Foto van een New Holland T 6030 Gen2.
Het weer zit goed mee de laatste dagen dus we kunnen steeds meer en meer bemesten gelukkig!😃

New Holland T 6030 Gen2

Foto van een New Holland T 6030 Gen2.
Het weer zit goed mee de laatste dagen dus we kunnen steeds meer en meer bemesten gelukkig!😃

Reacties

+1
marceldeutz
Ziet er goed uit deze combi. 11,5m3 gaat dat goed op die banden?
new holland koen
@marceldeutz Dat weet ik niet, een halve kuub minder wel in ieder geval😜
De pk's van de tractor is eerder een aandachtspuntje om het op gang te houden...
arjanvw
@new holland koen hoeveel pk heeft een 6030 onder de kap?
+1
new holland koen
@arjanvw 130 zonder boost en 150 met, zeg dus maar gewoon 130 want die boost heb je toch niks aan...
ford8630power
@new holland koen
Hoezo? Gaat die met zodebemesten niet aan? Onze steyr heeft iets niet goed waardoor hij altijd aan staat als de aftakas aan is met genoeg toeren, ideaal 😆
new holland koen
@ford8630power Als je genoeg toeren hebt staat hij aan, maar als je in toeren zakt en je de extra pk's nodig hebt stopt hij altijd waardoor het al helemaal niet meer gaat.

@marceldeutz hier liggen 800's op maar gaat vrij goed, als het zo nat is dat je vast dreigt te rijden moet je toch niet je land op komen.
T6020 power
@new holland koen Onze t6.145 staat boven 1000motortoeren altijd aan en een boost is echt wel nuttig hoor.
new holland koen
@T6020 power Het is zeker nuttig daar zeg ik niks van, maar als hij uit staat niet meer.
Bij ons is het 1400 toeren volgens mij en als het wat zwaar trekt schiet je daar toch wel snel onder. Als je dan opschakelt en het gaat in het begin iets zwaarder en je boost stopt kan je weer terugschakelen terwijl als de boost het bleef doen hij er wel weer bovenop was gekomen misschien.
marceldeutz
@new holland koen Had al wel vast gezeten op bouwland, trekker zakte weg en tank bleef er nog wel bovenop lopen. Het was ook heel erg week daar toen ik uit de trekker stapte. Overdruk ventiel werkt mooi hoor en scheelt ook nog vermogen.
new holland koen
@marceldeutz Ja daar had ik een foto vam gezien.
Oké, ik heb nog nooit van een overdruk ventiel gehoord zelfs😅
arjanvw
@new holland koen 130 voor 11m3 zou toch een eitje moeten zijn voor zo'n trekker... Gaat die boost pas in bij bepaalde snelheid?
new holland koen
@arjanvw Zou je wel zeggen ja maar is dus niet, op de weg zou ik er ook niet minder voor willen zetten om eerlijk te zijn.

Wanneer de boost aan gaat: met transport vanaf een bepaalde versnelling (de c4, ofterwijl de 16e versnelling van de 19), of bij aftakas werk vanaf een bepaald toerental (in dit geval 1400 motor toeren geloof ik).
arjanvw
@new holland koen hebben jullie hem al wel eens voor de waterrem gehad? Normaal willen die FPT's wel werken. Anders even een keer laten chippen, kost niet de hele wereld en je kent je trekker niet meer terug
+1
new holland koen
@arjanvw Nee niet voor de waterrem gehad, maar dat zal de dealer echt wel gedaan hebben voor dat wij hem daar kochten.
Ja heb ik vanmiddag nog tegen mn vader gezegd, dat plan heb ik al een jaar in mn hoofd haha. Ik denk zelf ook dat dat een wereld van verschil zal zijn.
marceldeutz
@new holland koen Rijdt zelf met 9m3 veenhuis op 1050r32. Die blijven er makkelijker bovenop lopen ook al zakt de trekker erdoor. Rijdt nu met 160pk en dat is voldoende om net 1400 motortoeren de combi te trekken.
+1
ford8630power
@marceldeutz Hier 12,5m3 en 180pk boost pk's, maar die ben je nu allemaal nodig op dat half natte land. 10kmh wil mooi maar harder wil ook niet.
new holland koen
@ford8630power Dat scheelt alweer 30pk met ons dan, en willen toch wel richting de 14km/h om niet te veel stront op het land te hebben. Nu halen we ook maar de 10 meestal dus dan de aftakas tussendoor ff uit om zo minder stront er uit te pompen.
dx11
@new holland koen wat martelen. Niet een verstelbaar overdrukventiel overwogen?
new holland koen
@dx11 Ik ben niet zo technisch dus je zult me even moeten helpen😅
Mn vader zal t wel weten en die is hier baas dus hij doet maar haha.
Wat meer pk's geven kan ook nog...
+1
marceldeutz
@ford8630power Vindt 10km/h ook prima snelheid met bemesten in voorjaar. Sommige percelen doe ik 8of 9 km/h omdat dat mooier uitkomt op de kop akker, tank dan leeg bij heen terug. 160pk is voldoende voor mijn grasland combi. Als straks de bouwland injecteur er achter gaat dan is alle vermogen nodig wat ie heeft!
new holland koen
@marceldeutz Das hier net andersom haha
Bouwland trekt lichter dan gras bij ons volgens mij.
+1
marceldeutz
@new holland koen Grasland bemester is hier 6m breed en bouwland injecteur 5m en dan met rol en als die vol slaat gaat de trekker haast uit. Probeer ook op 20cm diep te injecteren op onbewerkt maisland waar wel de groenbemester afgemaaid is.
new holland koen
@marceldeutz Oh oke dan is het een ander verhaal. Hier altijd eerst alles frezen, en de injecteur haalt de 6 meter niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6030 Gen2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!