Foto van een Tebbe Breedstrooier, strooitafel gedemonteerd. Project weer verder aangepakt, alle kettingen/tandwielen aan het demonteren. Aandrijfkasten los gehaald om keerringen te vervangen en tandwi

Tebbe Breedstrooier

andre-huizingh
Foto van een Tebbe Breedstrooier, strooitafel gedemonteerd. Project weer verder aangepakt, alle kettingen/tandwielen aan het demonteren. Aandrijfkasten los gehaald om keerringen te vervangen en tandwiel te vervangen(die nog niet te vinden is, dus word ook nog even een dingetje) en natuurlijk olie te verversen. Nu dan de strooitafel eraf en binnenkort de bodem eruit halen om een nieuwe er in te leggen, de oude is aardig dun geworden. Daarna maar is weer richting de opbouwende fase.

Reacties

+2
wim-same
Ik heb Gillibert breed strooiers gehad, en precies dezelfde problemen, met name met kippen mest. Deze mest is zo agressief dat alle metaal weg rot, en kettingen heel hard slijten. Zelfs de hydrauliek slangen en de lagers hielden het niet vol.
+1
andre-huizingh
@wim-same Ja precies, denk dat deze meer koeienmest / stalmest gestrooid heeft en het meer komt door veel gebruik(slijtage) en weinig onderhoud. Is ook een ex loonwerker machine. Hij gaat ook al bijna 30 jaar mee, dus hij heeft opzich ook niet zoveel schuld.
+1
wim-same
@andre-huizingh 30 jaar is ook al heel lang, en koeien mest is lang zo agressief niet als kippen of varkens mest. Ik heb toen ook al uit gekeken naar Tebbe, vond ze toch wat degelijker dan Gillibert.
+1
andre-huizingh
@wim-same Ja zeker verder is het ook nog wel een degelijke wagen, bak is ook nog intact op een paar plekjes na waar ze (denk ik) met de kraanbak in hebben gezeten vanuit de binnenkant om er wat uit te spitten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tebbe Breedstrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!