Gisteren weer 4 ha ingezaaid met gerst. Dit zijn stukken van natuurmonunenten in de gemeente Vorden. Langs de kant moest een strook blijven liggen voor wandelaars en voor mensen die recht van overweg

Celli Lothar (grondbewerking)

radium45
Gisteren weer 4 ha ingezaaid met gerst. Dit zijn stukken van natuurmonunenten in de gemeente Vorden. Langs de kant moest een strook blijven liggen voor wandelaars en voor mensen die recht van overweg hebben. Wat je ook goed kunt zien is, hoe droog de grond hier nog steeds is.

Reacties

supergerben
Geeft wel super mooi resultaat zo
jehan
Toch wel fijn dat je niet te dicht langs de kant moet ..vooral met zon overtopfrees ..met al die wortels in de grond
radium45
@jehan ben al wel een paar toplampen kwijt door al die rottakken.
jehan
@radium45 ja altijd jammer ..als de boeren hier de takken te laag hebben rij ik er vlot om heen ..
+3
B - W
@radium45 dan ga je te kort langs de kant haha, ja ik snap het ook wel, ik heb het ook altijd gedaan, maar met nu een nieuwe trekker met antenne voor gps op het dak, ga ik toch een baantje om, kunnen ze zien waar ze moeten snoeien.
fresheliciouss
Een overtop durft wel vol te lopen met wortels, heb ik al gemerkt. hier geen last van?
+1
radium45
@fresheliciouss nee tot op heden nog niks van vernomen terwijl alle percelen hier rondom in het hout staan.
B - W
Deze week ook 2 kleine stukjes met de celli lothar gefreesd, maar als het nog nat is wil het ook niet, neemt ie alles mee, of er vliegen grote stukken plaggen onderdoor, ik heb op het laatst de klep maar wijd open gezet, dan lag er het mooiste bij, De beste man ging met de hand bloemetjes zaad en gras zaaien, dus als het bovenop maar mooi fijn was, was het goed
radium45
@B - W hier nog geen last van gehad. Frees ook met de kleppen los maar wel het spijlenrek dicht tegen de rotor aan.
B - W
@radium45 oké! Ja dat spijlenrek is wel belangrijker denk ik, mij werd gezegd dat je die klep ook zo ver mogelijk dicht moest houden, maar waar dat nut voor heeft weet ik niet, waarschijnlijk dat hij het dan fijner maakt als de frees goed vol grond zit, maar dan krijg je op de kopeinden zulke grote hopen heh.
Hoe hard rijd jij meestal?
Bij ons is hij gekocht voornamelijk om te frezen, de woeler er een keer door te halen, de kopeinden evt een keer iets vlak te maken en dan met de rotoreg weer zaaien, gewoon graslandvernieuwing zeg maar
+1
radium45
Ik heb de bedoeling om in 1 werkgang te frezen en te zaaien. Nu begonnen met gerst zaaien. Kan dus mooi ervaring opdoen. Als het mij een keer iets misgaat bij bv het uitheffen, dan is er nog niks aan de hand. Ga er ook gras mee zaaien voor blijvend grasland, dus dan moet het wel goed lukken allemaal. Ik rij nu rond de 4.5 km per uur. Ik kijk continu of er teveel tosjes zichtbaar zijn, als dat het geval is dan zak ik iets terug naar bv 4 km.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!