Foto van een Claas Arion 530.
Toch leuk als je aankoop er al eerder is dan verwacht.... nu de pers nog :)

Claas Arion 530

Foto van een Claas Arion 530.
Toch leuk als je aankoop er al eerder is dan verwacht.... nu de pers nog 😄

Reacties

a3vandiejen
Mooi hoor, wat komt er voor pers achter...
+1
mrpieter
@a3vandiejen een midibalenpers
a3vandiejen
@mrpieter Als hij er achter zit nog maar een foto hoor. Voor thuis of ook wat klantenwerk.
+1
mrpieter
@a3vandiejen klein beetje voor mezelf, maar voornamelijk graantje meepikken van de opkomende midibaal. Op dit moment worden er nog volle vrachten vanuit het noorden naar het zuiden gereden. Vraag is er, maar ze worden nog niet veel hier gemaakt.
Brabantse loonwerkers rijden liever met steeds groter materiaal in een krimpende markt... ik probeer het met wat kleiner spul
a3vandiejen
@mrpieter Niet geschoten is altijd mis zeg ik altijd. Succes.
+1
Casejx100u
@mrpieter Het lijkt hier alsof de midibalen markt al op zijn retour is, maar ik kan het mis hebben. Wij lieten ze vroeger ook veel maken voor de handel en een beetje eigen gebruik. Maar de handel ligt aardig op zijn gat, we hebben nu nog een partij staan van twee jaar geleden. Het zijn wel machtig makkelijke baaltjes voor ons als we voor een dag/halve dag wat bij moeten voeren, heb je niet meteen een hele grote los liggen. Wij hebben er ook over gedacht om zo'n persje te kopen toen onze loonwerker er mee stopte, maar dat bleek toen nog aardig aan de prijs voor een oud persje met weinig capaciteit.
Rik Engels
Nette trekker!
arjanvw
Mooie trekker! Vast nog niet veel uren... zit er geen euro snelwissel op de voorlader?
Fendt926Driver
@arjanvw lijkt een maiieux snelwissel.

@mrpieter pracht trekker.
Ga je hobbyen in de zomer?
Of ga je volledig voor jezelf beginnen?
+1
mrpieter
@Fendt926Driver voorlopig blijf ik nog gewoon 4 dagen in de week voor lely rondrijden.
Dit jaar wat werk bij elkaar proberen te scharrelen met onder andere de midibalenpers. Vandaar ook een wat grotere trekker en gelijk ook met fronthef en frontaftkas uit laten voeren. Dan is 'past niet' of 'kan niet' gelijk weggestreept.

Naast het kluswerk met de balen ook wat stamboek fok/vlees dieren aangeschaft. Maar dat is voorlopig nog wat meer hobby
mrpieter
@arjanvw is inderdaad een mailleux snelwissel. De vorige eigenaar had er wel een mooi idee over; sinds hij deze snelwissel had was het lenen van aanbouwdelen gelijk over.
De draaiuren zie je er zo op de foto niet van af... maar heeft er toch al heel wat op zitten. Is zon beetje op de helft van zijn leven schat ik 😉
jeet
@mrpieter wat voor midi pers heb je gekocht ?
mrpieter
@jeet een agronic midifix
jeet
@mrpieter oke bij knoll gekocht ?
arjanvw
@mrpieter haha! Dat geld ook omgekeerd! Zit deze rond de 6000 uur?
+1
mrpieter
@arjanvw ik heb er al een verloop naar euro bij
Heeft er inmiddels 6700 uur op zitten in 5 jaar tijd
Fendt926Driver
@mrpieter poe 140 pk in die trekker.
Had ik er niet aan af gezien.
Niet bang voor de dps motor die erin zit?
mrpieter
@Fendt926Driver hier in de omgeving rijden best veel 4-cylinder dps rond (jd en claas) en hoor er niks apart geks over.
Heb enkele jaren als vaste chauffeur op een van de eerste claas axions in nederland gereden... die dps die daar in zat was echt bar slecht.
Egr koeling lek gaan, koppakking er uit blazen, enz. Maar uiteindelijk na enkele modificaties zijn die motoren toch ook heel gebleven.
Fendt926Driver
@mrpieter ok.
Als deze goed is ook goed laten.
Maar met 140 pk kun je ook nog we erbij gaan maaien met voor en achter maaier.
Maar daar zal al wel meer concurentie in zijn.
Laatste jaar mini balen laten persen voor de kalfjes was ook mooi hanteerbaar spul met 100 kg per baal
+2
mrpieter
@Fendt926Driver met maaien enz kom je hier tussen het grote spul van de loonwerkers terecht. Veel geweld voor weinig geld zeg maar. Die klappen gerust een tripple maaier uit of een bigm in een paardeweitje van een hectare zeg maar... 🤣

Ik heb nog wel wat ideeen en inmiddels ook wat werk aangeboden gekregen, maar voorlopig maar beetje rustig aan beginnen.
+2
Saeghershof
Bij mij in de streek zijn er 2 loonwerkens die ook gaan beginne met midibalen maken. De eene met creap de andere met een agronic variotronic. Er was er al een met een creap. Dus nu 3 loonwerkers in de buurt in een straal van 10km voor midi's
+1
case 745 xl
Mooie trekker. Hier een jaar een agronic midivario gehad. Ding zo hard ik kon weer weg geschopt was een drama. Een midifix lijkt me al veel beter. Maar ik ben voor een criap gegaan gelukkig.
mrpieter
@case 745 xl dat met die kettingen zag ik gelijk al niet zitten. De vaste kamer met rollen zag er goed uit dus daar voor gegaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 530 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!