Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 420Mooi plaatje zo in de zon. Foto is geplaatst door ronald-deutz-fahr op 05-04-2020 om 22:49:23, met 33 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron K 420

Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 420
Mooi plaatje zo in de zon

Reacties

johndeere6230
Mooie combinatie zo! Is dit ook al zo'n lichtere duport bemester? Van 1300 kg oid?
@johndeere6230 ja donders wijs mee! Werkt fijn.
Klopt 1300kg ongeveer. Deze winter alle afsluiter rubbers vervangen, daar knapt het hard van op! Minder lekkage op de koppakker en Verstoppingen 0 tot nu toe na 1100 kuub. Ook verdeler nog niet los gehad. Binnenkort wel preventief want andere Bemester gaat er even ander, en deze even schoon.
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Jaa snap ik! Mechanische afsluiters erop?
Blijft de tank een beetje fijn in de trekhaak liggen of heeft die wel de neiging te gaan klapperen?

Dat scheelt een hoop, jullie hebben er een voorsnijder voorzitten? En ook messen in de verdeler of dat niet?
Wel de moeite als je al 1100 kuub heb gedaan, alleen grasland?
@johndeere6230 ja mechanisch. Heeft voor en nadelen. Zou graag de afsluit rubbers open zetten als ik hem niet gebruik.
Wel lekker simpel kan niks stuk
Klappert niet op vlakke weg. Rijd perfect, vol gewoon 44 rijd mooi stabiel, leeg het zelfde. Wel druk in de banden houden dan.
Klopt voorsnijder en messen in verdeler.
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Zou graag de afsluit rubbers open zetten als ik hem niet gebruik.

Jazoja, dan hoop je dat ze langer meegaan ofzo?
Ohh dat scheelt al veel, dan is mestrijden altijd wel leuk 😜 zolang er geen verstoppingen zijn of heel de verdeler vol zit, maar anders 😅 thuis geen voorsnijkast, alleen goede verdeler en letten er goed op dat er niks in komt. Maar vorig jaar alleen los gehad met schoon maken 👌
@johndeere6230 ja, ze worden poreus in de hoeken waar ze samengeknepen worden. Maargoed dan maar elke 5 jaar paar uurtjes prutsen om ze te vervangen, overleven we ook wel weer 😎
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Jaa precies, dat hebben we hier ook wel. Scheelt veel als die altijd binnen staat, anders drogen ze snel uit
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr maar klosjes van 50mm en beur elk element even op met weg zetten en druk er een klosje tussen.
Mijn vredo heeft hydraulische afknijpers en die zitten bijop de hef. en daar heb ik een kogelkraan in de leiding gemaakt.
Bij de laatste tank spoel ik er 2m³ water door de bemester en laat ik hem aan de grond en loop naar achteren en doe de kogelkraan dicht.
Als ik dan hef blijven ze open
@Fendt926Driver dat zaten wij ook al te denken! Dan staat wel de veer onder spanning.
Zo’n kogelkraan zat ook op de vorige duport. Is dicht gegaan toen er een olieslang lek ging, en is nooitmeer open gegaan.
JoranK
6 meter bemester? Hier nog een bijna nieuwe 4,4m staan. Mag van mij wel weg. 6 meter past er nu mooier bij als we weer zouden moeten zodenbemesten.
@JoranK Deze is 6m ja. Was die van jullie zelfde uitvoering? Mechanische afsluiters en in/uit klappen met 1 Liggende cilinder?
JoranK
@ronald-deutz-fahr Ja vgm hebben we verder dezelfde. Mooie bemesters wel, alleen hadden wij wel geregeld een slang verstopt.
@JoranK voorsnijder is goud. Rij het liefste mest van onder de loods vandaan. Vaste mixer, en mixen en pompen kan daar tegelijk, dan kun je elke ochtend even mixen.
Maar dan is de mest dus al een keer door de pomp geweest en dus ook door de voorsnijder. Nu op 1100 kuub voorsnijder denk 3 of 4 keer los gehad. 2 minuten werk, ff melkershandschoentje aan.
+1
JoranK
@ronald-deutz-fahr Had er hier ook wel voorsnijder opzitten. Maar toch bleef er nog wel es stro/gras voor het sokje zitten. Verdeler zelf hoefde gelukkig nauwlijks los.
ford8630power
@JoranK De nieuweren hebben de afsluitrubbers en sokjes uit 1 stuk, blijft bijna nooit wat in zitten.
JoranK
@ford8630power Ah, Dat is beter ja. Maar dat is zeker niet op oudere bemesters toe te passen?
ford8630power
@JoranK Daar moet je wel wat voor verbouwen inderdaad
@ford8630power @JoranK valt relatief mee denk ik. Onderste buisje eraf, en daar een groter stuk buis//bus/ ring voor in de plek lassen. Maar het gegalvaniseerd krijg je niet meer terug, zal gaan roesten. Had eigenlijk nooit nagedacht dat dat de reden was van die afsluiters en voetjes in 1 stuk.
ford8630power
@ronald-deutz-fahr Hier een duport voorsnijder ervoor, hoef je eigenlijk nooit bij als je soms een keer de klep los trekt. En de verdeelmolen blijft ook altijd schoon, soms een keer de slangen omsteken als die vast zit om'm de andere kant op te laten draaien.
@ford8630power duport voorsnijder is een grote zeef met een mes wat ervoor draait?
Wij hebben een magneetventiel er tussen zitten voor het wisselen van de draairichting van de verdeler! Stekker erin of eruit, paar keer per dag preventief wisselen en mocht die vastslaan dan help je hem ermee zonder uit te stappen. Zou het overwegen waard zijn voor jou.
+1
ford8630power
@ronald-deutz-fahr Inderdaad, maar dit seizoen nog maar 2 keer hoeven doen dus echt nodig is het niet.
johndeere6230
Quote Reactie van @JoranK:
Hier nog een bijna nieuwe 4,4m staan.

Het is dat die zo smal is, anders had die wel deze kant op gekund 😜
JoranK
@johndeere6230 Haha, Pa wil um niet kwijt helaas. Maar als een 6 meter uiteindelijk mooier past als we weer moeten zodenbemesten, is het eigenlijk zonde om deze nu ongebruikt ouder te laten worden hier naar mijn idee.
johndeere6230
@JoranK

Ja precies... En nu is/ was de tijd om zoiets te (ver)kopen. Hoop klei en veenboeren zijn opzoek naar injecteurs.
Je zou een nieuwe 6 meter kopen dan?
JoranK
@johndeere6230 dan zou ik een knappe occasion zoeken. Of je zou deze moet verbreden naar 6 meter. maar dat is ook niet 123 gedaan.
@JoranK knapper betaalbare occasion duport? Succes met zoeken.. Dit 6m model is beperkt aanbod en prijzen zijn vaak fors geprijsd. Telefoontje naar duport bevestigde dat. Overigens toplui daar! Bij vragen ff bellen en je krijgt een monteur aan de lijn die alles haarfijn uitlegt!
johndeere6230
@JoranK

Hmmm als je er een vind stuur maar door 😜 zoals @ronald-deutz-fahr zegt, die 6 meter vind je haast niet, 7 en 8 meter wel, maar 5 en 6 meter haast niet helaas.. dat is met het merendeel van de merken zo. Of de hele grote bemesters of se kleinere staan te koop, maar het boerenformaat die er een beetje knap bij staat niet of nauwlijks
+2
JoranK
@johndeere6230 @ronald-deutz-fahr Dat is wel lastig ja. Maar zolang ketsplaat mag hoef ik niet op zoek.
@johndeere6230 en die grote Bemesters zijn vaak van die afgeragde loonwerkers dingen. Vind sowiso weinig aanbod gebruikte nette boeren Bemesters. Veenhuis is zwaar, of niet meesturende elementen. Schuitemaker zwaar. Vredo zijn smallere modellen schaars. Jako en peecon is vaak niet zoveel meer na 10 jaar
Wat blijft er dan nog over?
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
en die grote Bemesters zijn vaak van die afgeragde loonwerkers dingen

Precies en wegen zo zwaar als lood, dus 2 meter eraf slijpen is ook nog niet echt een optie. Nu vind ik niet meesturende elementen nog niet zo'n probleem, al is het beter van wel. Dan hou je alleen nog kaweco over volgens mij, die nieuwe opti-jects zijn wel mooie relatief lichte en betaalbare bemesters. Alleen ze zijn evengoed net aan de zware kant voor onze tank...
JoranK
@ronald-deutz-fahr Dan is het misschien nog geen gek idee deze bemester te verbreden..
@JoranK nieuwe(andere) verdeler, 4 nieuwe duport elementen, en 2 stukjes grote koker. Moet te doen zijn😎

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!