Foto van een Fendt 210 P Vario met GKB bezander.. Foto is geplaatst door Fast Eddy op 27-03-2020 om 22:48:51, met 22 reacties.

Fendt 210 Vario

Fast Eddy
Foto van een Fendt 210 P Vario met GKB bezander.

Reacties

wim-same
@Fast Eddy Nu eindelijk zonder gras schade kunnen bezanden ?
Fast Eddy
@wim-same

Had begin van de week ook al wel gekund. De sportvelden liggen op een zandkop. Wij geloven in lichte machines met brede banden. En deze club deelt die gedachte ook.
arjanvw
@Fast Eddy meeste gevallen is dat altijd goed! Waarvoor wordt het bezanden gedaan?
+1
Fast Eddy
@arjanvw

Het bezanden doen we voor het prikken/beluchten. Na het beluchten gaan we slepen waardoor het zand in de gaten valt. Daardoor wil het water beter weg en wordt het veld een beetje vlakker.
arjanvw
@Fast Eddy bedankt voor de uitleg! Weer wat geleerd!
Fast Eddy
@arjanvw

Geen dank. Bel maar als jullie gazon ook onderhoud nodig is. 😉😉
wim-same
@Fast Eddy Ha ha, als ik bel, kom je dan ook. Mijn gazon is 100 m2
Fast Eddy
@wim-same

Dat is niet zo groot. Ik denk dat de voorrijkosten hoger zijn dan het daadwerkelijke werk.
wim-same
@Fast Eddy Ja, en dan moet je er nog op zien te komen. ha ha. 1,5 meter is wel te krap.
+1
Fast Eddy
@wim-same

Bezanden is niet zo moeilijk op een klein gazon. Hier en daar wat hoopjes zand met de kruiwagen kiepen en met de gazonmaaier met dik hoekijzer aan een touw rondjes rijden.
wim-same
@Fast Eddy Ik heb een kei plek in mijn gazon zitten wat totaal geen water door wil laten. Dus van de herfst en van de winter is er al veel gras verstikt. Van de herfst met de laatste keer maaien is het er ook niet beter op geworden. Vanaf de andere kant kan ik ook achter de schuur langs om erop te komen. Als ik dit wil verbeteren moet ik gewoon een laag klei afgraven, en mooi doorlatende grond er in doen, en dan weer inzaaien.
+1
Fast Eddy
@wim-same

Of een paar gaten door de klei laag heen boren en vullen met drainzand.
+1
wim-same
@Fast Eddy Ja, maar dan blijft de bovenlaag nog smerig vet met nat weer. Ik denk als ik een laag afgraaft, dat ik er evengoed nog wel gaten in kan boren, of een drain er in graven en de sleuf aanvullen met drain zand.
Fast Eddy
@wim-same

Mooie zwarte grond uit Drenthe laten komen.😁
Vloerenzand zit geen stevigheid in.
+1
wim-same
@Fast Eddy Nee, Vloeren zand alleen voor de drain sleuven, Dan ophogen met gazon grond. Dit is een mengsel van zwarte grond met zand. Dat had ik aan de andere kant van de tuin ook gedaan. Kost wat, maar dan heb je ook wat, en daar geen last van nattigheid.
wim-same
@Fast Eddy En dan heb ik nog liever vloeren zand, dat is nog iets grover. Ik heb op het werk ook wel eens een vracht drain zand afgekeurd, te fijn.
+1
arjanvw
@Fast Eddy haha! Ons gazon heeft niet de hoogste prioriteit... moet wel zeggen dat daar bijna meer gras staan dan in het land na bezoek van de muisjes...
fresheliciouss
Welke banden zitten er achterop? Is dit een vario 210 P of F
Fast Eddy
@fresheliciouss

650 breed. Dit is een P.
fresheliciouss
@Fast Eddy zit netjes in de spatborden zo.. mooie trekker.. en tevreden van de GBK?
+1
Fast Eddy
@fresheliciouss

Er zitten brede voorspatborden op. Dit was het eerste klusje voor de GKB. De onderband mag nog wel harder rond draaien en de bak moet een paar gaten naar voren. Het strooibeeld was goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 210 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!