Foto van een Kramer 50'er achteras. De afgelopen maanden heb ik (tussen alle dingen door) aan de achteras gewerkt van de Kramer. Het remsysteem hiervan was net zo versleten als de rest van het voertui

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer 50'er achteras. De afgelopen maanden heb ik (tussen alle dingen door) aan de achteras gewerkt van de Kramer. Het remsysteem hiervan was net zo versleten als de rest van het voertuig. Hier is uiteraard nieuwe remvoering opgekomen, nieuwe remcilinders, nieuwe handremkabels en alles is spelingsvrij gemaakt. Het differentieel en de eindaandrijving zagen er heel mooi uit nog na een hoop schoonmaken. Eén remtrommel was gesneuveld bij het demonteren en dus heb ik hier een andere op gezet. Vandaag de laatste hand gelegd aan de achteras door hem helemaal in elkaar te zetten en te schilderen in de ijzermenie. Dit tegen het roesten. Later gaat er nog staalplamuur overheen om de put erosie weg te werken. Nou is de vooras aan de beurt. En het frame gaat naar de zandstralerij.

Reacties

wim-same
Goed gewerkt Bert.
+3
Kramer U800
@wim-same Bert? Ik heet Dirk 😅😅
+2
wim-same
@Kramer U800 O Sorrie, je heb gelijk. Ik was even in de war met een ander, ook met Kramer. Klopt, jij ben Dirk. ha ha.
+1
a3vandiejen
Mooi hoor, komt helemaal goed.
+1
florisrobben
Mooi om te zien hoe nauwkeurig de Kramer gerestaureerd word. Als je je maar niet gaat vervelen als hij straks klaar is
Kramer U800
@florisrobben Ik ben er ook bang voor 😂 Tot die tijd valt er nog genoeg te doen!
a3vandiejen
@Kramer U800 Volgens mij heb je het al eens verteld Dirk, maar ben je er uit welke kleuren hij gaat worden?
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Dat klopt dat ik dat had gezegd, maar ben toch weer aan het twijfelen welke kleurstelling het gaat worden 😅 Nu dacht ik om de grille, de bumper met luchttank, frame en de assen gitzwart te maken. De motor en de versnellingsbak donker grijs en het plaatwerk met laadbak Kramer groen (RAL6000) we gaan zien wat word. Ik verander steeds van gedachten omdat ik steeds meer Kramers zie die verschillende kleurstellingen hebben. Mijn Kramer U800 was vroeger compleet in Kramer groen geleverd, werkelijk alles behalve de velgen. Die waren Kramer rood. Nu heeft dat ook weer wat maar het word snel vies doordat je op die kleur van alles ziet.
a3vandiejen
@Kramer U800 Vandaar ook mijn vraag, je ziet ze inderdaad in verschillende kleurstellingen...maar je kan er nog even over na denken...komt goed.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Komt goed inderdaad, is geen kleur waar ik mij persé aan vast moet houden want vroeger kon je in de fabriek je kleuren op wens samen stellen. Wat de klant wenste zeg maar.
a3vandiejen
@Kramer U800 Beetje Valmet, Valtra zeg maar...wel makkelijk om een mooie kleur samen te stellen.
Kramer U800
@a3vandiejen Ja precies
+1
wim-same
@Kramer U800 Maar toch in origineel Kramer groen en met rode wielen vind ik wel heel mooi.
+2
Kramer U800
@wim-same Ik ook Wim! Het is toch de kleur die het voertuig maakt, heb ook andere kleuren gezien maar dat heeft niet die apparte tint die het Kramer groen heeft. Wat ook een opvallende frisse kleur is.
+3
Kramer U800
@wim-same Zoiets had ik in gedachten, precies zo alleen dan met de grille ook zwart.

(klik om te vergroten)

+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Zo vind ik het ook heel mooi hoor.
Kramer U800
@a3vandiejen Ik ook, en dan gelijk ook het hout van het bakje groen. En later als ik nog geld over heb de 5 tons lier er terug achterop met PTO 😎
a3vandiejen
@Kramer U800 Belooft allemaal prachtig te worden, en dat denk ik ook wel. Maar alles op z,n tijd zeg maar.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Juist Adrie, we gaan het meemaken!! 😃
Ties6210
@Kramer U800 is dat nu een HBM schroefmachien?? bevalt hij een beetje?
+1
Kramer U800
@Ties6210 Klopt (slagmoersleutel), rammen als een achterlijke hè! Wij zijn er heel tevreden over, ramt alles wat los of vast zit. We hadden er eerst één van Fein maar na een jaar lagen de koolborstels eruit. De HBM is vaak gevallen en omgekomen in zand en stof maar gaat gewoon door. Die Fein was ook nog eens 3 keer zo duur als die HBM. Als ik nog een keer moest kiezen wist ik het wel. Word toch allemaal in China gemaakt.
+2
Martinsame
Prachtig wordt grondig aangepakt 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!