MCR nieuwe distributeur van Manitou meeneemheftrucksMeeneemheftrucks van Manitou worden voor de Nederlandse markt sinds kort geïmporteerd door MCR uit Koudekerk a/d Rijn. Dit familiebedrijf heeft een

Manitou onbekend/overig

17 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

MCR nieuwe distributeur van Manitou meeneemheftrucks
Meeneemheftrucks van Manitou worden voor de Nederlandse markt sinds kort geïmporteerd door MCR uit Koudekerk a/d Rijn. Dit familiebedrijf heeft een lange staat van dienst op het gebied van machines voor landbouw, logistiek en transport.
Manitou brengt de machines van zijn uitgebreide productlijn via drie kanalen op de markt. Zo is er het Manitou Center in Staphorst voor interne transportmiddelen (fabrieksvestiging) en een exclusief dealernetwerk voor de landbouw- en bouwsector (AG en Construct) die de bekende verreikers verkopen. En dan nu MCR voor de meeneemheftrucks, die in de volksmond ook wel Kooi-Aap genoemd worden.
Variatie
Kenmerk van het aanbod meeneemheftrucks van Manitou is de grote variatie waaruit klanten kunnen kiezen. In de eerste plaats is er keuze uit telescoop- en uit mastmachines. Daarnaast hebben klanten de keuze uit de besturing van de machine: 2-weg of 4-weg besturing. Bij 4-weg kan de machine lange en brede lading beter vervoeren. Verder is er keuze uit een laadvermogen van twee, dan wel 2,5 ton. Van de telescoopmachine is er zelfs een variant die 2,7 ton kan tillen en veilig verplaatsen. In alle gevallen is er sprake van machines met drie wielen. Telescoopmachines zijn handig wanneer delen van een trailerlading in een relatief lage opslag of schuur geplaatst moet worden.
Verschil
Een belangrijk verschil tussen een mastmachine en een exemplaar met een telescooparm zijn de geringere onderhoudskosten aan de telescoopmachine. Er is geen sprake van rollen, een ketting of een hefmast, waardoor er minder onderhoud gepleegd hoeft te worden. Een ander belangrijk pluspunt is dat de telescooparm in vrijwel alle gevallen lang genoeg is om de trailer aan één kant te kunnen laden of lossen.
Meeneemheftrucks van Manitou hebben een apart remsysteem en zijn met behulp van de command-arm ( rij-hendel) kinderlijk eenvoudig te bedienen.
Oorsprong
Manitou werd groot omdat het de kunst verstond om een bijzonder degelijke, betrouwbare telescooparm te ontwerpen. Het merk werd hiermee bekend met de verreikers, maar al snel kwam het bedrijf ook met degelijke, robuuste mast meeneemheftrucks die van de betrouwbare techniek van Manitou profiteren.
Service
Service aan de meeneemheftrucks verleent MCR vanuit een eigen werkplaats. Landelijk heeft MCR de ondersteuning van het servicenetwerk van European Trailer Care.
MCR
MCR is een bekende naam in de toeleveringswereld van trailers en opleggers. Naast afdeksystemen is MCR, een familiebedrijf dat al sinds 1951 actief is, begonnen aan de distributie van Manitou meeneemheftrucks. Directeur Marco Reyneveld zegt dat zijn bedrijf voornamelijk actief was in landbouwmechanisatie, maar dat hij ook een passie heeft voor wegtransport, waar hij zich specialiseerde in de toelevering van efficiënte en veilige oplossingen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou onbekend/overig ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!