Foto van een John Deere 5125R, de combi zou het bij Gavrie Willemsen niet een dag uithouden, maar voor ons was het wel een leuk dagje kieperen. Robotruimte tussen de stallen uitgegraven.

John Deere 5125R

175 foto's van @JoramH

JoramH
Foto van een John Deere 5125R, de combi zou het bij Gavrie Willemsen niet een dag uithouden, maar voor ons was het wel een leuk dagje kieperen. Robotruimte tussen de stallen uitgegraven.

Reacties

zettelmeyer
Wanneer ga je robotmelken en wat voor robot?
+1
JoramH
@zettelmeyer Zodra de robotruimte af is, hoop ergens in Juli op te starten. 2x Lely A5
zettelmeyer
@JoramH hoe gaat het met het robot melken?
+1
JoramH
@zettelmeyer Begint nu al mooi routine te worden en leren er goed mee werken. Koeien hadden maar 2 dagen nodig en rennen er inmiddels doorheen! Zou niet meer terug willen naar melkstal en heb zeker geen spijt dat ik voor Lely gekozen heb.
ford8630power
@JoramH 2 dagen en toen de hekken al weggehaald?
JoramH
@ford8630power Nee, na 24 uur al, toen met 1 robot koeien gaan halen en andere robot vrijgelaten.
daan knol
@JoramH De je ook nog stalvoeren? je hoort vaak dat stalvoeren niet goed werkt met robotmelken namelijk
JoramH
@daan knol Nu ongeveer een maandje weer. Is zeker niet ideaal idd maar kunnen het eiwit goed gebruiken. Robots zitten niet vol maar eerste paar dagen na het begin van stalvoeren wel stuk meer koeien ophalen. Hoeven nu geen koeien meer te halen. Maar melken ook maar 85 koeien op 2 nieuwe robots dus is ook best veel overcapaciteit. In maart gaan de koeien weer naar buiten en het plan is om de hele koppel te doen. Insteek was dat dat met 100 koeien goed te doen is, hebben tot fosfaatrechtenstelsel ook 100 koeien gemolken maar als intensief bedrijf wat rechten kwijtgeraakt en vind ze te duur om bij te kopen.
daan knol
@JoramH Kunnen het hier met de melkstal ook direct merken dat de koeien 'slomer' worden van stalvoeren dus dat zal bij jou wel niet anders zijn. Koeien sinds de opstart met robot melken binnen gehouden dan?
JoramH
@daan knol Ja daarom op 22 juli opgestart, 21 juli de 120 weidegang dagen gehaald. Zit nu op 10 weigeringen per koe per dag, zat voor stalvoeren op 15 weigeringen. Zijn een paar die best veel rondjes op een dag lopen
daan knol
@JoramH oja dat is wel ideaal kunnen ze eerst een poos wennen zonder weiden
ford8630power
@JoramH Dat is wel heel vlot, hier waren ze wel wat hardleers. 4 dagen alles erdoor gedreven en nog wel een heel stel die ik een poos moest ophalen.
JoramH
@ford8630power In melkstal hoefden we al geen koeien op te halen en ze hebben 2 weken de kans gehad om er doorheen te lopen, daarna nog een paar dagen biks gegeven waardoor de vaarsjes heel snel kwamen. Daarnaast mestrobot toen voor het eerst snachts laten draaien waar ze nog niet zo aan gewend waren. Zorgde ervoor dat we snachts gelijk ook al wat melkingen kregen.
zettelmeyer
@JoramH aah mooi te horen, hier veel ellende gehad met de 2de erbij
Fendt926Driver
@zettelmeyer waaruit bestond de ellende bij de opstart van de 2e?
zettelmeyer
@Fendt926Driver was een tweede handse en was niet goed gereviseerd. Veel storingen gehad. Ook woude de koeien niet naar binnen, later ook bij de oude robot. Bleek dat er lekstroom opstond door hun fout omdat ze onderdeel niet hadden vervangen, die kapot was. Dit heeft veel tijd en ergenis gekost maar ze gaven het gelijk toe en de schade is vergoed
Fendt926Driver
@zettelmeyer het netjes oplossen is nog belangrijker dan de schade.
Nu hou je er nog een net gevoel aan over.

Bij sac laten ze je dan gewoon stikken.
Dus wees nog blij met lely
marco2250
Is zoon trekker ook nog met powerquad te krijgen of alleen met die nieuwe bak
JoramH
@marco2250 Wij hebben gekozen voor CommandArm, dan heb je niet te kiezen, weet niet of je anders wel kan kiezen.
hobbyboer
Hé, geen basisfrontgewicht.
Bewust voor gekozen?
Moet je ook maar net aan denken om die af te vinken bij het bestellen.
JoramH
@hobbyboer Jep, hangt vaak een voorlader voor. Is ook gewicht 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5125R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!