Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 420Eerste 13 hectare ligt er onder. Deel 2 weken terug al, vandaag ook weer een slag gemaakt. Valt nog tegen hoe het erover rijd, de droge percelen zijn op nu, dus e

Deutz-Fahr Agrotron K 420

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 420
Eerste 13 hectare ligt er onder. Deel 2 weken terug al, vandaag ook weer een slag gemaakt. Valt nog tegen hoe het erover rijd, de droge percelen zijn op nu, dus even geduld. Gelukkig mooi weer in het vooruitzicht

Reacties

CaseCS130
Wat voor banden heb je onder de tank en hoe veel druk erin? Trekker rolt er lang over zo denk ik?
@CaseCS130 zitten dneproshina 28.1r26 banden onder. 1.6 bar erin, rijd rustig over het kavelpad. De weg over moet ik 2.2 in.
Deze tank geeft forse oplegdruk, dus ik zie aan het trekkerspoor al of het mooi gaat of niet..
ben er overal gewoon overheen gerold, maar het knijpt wel aardig en op plekken iets zwart. Niet naar het zin dus.. einde van de week maar weer zien...
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Dat valt me nog mee qua druk. Kennis vroeg me vandaag naar wat voor spanning er in de banden moest van hun giertank. 9 kuub op volgens mij dezelfde banden. Stond nu op 1,5 bar maar vraag me af of ze daar heel op blijven.
Bij ons thuis is het ook nog nat zat, maar mooi op de droogste percelen beginnen en de andere percelen drogen elke dag mooi verder. Als het nog een week droog blijft kan het meeste er wel op liggen.
huub
Gisteren bij ons over de wintertarwe gelopen. Sommige plekken kon ik net lopen, waar dit jaar maïs komt staat het water nog op.
jehan
@huub n geluk dat je laatst al kunstmest gestrooid hebt op de granen
huub
@jehan dat kan je nu wel zien, hoop wintergraan staat te springen om mest.
jehan
@huub klopt ja sommige percelen worden al helemaal geel
Baltus_steyr
Wacht maar rustig een weekje. Dan droogt het al hard op!!
@Baltus_steyr even geduld is het beste Indd. Maar wat klaar is kan maar gebeurt zijn. Is Nog 4 dagen rijden ongeveer. Net hoe lang de dagen zijn natuurlijk. Eind van de week maar weer zien of het wil, anders volgende week maar, staat wel veel gras in het land!
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Is Nog 4 dagen rijden ongeveer

Hoeveel bunder moet je dan doen? En hoeveel op afstand?
@johndeere6230 hebben 42 gras
11 op afstand, dan doen we 2 tanken int uur. Nouja zou ook in 3 dagen kunnen, maar in het donder als je netAan kan rijden is waardeloos, en hier en daar nog wat melken dan kort de dag al hard in
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Ja in het donker bezig zijn als het allemaal net aan gaat is klote... Of het moet niet anders kunnen.
Hier op 40 bunder gras 2.5 lange dagen bezig, maar dan hebben we alles om de deur liggen.
Al loopt het op de 10 bunder die het verste weg ligt ook wel hard terug, dan houdt het met 2.5 tank wel op per uur. Dan is een wat grotere tank zoals jullie wel fijn.

Hier vorig jaar bijna alles na het werk gedaan, alleen aan het eind van de week toen een halve dag langer bezig geweest door de voorspelde regen, alleen als je melkt valt dat ook niet mee
Baltus_steyr
Heb je dan niet voldoende werklampen dan? Op de trekker heb ik ze aardig voor mekaar. Alleen op de tank niet , maar dat is ook een huurtank. Ik kan als ik een avond erbij aan trek toch behoorlijk veel doen op een dag , en dat kan met bijvoorbeeld de volgende dag regen toch een behoorlijk verschil maken!
@Baltus_steyr ja dat wel. Kan me prima redden in het donker, achterop op het cabinedak zitten ook 4 werklampen. Misschjen nog n keer 4 leds op de tank maar geen noodzaak.
Vind het in het donker altijd tegenvallen als je maar net kan rijden en de volgende dag het resultaat gaat bekijken...
als het goed kan, dan rij ik savonds vaak ook nog even ja.
+1
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr ja mee eens. daglicht gaat toch wel altijd het mooist!!!
+1
Ik snap wat je bedoelt hier de grond ook nog te nat.. paar hoge zandbulten waar we aardig konden rijden maar hij heeft al gauw de neiging een spoortje te trekken. In fochteloo helemaal verschrikkelijk 2 keer vastgezeten. Eerst doorheen gelopen leek mooi droog 80 kuub weg gebracht ging prima en toen reed ik net in een natte plek, dan ben je al te laat...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!