We zijn weer voorzichtig begonnen met ploegen. Met deze wind droogt het lekker. Kunnen nog niet overal terecht misschien, maar het begin is er.

Massey Ferguson 7726

Siete
We zijn weer voorzichtig begonnen met ploegen. Met deze wind droogt het lekker. Kunnen nog niet overal terecht misschien, maar het begin is er.

Reacties

jehan
Wat ga je hier zaaien ?
Siete
@jehan
Hier moet de Kilverbak overheen zodra het kan. Dan komt er gras in. De bovengrond was mooi afgedroogd, daarom nu ploegen zodat de grond open ligt en verder kan drogen.
arjanvw
Overum ploeg?
Siete
@arjanvw
Klopt helemaal.
arjanvw
@Siete wil die een beetje heel blijven?
+1
Siete
@arjanvw
Die ploeg? Ja gaat best goed. Is een vrij simpele ploeg. Geen Vario, breekbout beveiliging.. Kan opzich niet heel veel aan stuk gaan. Weet dat hij in t verleden een keer in tweeën is getrokken, maar dat is destijds gemaakt en verstevigd.
Als ik zie wat dat anker allemaal voor de kiezen krijgt verbaasd het mij wel eens dat er niet meer knapt. 😅
+1
arjanvw
@Siete wij hebben nu een 2e Overum, maar de 1e is 2x de balk door midden getrokken.. Nu een zwaarder type die houdt het tot nu toe beter. Er zitten standaard nergens borgmoeren op dus moet regelmatig alles natrekken. Verder trekken ze in verhouding wel licht.
+1
Siete
@arjanvw
Dan van dat na trekken herken ik wel idd. Daar ben ik ondertussen ook achter gekomen. Als ik kijk naar vorig jaar, toen was de grond door droogte zo hard dat andere Loonwerkers hier niet meer wouden ploegen. Wij zijn gewoon door gegaan. Ding wou prima de grond in en zonder schade het werk gedaan. Dat was om ons heen wel anders heb ik begrepen.
Bij mn vorige werkgever hadden we er full option 5 Schaar Kuhn ploeg. Die beviel me ook prima, maar die was wel flink zwaarder dan deze heb ik het idee.
arjanvw
@Siete vorig jaar ging het ploegen beter dan 2018. Toen was de grond bij ons harder en zijn er nog wel wat breekbouten doorgegaan. Ook zijn er wel wat voorscharen afgebroken van de steun. Hadden we in 2019 geen last van.
+1
Siete
@arjanvw
Ja heeft hier ook nogal wat breekbouten gekost. Voorscharen hebben we er toen maar uit voorzorg af gehaald 😅
CaseCS130
@Siete Ploegde jij daar veel? Met die dikke 7x20? Machtig geluid zat daar in. Maar die is er niet meer zeker, staat nu zo'n moderne koffiemolen voor de laatste keer dat ik hem zag.
Siete
@CaseCS130
Haha nee als ik met de ploeg op pad was stond er zo'n koffiemolen voor. Haha.
Die 7820 reed mn collega normaal gesproken op. Die deed ook al wie zo in het voorjaar bijna al het ploeg werk. Als hij zomers voor de pers stond dan ploegde ik wel. Maar zoals gezegd dan met mn koffiemolentje. De 7820 is er nog steeds hoor. Staat momenteel voor de sleepslang pomp.
CaseCS130
@Siete Oke, prachtige trekker vind ik dat. Heb niks met JD, behalve dat model. Jou collega maakte ook heel netjes werk er mee.
+1
Siete
@CaseCS130
Was idd een prachtige trekker om mee te werken. Ding trok ook als een malle door de gewichtsverdeling. Leek een hele grote logge trekker maar door de stuuruitslag kon hij korter om dan je zou verwachten.
Fendt612e
@arjanvw die eerste hebben jullie verkocht?
+1
jasper-santing0
arjanvw
@Fendt612e nadat hij voor de 2e keer gebroken was, hebben we hem omgeruild voor een zwaarder type. Dealer heeft er weer een nieuwe balk in gezet.
+1
Fendt612e
@arjanvw wij hebben namelijk paar jaar terug ook een gescheurde ploeg gekocht van n kleiboer, ploegt nog steeds alleen kon de cappon pakker niet aan😅
arjanvw
@Fendt612e waar hebben jullie die gekocht? Het is alweer 5-6 jaar geleden dat we hem geruild hebben.
Fendt612e
@arjanvw in de buurt van blijham dacht ik, zo’n 3/4 jaar geleden
+1
arjanvw
@Fendt612e oké, zou zomaar onze oude ploeg kunnen zijn. De dealer zou er een nieuwe balk in zetten (met inruil rekening mee gehouden) maar weet niet of dat dat ook daadwerkelijk gebeurt is... We hebben hem ingeruild bij Landini Noord in Bellingwolde. Was een 4 schaar CX vaste uitvoering.
+1
valmet6400power
Wij hebben net 11 ha zomertarwe gezaaid maar gelijk achter de ploeg aan. Moest vandaag de kopakkers nog zaaien dus ook waar we vorige week woensdag begonnen waren met ploegen en kopeg zaaien maar dat was een grote kiezelbak. Blij dat we gelijk achter de ploeg zijn gaan zaaien. Morgen nog even de cambridgerol eroverheen anders komt het zaad niet op.
Siete
@valmet6400power
Ja het droogt lekker. Toen het 1e perceel af was kon je zien dat de eerste banen alweer aardig waren opgedroogd. Die wind helpt enorm.
mdoornekamp
Mooi werk. Staat ie op 16" of 18"
Siete
@mdoornekamp
Neem aan dat je breedte bedoeld?
De ploeg staat op het breedst. Je kunt de risters op 3 standen zetten, en deze staat op de breedste optie.
+1
mdoornekamp
@Siete Ok. Ja de breedt. Hij lijkt me ook vrij breed te staan. 6 x 45 cm. Dat schiet op.
+2
wart
Kijk het mooie voorjaars werk begint weer. Prachtig werk!
+2
Wilco vd Kuilen
Prachtig het voorjaarswerk gaat het mooist als het voorjaar het toelaat. Geen gesmeer maar ploegen als het weer kan!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 7726 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!