dit was de tweede tractor dat de man doormidden liet breken. Enkele jaren voor deze liet de man zijn case mx 170 ook breken. Case 10000 uren de mc cormick 5000.

BLOOPERS Stuk

Dit was/is een huis van een versnellingsbak van een mc cormick XTX 185. Tractor is doormidden gebroken tijdens het draaien op de kopakker. Was aardappelen aan het planten met avr planter in de lift. Dit was de tweede tractor dat de man doormidden liet breken. Enkele jaren voor deze liet de man zijn case mx 170 ook breken. Case 10000 uren de mc cormick 5000.

Reacties

+3
rommert14
Allemachtig 😧
+1
new holland koen
Hoe dan🤨
T930
Verschrikkelijk het zal je maar overkomen
+4
bartjuh
Zal ook wel een beetje aan de bestuurder liggen dan zeker?
+2
Fendttrisixfan
@bartjuh zou ik nog niet durven zeggen, die cormick zijn gewoon grote rampen
Krispax
@Fendttrisixfan vallen ze zo tegen dan? Is toch een componenten trekker met kwalitatieve onderdelen.
+1
Fendttrisixfan
@Krispax ik zou nog gene willen krijgen zelfs
Gavrie Willemsen
@Fendttrisixfan ha ha, ik hoor er hier ook nooit iets goed over.
+3
YaMaGa
Nog een "geluk" dat dit op de kopakker gebeurd is en niet op de weg naar .... tegen 40 km per uur lijkt me dat ook niet echt prettig...
+3
Tom VB
Planter in de hef.... en dat was zeker nog niet alles?

Beter een frame-trekker kopen dan.
+1
a3vandiejen
Bizar..
+6
zettelmeyer
Hier in de buurt gebeurd dat wel veel vaker dat ze door de midden knappen. Vooral met poten, zwarefrees en 500a 1000liter spuitmiddel voorop en achter gedragen snarenbedpootmachine met aanaarders. Door een gat op de kopkapper en bunker vol dan breekt het. Alle merken heb ik wel gehoord dat ze daardoor geknapt zijn alleen claas wat meer en jd niet, maar die kan de pootmachine nie tillen 😜
+2
Tom VB
@zettelmeyer Hier idem, beter een frame trekker kopen, kun je meer aanbouwen/hangen.
+1
renault 106-54
@zettelmeyer Idd net wat je zegt, iets zwaars voorin en achterin, korte kopakker maken en net met de voorwielen op/inde slootrand staan. Dan wil de versnellingbak wel vast komen te zitten ja.
Saeghershof
@zettelmeyer vooraan frontgewicht van 1200 kg en achteraan bomvolle planter.
zettelmeyer
@Saeghershof voorganger van deze trekker is ook geknapt. Als de poter vol is wil die amper de bocht om met de frees voor in

(klik om te vergroten)

Saeghershof
@zettelmeyer is die terug hersteld of voor afbraak geworden?
assink
Dus die doorlopende framebalken aan een fronthef zijn soms niet zwaar genoeg?
Dirk6206
Ow jong hoe doe je dat? Iemand uit de buurt? Nog niks over gehoord.
Saeghershof
@Dirk6206 grote planter in de lift achteraan en een zwaar frontgewicht. Dit is enkele jaren geleden gebeurt. Moest plaats hebben in het rek. Eigenaar is van regio kapellen op den bos.
john deere 7810
Waarom dan 2x laten gebeuren? dan laat je toch een frame maken? of een trekker met frame kopen en zorgen dat die hem kan beuren? Bij jd houd inderdaad de hefkracht niet altijd over, maar daar kan nog wel een joker worden ingezet.
Saeghershof
@john deere 7810 waren 2 verschillende trekkers.
john deere 7810
@Saeghershof

ja dat begreep ik uit het verhaal, maar is die cormick niet nagenoeg gelijk aan de mx? de oudere modellen iig wel....
Saeghershof
@john deere 7810 ik dacht in de mx ligt een cummins en 4x4 versnellingsbak en in de XTX ligt een nef en een ful powershift.
+1
john deere 7810
@Saeghershof

oke, ik heb alleen aan de mx modellen gesleutelt/gewerkt. ben met de xtx niet bekend.
SJB533
@Saeghershof
XTX heeft een powershift met 8 trappen, geen fullpowershift.
Jonasversch
Is dit een recente foto? Aan de roest tezien is het al een tijdje geleden beurt. Trekker treug hersteld of oud ijzer?
Saeghershof
Ik denk dat het in 2014 gebeurd is. Versnellingsbak heeft zolang in een rek gestaan maar mocht nu weg. Trekker is hersteld geweest. Dit was een 'leuk' projectje omdat de eigenaar ertoen niks beter opgevonden had om de trekker op veld zelf tedemonteren. Tractor is in 3 stukken geleverd. Motor met stuk versnellingsbak. Stuk versnellingsbak met diff en lift. De cabine hadden ze der ook al afgedaan.
+1
rommert14
@Saeghershof wat een toestand zeg.
+1
nielsve
Hier voorlopig nog geen trekker in tweeën, wel al een aardappelplanter zo'n 10 jaar geleden.

We hebben wel al eens rondgekeken voor een snarenbed poter om wat meer capaciteit te maken, maar de dealer had er al een paar waar gewoon de topstang uit de achterbrug was gebroken.
Dus we blijven gewoon aardappels poten met vooraan een frees en achteraan de bekerpoter met aanaardkap. Dan valt het gewicht nog mee.

Ik heb trouwens nooit begrepen waarom ze perse de frees er ook nog achter bij moeten hebben, en dan vooraan 1,5 a 2 ton ijzer aan de neus knopen om hem aan de grond te houden.
Jonasversch
@nielsve aardappelplanter gebroken? Wij hebben het ook eens voorgehad de topstang uit de achterbrug getrokken.
nielsve
@Jonasversch ja, het chassis van de planter, of hoe moet je het noemen.
Je hebt vooraan een balk ijzer met in het midden een balk naar boven waar je de topstang aanhangt.
Daar was ergens iets doorgescheurd(planter ging hard achterover hangen), maar weet niet meer exact wat. Is al lang geleden.
Wel hebben we de poter op het veld leeggedraaid, de aanaardkap eraf gesleuteld en dan het ding met spanbanden bijeen gebonden om naar de lmb te rijden.

Hoe los je dat op als de topstang uit de achterbrug breekt? Nieuwe achterbrug erin?
+1
Jonasversch
@nielsve ja klopt nieuwe achterbrug. Da was een kostelijke grapje. Tractor was toen 8 jaar met net geen 4000 uren.
Saeghershof
@Jonasversch hoe is dat gebeurt?
Jonasversch
@Saeghershof heel spijtig voorval. Op een nieuw stuk grond dat we voor de eerste huurde. Daar had ooit een rij canada's gestaan tussen 2percelen. Bomen gezaagd, gracht toe, stukken opgehoogt tot boven de stronken en 1 groot perceel van gemaakt. Dan een paar in grasland gelaten. Ik was het stuk aan het frezen en pa na mij aan het ploegen. Met de ploeg achter een stronk blijven hangen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Stuk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!