Foto van een Fendt 516 met een Vredo doorzaaimachine.. Geplaatst door DaanLek op 30-03-2020 om 20:18:04, met 8 reacties.

Fendt 516

Foto van een Fendt 516 met een Vredo doorzaaimachine.

Reacties

Puma165
Hoe zinnig is het om nu te gaan doorzaaien? Ik heb het zaterdag ook laten doen, maar het is natuurlijk vrij drogend weer en koud... Iemand mega veel ervaring mee?
DaanLek
@Puma165 Als de zon er maar lekker op blijft schijnen en zoals vandaag een drupje regen. Heb van de expert gehoord dat de kou niet heel veel uitmaakt.
Normaal is er in het najaar ook meer werk voor, het is nu alleen ineens zo snel afgedroogd en mooi weer dat een hoop mensen toch nog even wat schade van vorig jaar willen herstellen.
Siete
@DaanLek
Wanneer ben je een expert? 😁
Onze ervaring is dat er op land wat je doorzaait idd zo nu en dan een buitje moet. Vooral op klei willen de sleufjes vd Vredo wel open trekken wanneer het droog blijft. Zolang het graszaad niet gekiemd is zal daar weinig mee gebeuren, maar daar doe je het niet voor. Doorzaaien moet je gewoon qua weer een beetje geluk mee hebben.
+1
DaanLek
@Siete Ja precies haha, dat expert was ook een beetje met een knipoog. Weer is allesbepalend, vooral met zo'n Vredo lopen anders snel die schijven vol als de grond net niet droog genoeg is.
+1
Siete
@DaanLek
Klopt. Heb veel met de kleine variant gezaaid. Had niet de luxe om met zo'n grote machine op pad. Haha. Werking is wel hetzelfde gebleven in al die jaren.
jasper-santing0
Wat voor banden liggen hier onder dan?
DaanLek
@jasper-santing0 600/65 R28 en 710/60 R42. Cabine is 4 centimeter verhoogd achter en 2 voor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 516 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!