Foto van een Deutz Allis 9190. Deze foto is in 1990 gemaakt door mijn vader, op een beurs in Amerika.

Deutz Allis 9190

Foto van een Deutz Allis 9190. Deze foto is in 1990 gemaakt door mijn vader, op een beurs in Amerika.

Reacties

stippie
Kan iemand trouwens vertellen of er nog meer verschillen zijn tussen een Deutz Allis en een Deutz (naast dat Deutz Allis Amerikaans is) en zijn er Deutz Allis trekkers verkocht in Nederland?
+2
maikwolsink
@stippie verschillen zou ik zo niet weten, maar in aalten loopt een deutz allis.
die doet nog regelmatig een trekje voor de sleepwagen
stippie
@maikwolsink aah, oké👍🏻
+1
wilbertkw
@maikwolsink volgens mij heeft hij die 2 jaar geleden verkocht. Heeft vorig jaar tenminste al niet meer meegereden. Is bezig met een vrachtwagen voor de sleepwagen
+4
allis man
@stippie Allis Chalmers kwam rond1985 in zwaar weer en werd overgenomen door Deutz dus vandaar de Amerikaanse tractoren Deutz Allis.
De grondverzet groep van Allis Chalmers was al eerder overgenomen door Fiat vanaf die tijd werd het Fiat Allis.
Wat grappig is dat Deutz de Allis Chalmers trekkers groen maakte en de verkoop nog verder zakte. Naar een jaar of 4 kon men ook weer kiezen tussen de oranje en groene tractoren. waardoor de verkoop weer wat toenam.
stippie
@allis man oké, en Fiat is weer overgenomen door Hitachi zeker?
+1
DANOONTJE POWERR
@stippie Eerst nog Fiat Kobelco volgens mij.
stippie
@DANOONTJE POWERR is Kobelco dan ook overgenomen door Hitachi?
DANOONTJE POWERR
@stippie
Dat weet ik niet
stippie
@DANOONTJE POWERR oké, ik dacht dat Kobelco ook altijd nog bestond
+1
Bakker S
@stippie In 1999 besloot Hitachi de samenwerking die sinds 10 jaar met Fiat bestond, te beëindigen en weer zelfstandig Hitachi machines door heel Europa te leveren.
+2
a3vandiejen
Prachtig als je dit ooit in het echt hebt gezien...
+2
Arie_MF
Volgens mij zit hier best wat Allis-Chalmers techniek in, die cabine lijkt ook veel op de cabines die bij andere Agco merken in/na die tijd gebruikt zijn.
stippie
@Arie_MF ja, Deutz Allis is later ook overgenomen door AGCO
+1
stippie
@Arie_MF ik vind dat toch een beetje een apparte MF serie..
+1
fergusonnetje
Je hebt ook nog een tijdje AGCO-Allis gehad. Dus misschien dat AGCO Allis overkocht van Deutz of zoiets?
stippie
@fergusonnetje ja, inderdaad, ik had het net nog even opgezocht en dat klopt. Agco heeft de naam Agco Allis aangehouden tot 2001, behalve voor de Zuid Amerikaanse markt
+3
Kramer U800
Wat ik wel weet is dat ik dit een heel mooi model vind!
+1
stippie
@Kramer U800 ik vind die oudere Deutz trekkers ook altijd mooi👌🏻
+1
Kramer U800
@stippie Van het begin tot de DX serie vind ik het mooist. Rond 2000 hebben ze een hoop missers gehad en nu begint het langzaam weer te komen. Maar het is niet te vergelijken met wat het vroeger was. Toen was Deutz nog een A merk, overal lagen Deutz motoren in. Maar toen ze met Fahr gingen samenwerken ging het alleen maar bergafwaarts.
+1
stippie
@Kramer U800 ik vind vooral de 06 serie en de DX serie mooi. Maar ze hebben inderdaad wat missers gehad. Bij het loonbedrijf waar me vader werkt reden ze ook Deutz, maar toen de eerste Agrotron kwam zijn ze overgestapt op Massey Ferguson. Terwijl die iets latere Agrotrons volgens mij nog niet eens zo slecht zijn (met aflopende neus bedoel ik dan nog)
+1
Kramer U800
@stippie Oké zonde, maar als bedrijf sta je dan inderdaad voor de keus: blijf ik bij Deutz met een hoop problemen of ga ik naar een ander merk. De luchtgekoelde series waren echt wel het beste. Daar hebben ze een heel hoop van verkocht. En dan heb je nog de luchtgekoelde motoren die ze verkochten voor alle graafmachines, tractoren, vrachtwagens, waterpompen, generatoren, wielladers enz. Die lopen nog steeds.
stippie
@Kramer U800 ja klopt, maar de dealer waar ze de Deutz trekkers vandaan haalden is er ook al meegestopt, de dealer die ze nu hebben doet het ook goed en heeft ook een goede service
Kramer U800
@stippie Dat is ook heel belangrijk. En als er iemand mee ophoud heb je weinig keus.
+1
stippie
@Kramer U800 er zit nog wel een Deutz-dealer in de buurt, maar het was toen vooral omdat ze niet tevreden waren over de eerste Agrotrons, dat ze de keuze voor MF hebben gemaakt. Toen ze MF reden waren ze tevreden over het merk en over de dealer, daarom rijden ze nu nog steeds Mf
+3
roscho
Zo'n trekker doet mij altijd denken aan een rijnaak. Heel lang schip met de stuurhut achterop. Ik heb er eens een horen lopen. Muziek in mijn oren!
+5
Arie_MF
@roscho net als de JD’s 6 cilinders met sg2 cabine.
+4
allis man
@stippie Nieuwe Deutz Allis trekkers zijn naar mijn weten nooit nieuw verkocht in NL .Er wel een paar gebruikte geïmporteerd van uit de VS.

Foto van een Deutz Allis 9170
stippie
@allis man ja, oké, dat dacht ik ook al, dat de Deutz Allis trekkers in Nederland dan geïmporteerd zijn
+1
allis man
@stippie Ik denk het maar weet niet goed hoe dat zit.
Kramer U800
@allis man deze was in Nordhorn
+1
allis man
@Kramer U800 Zo te zien wel, deze foto komt niet van mij maar ik heb er wel foto's van heb de eigenaar wel eens gesproken.
+2
MaartenMandemaker
@fergusonnetje Agco staat voor Allis Gleaner Corporation. Meende dat Robert Ratliff de Amerikaanse tak van KHD had overgenomen, en daarmee ook de naam Allis. Gleaner was een fabrikant van maaidorsers.
+1
stippie
@MaartenMandemaker inderdaad, net even opgezocht: in 1990 is Agco ontstaan door Deutz Allis over te nemen, toen zijn ze begonnen met het maken van landbouw machines onder de naam Agco Allis en Gleaner. De jaren daarna hebben ze andere merken overgenomen zoals Heston, White, etc.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz Allis 9190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!