Foto van een New Holland T 6040 Elite.Bezig met onderwerken van de groenbemester. Voorop een omgebouwde loofklapper die we afgelopen winter volgehangen hebben met hamerklepels voor groenbemester te ve

New Holland T 6040 Elite

dian-waalderink
Foto van een New Holland T 6040 Elite.
Bezig met onderwerken van de groenbemester. Voorop een omgebouwde loofklapper die we afgelopen winter volgehangen hebben met hamerklepels voor groenbemester te vernietigen. Werkt uitstekend👌🏻 Achterop een pennenfrees om de groenbemester onder te werken en het land vlakker te leggen voor het ploegen.

Reacties

+1
valmet6400power
Dat is wel een geniaal idee! Wij waren zelf ook aan het kijken naar een gebruikte loofklapper om groenbemesting te verkleinen maar ze gaan zelfs met een slecht gebit voor goed geld weg. Hebben afgelopen najaar de gele mosterd + bladrammenas ondergeploegd zonder voorscharen en zonder te verkleinen. Dat lijkt geen problemen te geven met planten straks en dat zonder 1 dag vorst in de winter. Dus even kijken hoe dit uitpakt 😄
dian-waalderink
@valmet6400power deze klapper stond al jaren in de hoek van de schuur stof te happen. Wel gekeken naar een nieuwe klepelmaaier en zo’n rol voorop. Die klepelmaaiers zijn aan de prijzige kant en die rollen leggen het land niet zo vlak is onze ervaring.
valmet6400power
@dian-waalderink
Nee klopt inderdaad zo’n Greencutter. Wij zaaien de groenbemesting altijd met een Lemken Karat dus onze bovenlaag is nogal ongelijk dan is zo’n klepelbak ook niks waard.
dian-waalderink
@valmet6400power hier gelukkig veel onderzaai in de mais waardoor het land aardig vlak is
MaxxuM4ever
@valmet6400power loonbedrijf Sturm heeft zo’n loofklapper als het goed is met alleen maar lange klepels erin, oude aardappel loofklapper omgebouwd. @stannetje96 weet dat misschien wel beter?
stannetje96
@MaxxuM4ever dat klopt idd maar hun hebben al een ander adresje waar ze er eentje ophalen
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Ja klopt inderdaad. Gaan nu eerst maar is kijken hoe het zometeen gaat 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6040 Elite ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!