Foto van een John Deere 6210R, strautmann 8 wielig onderstel voor de aardappels, en minder bodemdruk, hij kan tussen de rijen door.  met knikdissel

John Deere 6210R

84 foto's van @Roeldeutzdx

Roeldeutzdx
Foto van een John Deere 6210R, strautmann 8 wielig onderstel voor de aardappels, en minder bodemdruk, hij kan tussen de rijen door. met knikdissel

Reacties

+2
valmet6400power
Wat voor maat banden heeft dat tandemstel? 8 kleine, hard opgepompte banden kunnen volgens mij meer schade aan je bodem doen dan 2 grote..
Roeldeutzdx
@valmet6400power Michelin 440/65R28-banden
Ritchie
@valmet6400power

Daarom kun je beter rijpaden hebben! 😝
Roeldeutzdx
@Ritchie wij gebruiken hem voornamelijk tussen de aardappel ruggen
Ritchie
@Roeldeutzdx

Oké, maar dan heb je zegmaar verdichting tussen de ruggen. Met twee grote wielen op onbeteelde grond heb je daar geen last van.
Roeldeutzdx
@Ritchie dat klopt
+1
valmet6400power
@Ritchie
Dat heeft ook nadelen hoor, want die belasting ondergronds heeft ook nog wel z’n werking opzij volgens mij. Jullie hebben dan zeg maar 7 ton om wat te noemen op smalle banden. Nou die verdichting gaat echt niet alleen recht naar beneden toe volgens mij?
Roeldeutzdx
@valmet6400power het heeft dan wel verdichting tussen de ruggen
Henk 1120
Goed voor elkaar! 👌🏼
+1
Ritchie
@valmet6400power

Die verdichting moet je 'opbouwen' om het zo maar eens te zeggen, als je vroeg in het voorjaar met een zware trekker op nat geploegd land gaat zul je idd. flinke verdichting hebben niet alleen naar onderen. Voordeel is dan ook eigenlijk weer dat je geen kopakkers hebt, waardoor het niet uitmaakt dat je met een iets kleinere strooier rijdt bijvoorbeeld.

Tis maatwerk hè haha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6210R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!