Eindelijk poepjes knallen.
Een enkele kopakker die volledig in de luwte van het bos ligt blijft onbemest, verder idioot droog opeens.

John Deere 6910

152 foto's van @GerbertXL

Eindelijk poepjes knallen.
Een enkele kopakker die volledig in de luwte van het bos ligt blijft onbemest, verder idioot droog opeens.

Reacties

Mooi toch👌ja ut droogt als een malle haha
hoest
Ja mijn vader heeft vanmiddag het tarwe land dat sinds oktober zowat blank stond gecultivaterd kwam mooi te liggen zei hij. Volgende week maar zomer tarwe erin
maikwolsink
Idd droogt hard.
Vandaag weer met het spulletje over de pond bij pannerden geweest.
1.5 week terug nog wezen wandelen op een zondag met de fam toen moesten wij de hoge oprit nemen.
Vandaag weer over de lage.
Effe praatje met de schipper gemaakt die zei dat het water ruim 5 meter gezakt was tov het hoogste moment 2 weken terug
+1
gudo
Vandaag grasland bemest waar vorige week nog water op stond 😊
T60401
@gudo Was hier ook bezig op een perceel. Banden werden af en toe nat. Sporen reedt ik niet maar vond wel dat ik de grond wat dicht reed. Ben maar gestopt volgende week verder.
+1
gudo
@T60401 zolang je maar niet 2x door het zelfde spoor rijd ben ik er niet zo bang voor. De kopakkers zitten soms ook stukjes tussen die wel zwart zijn geworden....
+2
GerbertXL
Ja hier ook af en toe wel een spoortje maar dat is op een perceel dat, zoals nu de planning is, dit jaar op z'n kop gaat. Op de kopakkers ook wel een paar zwarte plekken. Maar alles bij elkaar gaat het prima. Kleine aanpassingen gedaan aan de bemester en nu loopt het veel beter dan vorig jaar. Ook geinig is dat de aardig kale xeobib banden zo idioot veel grip hebben op de klei dat de trekker niet lekker op gang komt.
johndeere6230
Quote Reactie van @GerbertXL:
Ook geinig is dat de aardig kale xeobib banden zo idioot veel grip hebben

Ook een verklaring voor dat ze zoveel grip hebben? Of weet je dat zelf ook niet goed?
+1
GerbertXL
@johndeere6230 tja zeg het maar, waarom heeft de ene band meer grip dan de andere. Met de vrij kale trelleborgs slipte hij een klein beetje, met deze gaat de trekker onderuit.
+1
CaseCS130
@GerbertXL je zal wel aardig meer rubber aan de grond hebben als je deze xeobibs op 1 bar hebt. Dan heb je automatisch ook veel meer grip.
B - W
@CaseCS130 ja dat scheelt nogal niet wat, ik kan het ook goed vernemen, nu ik op 0,8 of 1 bar rij ipv 1.5/1,7
De trekker wil haast niet slippen in het land nu, of het moet aan het vermogensverschil liggen 😂
hoest
@GerbertXL
Wat voor aanpassingen heb je gedaan dan aan de bemester?
GerbertXL
@hoest Kleinigheidjes. Ik heb de cilinders van de hef 5,5 centimeter verlengd en nu beurt ie richting de 15 centimeter hoger op, scheelt de wereld. Verder had ik regelmatig ruzie met een paar elementen die in elkaar haakte, op die plekken de horizontale stripjes op de afsluiters verlengd. Of ik begin er gewoon een beetje handiger in te worden.
+1
hoest
@GerbertXL
Niks spannends dus. Dat de elementen in elkaar haken heb ik eigenlijk geen last van zolang ze niet krom zijn. Ze komen in transportstand wel heel dicht op elkaar ja maar eenmaal aan het bemesten zitten ze gewoon op hun plek
Baltus_steyr
Heb je hier een overloop op de tank gemaakt als die vol zit?
GerbertXL
@Baltus_steyr ja klopt. Je ziet twee slangen langs de tank lopen, die komen in dat blauwe vaatje uit. Aan de aansluiter voor de zuigslang zit een kogelkraantje met een slang die in dat vat zit om m weer leeg te kunnen zuigen.
Maar het luik bovenop en een slang is lek dus het is een beetje oppassen 😁
Je kunt beter niet weglopen met zuigen...
Baltus_steyr
@GerbertXL haha, maar werkt dat een beetje?Kun je de tank goed vol krijgen? Ik maak hem hier vaak net te vol zodat die onder aan over loopt en dat ligt er telkens een kleine plas stront. zat ook te denken om zoiets te maken als ik een eigen tank heb!!
GerbertXL
@Baltus_steyr ja hoor werkt best. Als je veel last van schuim hebt kun je er ook een koppelstuk aan maken zodat het schuim terug de put in kan. Er zat een overloopbuis in (zoals jij waarschijnlijk hebt), wat een drama, die heb ik er na een paar jaar uitgehaald. Nu kan ik 'm tenminste tot de nok toe vol pompen.
Baltus_steyr
@GerbertXL ja dan heb je de tanken tenminste nog goed vol!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6910 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!