Hier in de buurt van Halle een weide van 30 jaar oud opnieuw ingezaaid.. was van die lekkere vette broekgrond. Grond waar je in principe nooit verdroogd.

Celli Lothar (grondbewerking)

radium45
Hier in de buurt van Halle een weide van 30 jaar oud opnieuw ingezaaid.. was van die lekkere vette broekgrond. Grond waar je in principe nooit verdroogd.

Reacties

+2
Fast Eddy
Ziet er netjes uit. Net alsof het met een kopeg gedaan is.
+2
radium45
Even een detailfoto van de bevestiging van de ketsplaatjes en eggebalk. Zijn vrij simpel te verwijderen en over te zetten op de woelerpackercombi die ik ook nog heb en om hiermee groenbemester te zaaien.
+2
radium45
.

(klik om te vergroten)

.
@radium45 als de rol
Volloopt bij de schrapers
Is de grond dan eigenlijk nog te nat, of heeft dat een andere reden?
radium45
@ronald-deutz-fahr Dat doet hij bij mij ook wel eens. Ik denk inderdaad een combi van vochtige grond en een afstelling van de schraper die net te ver van de rol staat. Ik heb ze al een keer gedraaid en een keer vervangen voor nieuwe omdat ik ze ''op'' had.
@radium45 hoort de schraper er echt tegenaan te lopen dan? Of net iets er tussen?
Rot werk als die vol zit, weleens gedacht om die achterste schraper balk er ff af te halen, maar in het land niet is dat niet heel handig
ik zal eens naar de schrapers kijken
+1
Ritchie
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
hoort de schraper er echt tegenaan te lopen dan?

Het heet niet voor niks een schraper 😄
@Ritchie Haha, slijt die niet geweldig hard dan? Dagje schrapen en je kunt weer bijstellen?
@Ritchie ik heb er geen verstand van overigens, maar ben laatst dagje op pad geweest met zo’n frees en vond die volle rol en het leeg plukken daarvan maar niks 😅
+1
radium45
@ronald-deutz-fahr Ik probeer altijd de schrapers er redelijk tegenaan te laten lopen. Dus ja, eigenlijk elke dag even een tik met de hamer er achterop. En ik vind dat wel wat hebben, zo,n blanke rol... En als je hem eenmaal blank hebt, dan heb je ook minder last van aanlopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar (grondbewerking) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!