Foto van een Ford 7840. Vanmiddag het eerste perceel helemaal bemest. Andere percelen zijn nog te nat, maar we hebben tenminste weer voor een paar weken ruimte in de mestput.

Ford 7840

Foto van een Ford 7840. Vanmiddag het eerste perceel helemaal bemest. Andere percelen zijn nog te nat, maar we hebben tenminste weer voor een paar weken ruimte in de mestput.

Reacties

wim-same
Met ketsplaat ?
+1
Pieter Buren
@wim-same ja, helaas met de wind mee omdat de dam aan de andere kant nog een grote breipot is.
jeet
@wim-same mooier kan niet
+2
newholland6640
Prachtige combi!
dx11
Waarom de zijafsluiter hydraulisch?
Pieter Buren
@dx11 dan kun je tijdens het vullen op de tractor blijven zitten.
+1
dx11
@Pieter Buren hoe krijg je de slang er aan dan?
Pieter Buren
@dx11 ik bedoel nadat je de slang eraan hebt gehangen. Dan stap je op de trekker, aftakas aan, klep open, wachten (geen wind en minder lawaai), klep dicht, aftakas uit en dan weer van de trekker om slang eraf te halen. Met handmatige afsluiter moest je nadat je de aftakas aan had gezet weer van de trekker om de klep dicht te doen en dan weer op de trekker om aftakas uit te doen en dan weer uit de trekker om de slang af te koppelen.
newholland6640
@Pieter Buren pomp in de vrij kan ook.
+1
dx11
@Pieter Buren oooh. Ik zet de aftakas aan als ik van de trekker af spring, pomp om, stang dr aan klep open, als de tank vol is klep dicht, slang los, pomp om aftakas uit.

Maar goed, ieder zn ding vroeg mij het gewoon af. Niet nog een hydrauliekventiel over? Dan is de stap naar zon hydraulisch slangkoppelding niet zo duur meer lijkt mij?
+3
Pieter Buren
@dx11 nee, geen ventielen meer over als de bemester erachter zit. We hebben de hydraulische afsluiter ooit gekocht omdat die in de buurt te koop stond voor een beetje geld, met de reden dat je dan op de tractor kon blijven zitten tijden het vullen (nadat de slang is aangesloten). 'S winters met overpompen hebben we ook een hydraulische omkeer op de vacuumpomp. We hebben een 20 meter slang naar de mestzak zodat we de trekker niet hoeven te verplaatsen. Dan kun je ook op de trekker blijven zitten en de kleppen bedienen en de hendel op de pomp omkeren.
Pieter Buren
Dit is de cilinder die we in de winter op de vacuumpomp hebbben.

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!