Foto van een Zelfbouw Zelfgemaakte constructies. Foto is geplaatst door deutz110 op 30-03-2020 om 20:39:29, met 39 reacties.

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

deutz110
Foto van een Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

Reacties

arjanvw
Wat is dit voor soort doseerunit? Vind je het niet lastig dat je nu niet meer in de bak kunt kijken?
deutz110
@arjanvw Pioneer en dr pieper vloeistof
arjanvw
@deutz110 we zijn ook wat aan het oriënteren, maar dat laatste zegt me niks....
deutz110
@arjanvw oké na hebben wij via Michanisatie je heb ze ook.van Pioneer die zijn veel.kleiner had beter gepast achteraf
@arjanvw is dit niet een doseer unit die gebruikt word op aardappel poot machines? Als ik zo naar de vorm van dat vat kijk...
deutz110
@ronald-deutz-fahr in Duitsland zie je ze vaker op graswagens zitten
mdoornekamp
@arjanvw DSG doseerpomp van Visser Holland. wel de dure versie nemen met bediening in de cabine
+1
mdoornekamp
@arjanvw daarom hang ik die vloeistof pomp altijd helemaal rechts .En die poeder kast kan wel in de ijzerbak
deutz110
@mdoornekamp wij hebben nog klanten die t hebben en deze wagen kunnen de kappen. Open dus zo gemaakt en kan er nog wel.in kijken
mdoornekamp
@deutz110 ohja. pottinger heeft gedeelde kappen voorop
deutz110
@mdoornekamp ja deze wagens wel.die kunnen open daarom moesten we wel kan precies zo je weet t nooit
mdoornekamp
@deutz110 ja ik hen de pomp ook wat hoger zodat de kap nog open kan
arjanvw
@mdoornekamp met welk middel werk he het meeste? Ben er helemaal niet in thuis wat er te koop is en hoe het werkt... ben me er net wat aan in het verdiepen. Meeste middelen moeten aangemaakt worden (poeder en water) en in een voorraad vat opgeslagen worden? (Voorop de opraapwagen) of zijn er betere systemen?
mdoornekamp
@arjanvw ja poeder oplossen in water. Na het werk wel de leidingen doorpompen met schoon water. Maar verder draait dat perfect. Duidelijk af te lezen liters op je schermpje. En je kunt niveau in het vat ook zien.

De werking van de verschillende middelen ken ik niet zo. Vaak kopen de boeren zelf. Wij leveren zelf Advance. Wel wat duurder, maar ook breder middel.
arjanvw
@mdoornekamp Bedankt voor de info! Merk je nog dat er vaker een toevoegmiddel gebruikt wordt?
+1
mdoornekamp
@arjanvw valt mee. Ik had verwacht dat toevoeg middel vaker toegepast zou worden
arjanvw
@mdoornekamp het is ook niet voor niks dat spul...
CaseCS130
@arjanvw Wat wil je er mee bereiken? Wij hebben een paar jaar Bonsilage Plus gebruikt. Niet 1 van de geclaimde voordelen konden wij aantoonbaar krijgen.
mdoornekamp
@CaseCS130 ja dat is het probleem. Je kunt zo lastig controleren of het helpt
CaseCS130
@mdoornekamp Nou er werd mij beloofd dat ik geen broei meer zou hebben. Had ik nog steeds. Ook zou ik er 1,6 liter per koe per dag meer van melken, dat is ook zeker niet gebeurd. Meer VEM en eiwit kon ik ook niet aantoonbaar vinden.
Ik denk wel dat het onder bepaalde omstandigheden zin heeft om toevoegmiddelen te gebruiken maar die komen bij ons niet zo vaak voor. Ik steek het geld liever in de opslag van voer, daar zie ik wel aantoonbare verschillen.
mdoornekamp
@CaseCS130
Quote:
opslag van voer

Ja dat is zeker zo belangrijk voor de kwaliteit
arjanvw
@CaseCS130 het idee is bij droog en nat gras een toevoeging erbij te kunnen doen. Voor broei voorkomen (toplaag) en snellere omzetting bij nat (herfst) gras. Voor gras tussen 35-45% ds zie ik geen reden.
CaseCS130
@arjanvw Mijn ervaring is dat het bij droog gras eigenlijk niks doet. En bij nat gras is de verdeling en homogeniteit van de kuil heel belangrijk, eigenlijk bereik je dat alleen goed met hakselen.
In veel gevallen heb ik mijn twijfels over de werking. Over 1 ding niet en dat zijn de marges op dat spul.
arjanvw
@CaseCS130 wij zijn ook jaren huiverig geweest en nog wel een klein beetje. Maar bij de laatste herfstsnede heb ik analyse vergeleken met vergelijkbaar gras hier in de buurt. Met toevoeging was de kuil wel beter dan die van ons. Wanneer doe je het goed??? Een doseerunit kost wel wat , maar nog wel te overzien. Je hebt dan wel de optie om iets te kunnen doen...
+1
casejxu
@arjanvw t lastige vind ik is dat je achteraf niet weet of het zoveel werkt als dat ze zeggen. Omdat je niet weet hoe het had geweest zonder. Wij zeggen op onze beurt een mislukte kuil kost meer als het middel wat we nu gebruiken. Het is een soort verzekeringetje zoals wij het zien. Je moet wel zorgen dat het gras niet te droog is voor de beste werking.
+1
CaseCS130
@arjanvw Ja zeg het maar. Er zijn nog zoveel andere factoren die ervoor gezorgd kunnen hebben dat het gras van de buurman beter was. Maar met een herfstkuil heb je misschien wel de meeste kans dat het wat toevoegt.
+1
arjanvw
@CaseCS130 dat weet je idd nooit. Je komt er alleen achter als je van een snede 2 kuilen maakt en de ene helft met en de andere zonder doet. Maar dat werkt in de praktijk niet.
+2
casejxu
@mdoornekamp @arjanvw Wij gebruiken thuis ook advance. Hebben zelf de simpele uitvoering met analoge meter op de tank. Zelf denk ik dat de elektrische uitvoering geen grote meerwaarde heeft. Deze meter is prima af te lezen vanaf de trekker.
mdoornekamp
@casejxu kun je de doseerpomp wel bijstellen in de trekker dan. Als het zwad opeens veel dunner wordt op een ander perceel
casejxu
@mdoornekamp Ja kan m aan en uit zetten in cabine. Gaat trouwens ook automatisch met pick up. En kan de flow verstellen.
oanejorrit12
@arjanvw heb nog wel een tank met pompje te koop, kan in de fronthef. En deel wat je in de pcikup kunt hangen zit er ook bij met de spuitdoppen
arjanvw
@oanejorrit12 had je dan een slang onder de trekker door? Waarom gebruik je het niet meer?
oanejorrit12
@arjanvw Jep, slang onder de trekker door. Bedrijf is een beetje veranderd afgelopen jaar, iemand eruit. Opraapwagen is nu ook weg. En we laten t inkuilen nu door de loonwerker doen, hakselen.
deutz110
Zitten nu alleen met t voor.schot moetten we de cilinders in korten want anders drukt ie t vat plat
mdoornekamp
@deutz110 schot vast lassen
deutz110
@mdoornekamp haha das ook weer wat
johndeere6230
@deutz110

Boven het vat een frame maken van kokers? Waar het schot op komt te liggen zeg maar?
+1
deutz110
@johndeere6230 hoeft niet kan t schot uit zetten de functie dat je alleen de klep omlaag ken doen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!