Foto van een Salford valmar 8611 kunstmest strooier. 11 ton capaciteit met 70ft bomen. Op isobus & volledig gps gestuurd

Onbekend Onbekend

1.594 foto's van @catfan55

catfan55
Foto van een Salford valmar 8611 kunstmest strooier. 11 ton capaciteit met 70ft bomen. Op isobus & volledig gps gestuurd

Reacties

MulderDeutz1
Hoe werkt dat met die bomen dan?
catfan55
@MulderDeutz1 wat bedoel je precies?

Deze strooier werkt niet met schijven maar met een “spuit boom” hier door is wind geen factor meer (en dat hebben we hier altijd) de blazer voorop de dissel zorgt voor een constante luchtstroom die de kunstmest door de buizen blaast
Fendt926Driver
@catfan55 70 ft is ook "maar" 21 meter.
Dat is voor jullie begrippen best wel smal toch...
+2
hermanjohndeere
@Fendt926Driver alleen knallen ze daar vaak met hoge snelheid over het land. Net zo als met spuiten. En dat compenseert de breedte wel weer.
catfan55
@Fendt926Driver veel breder wil je ook eigenlijk niet, we strooien met zo’n 15-20km / uur, dus dat maakt een hoop goed denk ik.

Met onze Amazone strooide we ook maar 70-80ft breed en dat was eigenlijk al te breed, bij 120-130ft was het strooibeeld ruk, zie reactie hier onder waarom die niet beviel
SJB533
@catfan55
Pneumatische kunstmeststrooier was al genoeg om te zeggen, denk ik?
+3
catfan55
@SJB533 blijf jij maar mooi denken Sjoerd, dan blijf ik wel mooi doen
MulderDeutz1
@SJB533 Dan had ik het nog niet begrepen hoor haha.
+1
MulderDeutz1
@catfan55 Die uitleg past bij mijn vraag, duidelijk! Goed systeem lijkt me!
+2
catfan55
@MulderDeutz1 Wij hadden hiervoor een getrokken Amazone 8200 strooier, die machine beviel eigenlijk niet goed maar niks hiervan lag aan amazone eigenlijk, puur aan het feit dat het een schijven strooier was.

- ons kunstmest kent veel verschil in korrel grote van truckload tot truckload, soms mooi korrelig spul, soms fijn spul en dit veranderd je strooibeeld drastisch, tot op het punt dat gewoon niet in te stellen meer valt en je iedere strooier vol opnieuw moet, bakjes gooien, wegen, strooier kalibreren, dit koste gewoon veel te veel tijd.
- wij strooier veel blends, dat wil zeggen verschillende mixes van kunstmest die ons aangeleverd worden door de fabriek, de verschillende bestand delen hebben verschillende korrel grote en gewicht, dus je strooit je N bijvoorbeeld te veel naar buiten en je K te veel naar binnen.
- hier in Saskatchewan waait het altijd tijd, soms waait het gewoon, soms hard en soms heel hard, we kwamen met de schijven strooier op een punt dat we maar een paar uur per dag konden strooien of alleen maar 's nachts als de wind wat ging liggen.

Al deze punten zouden nu opgelost moeten zijn met dit model kunstmest strooier. Deze machine is niet gevoelig voor wind, en niet gevoelig voor korrel grote en/of een mix van verschillende korrel grote. En met 3 ton meer inhoud hopen we dat de capaciteit ook iets omhoog gaat.
MulderDeutz1
@catfan55 Mooie uitleg, bedankt! Begrijpelijk dat je dan bij zo’n machine uitkomt. Moet goed komen als ik dat zo lees, over nagedacht haha. Als ik zie hoeveel boeren gewoon met windkracht 4 strooien, dan begrijp ik het ook niet helemaal. Wij moeten nog, maar wachten tot het minder waait. Soms is dat sochtends vroeg of savonds laat.
inter 745xl
Zie je daar in de buurt nog veel Salford machines?
catfan55
@inter 745xl Full line ag in Saskatoon is Salford dealer, hun verkopen redelijk wat strooiers en grondbewerkingsmachines van hun hier in de regio.
DaanLek
@catfan55 Waar zit jij ergens in Saskatchewan? Ik heb 6 jaar geleden 4 maanden in Snowden, vlakbij Prince Albert, gewerkt. Die boer had ook land in Aberdeen en Colonsay, vlakbij Saskatoon. Wij strooiden daar met een Case IH Titan, monster machine.
catfan55
@DaanLek wij zitten ten westen van Hague, een half uurtje onder Prince Albert

We hebben ook naar case & terra gator zelf rijders gekeken, maar gaan eerst dit proberen. We hebben in het voorjaar eigenlijk trekkers genoeg die deze trekken kunnen, en deze nieuw kost een derde van de prijs van een zelf rijder van 3-4 jaar oud. Deze heeft de zelfde inhoud & strooi breedte

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!