Even al dat gedoe rond het Corona-virus ontvluchten...Baantjes trekken met de 12.. Foto is geplaatst door Schluterfan op 27-03-2020 om 20:52:02, met 10 reacties.

Schlüter Super 1250 VL Special

Schluterfan
Even al dat gedoe rond het Corona-virus ontvluchten...

Baantjes trekken met de 12.

Reacties

+4
erik9831
Beste anti-corona maatregel dat er bestaat... Ik kan gelukkig doorwerken nog, zo weinig mogelijk radio, nieuws en nieuwswebsites.
+6
Schluterfan
@erik9831

Hierbuiten moet ik ook gewoon werken. Maar met al die regeltjes enz ben je blij dat je eens buiten kan.
+1
Martinsame
Prachtig zo'n trekker, is zeker lekker in deze tijd als je wat te doen heb.
Fendt926Driver
Welk merk ploeg heb je er achter.
Is wel een recht toe recht aan ploeg...
De scharen staan wel heel haaks op de ploegboom
Schluterfan
@Fendt926Driver

Is een Aerts ploeg. Is een Belgisch merk. Maar je ziet ze ook veel hier in de Zeeuwse polder. Die bouwen trouwens enkel ploegen met hydraulisch verstelbare snijbreedte. Toen we toen der tijd een vervanger zochten voor de Steeno hebben de meesten ons een Aerts ploeg aanbevolen en nog geen seconde spijt van. Was nog wel een dingetje om een mooi gebruikte te vinden, want zoveel hectares ploegen we nu ook niet om een nieuwe te kopen. Staan weinig 2 de hands te koop en meestal snel weg.
Fendt926Driver
@Schluterfan ok.
Een merk ploeg dus.
Met goede gebruikers ervaringen.
Ik zeg ook niets van de kwaliteit van de ploeg of het ploegwerk.
Maar zo achter de trekker zit er geen enkele stroomlijn in die ploeg (en dat hoeft ook niet)
En dat viel mij zo op....
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Aerts is in Belgie een zeer gerespecteerd merk, en maakt ook goede ploegen. Het is ook nog steeds een familiebedrijf dat naast een mechanisatiebedrijf en de verkoop van een frans merk grondbewerkingsmachines dus ook ploegen bouwt.

Het meest opmerkelijke aan de ploeg is eigenlijk dat je perfect kan ploegen zonder dieptewiel. Ga niet zeggen dat andere ploegen dat niet zouden kunnen, maar hier staat Aerts wel bekend om.

De ploeg is ook van omstreeks 1994-95. De huidige ploegen lijken er eigenlijk nog wel op, maar zijn verbeterd op details.
fiat1000DTsuper
@Fendt926Driver

Ik kan enkel beamen wat @Schluterfan uitlegt.

Heel goeie en robuste ploeg.
Waar ik soms help is hun variabele 5schaar van 2005, ploegen redelijk wat hectares en nog altijd met gewenst resultaat.
Wat mijn neef altijd zegt is waar een andere ploeg niet in de grond zou gaan of terug omhoog zou komen door harde, droge of zware grond blijft een Aerts altijd in de grond.
Dat zal natuurlijk ookwel wat aan de robuste bouw liggen.
a3vandiejen
Mooie foto.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!