Vanaf 12 maart 2020 weer begonnen met stalvoeren👌

Het gaat maar net maar het wordt wel merkbaar droger. Woensdag werden de banden sporen nog zwart... nu niet meer.

John Deere 6600

Vanaf 12 maart 2020 weer begonnen met stalvoeren👌

Het gaat maar net maar het wordt wel merkbaar droger. Woensdag werden de banden sporen nog zwart... nu niet meer.

Reacties

B - W
Gelijk met de tank erachter aan 💩😂
@B - W

Kan zo maar indd😂 een gedeelte hebben we ook nog niet bemest.
+1
JoramH
Er zal vast wel wat kritiek komen, maar ik vind het verstandig, onze ervaring is dat je snel te laat begint. Wij hopen vrijdag de koeien naar buiten te kunnen doen. Mest is al niet meer zichtbaar en groei gaat al snel. Eerste paar dagen is grasopname toch laag als ze buiten zijn en dan kunnen ze nu elke dag paar uurtjes naar buiten om de groeitrappen er in te krijgen. Voordat je het weet staat er een pak gras hopelijk. Muizenactiviteit is hier inmiddels ook stukje lager, maar dat blijft toch even afwachten.
+2
@JoramH

Precies, helemaal gelijk heb je. Daarom zijn we ook begonnen er zit zoveel water in de grond nu, als zometeen wat temperatuur komt gaat het zo hard en loop je al snel achter op de groeitrappen.

Nu wat halve wagens zodat de koeien ook wat kunnen wennen en het land nog wat te ontlasten.
johndeere6230
Quote Reactie van @TerraJohnDeerefan:
Daarom zijn we ook begonnen er zit zoveel water in de grond nu

Jullie kunnen nu al goed op het land komen denk ik of niet? I
+1
@johndeere6230

Als het even goed droogt kunnen we meestal snel het weiland op, ook niet alle percelen natuurlijk. Wie moeten hier vooral oppassen met slonten zoals we die hier noemen tractorfan.nl/picture/667107/… dat is het dal die je in deze foto ziet, hier loopt het meeste water doorheen. Als we door de slonten heen kunnen gaat de rest ook.
We zijn in een groot perceel met meerdere ingangen dan rijden we van bovenaf de 4de inrit in en dan dan zigzag naar beneden rijden en bij inrit 2 weer naar buiten. Want naar boven draaien hoeven we nu nog niet te proberen🙈

Ik denk dat morgen weer iedereen gaat proberen om te injecteren.
johndeere6230
@TerraJohnDeerefan

Ahzoja, nee naar boven draaien zal tegenvallen, naar beneden wegdraaien wordt de trekker niet o?gedrukt?
+1
@johndeere6230

Als het steil is wel maar dan hou je hem wel in bedwang met de remmen, maar dat is nu nog niet het geval.
+1
CaseCS130
@JoramH Waarom kritiek? Als er genoeg staat en je kan goed over het land dan kan het prima. Ik heb onderweg ook al koeien buiten zien lopen. Bij ons is het helaas nog te nat we voor.
renault 106-54
@JoramH Waarom heb je ook de percelen bemest waar je eerst gaat weiden?
+2
JoramH
@renault 106-54 Om zo snel mogelijk gras te krijgen. Over de weidepercelen komt altijd "oude" mest uit de silo ivm salmonella besmetting. Je ziet echer niets meer van de mest op het land, maar je kunt wel exact zien waar bemest is aan de hoeveelheid gras.
Als we niet gelijk bemesten is het lastig alle mest in het seizoen over de weideprecelen te krijgen, we weiden 2x en dan een keer maaien, kunnen alleen naar de 2e keer weiden weer mestrijden op de weidepercelen.
Steyr.frl
Watvoor opraapwagen is dit?
+2
SJB533
@Steyr.frl
Dit is geen opraapwagen, maar een maai-laadwagen. Zero Grazer
Steyr.frl
@SJB533 Nou zie ik het ook,ik kon niet bedenken watvoor merk dit zou zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!