Deze week nog even een vracht gebroken puin met deze machine weg gebracht. Ik moest een klein stukje door het losse zand. Je staat er elke keer weer versteld van hoeveel vermogen er in dit monster sch

New Holland T 7050

KlaasM
Deze week nog even een vracht gebroken puin met deze machine weg gebracht. Ik moest een klein stukje door het losse zand. Je staat er elke keer weer versteld van hoeveel vermogen er in dit monster schuilt

Reacties

a3vandiejen
Prachtige trekker.
+1
hermanjohndeere
En met zulke bandjes heb je ook enorme grip 👌
DANOONTJE POWERR
Supermooie kleur ook!
mdoornekamp
Getuned?
KlaasM
@mdoornekamp niet bekend. Hij sleept lekker en wil ook best een zwarte pluim geven. Maar verder niet bekend. Broer heeft 1 x trekkertrek mee gereden en toen eindigde hij wel halverwege in de klasse. Maar dat is voor een groot gedeelte ook aan de banden te danken denk ik
hermanjohndeere
@KlaasM

Hij lijkt sterk op deze trekker. Gok dat ie wel aan de laptop is geweest 🤪
mdoornekamp
@hermanjohndeere die trekt hem effe door de vario bak heen.
KlaasM
@mdoornekamp hij krijgt wel flink op z’n dak daar ja. Ik had het filmpje al is gezien.
CaseCS130
@mdoornekamp Gaat wel heel mal, zo blijft er niet veel over van je dure vario trekker denk ik.
mdoornekamp
@CaseCS130 @hermanjohndeere Zo'n trekker is eigenlijk te licht voor zo'n grote dozerbak. En dan op overmaatse banden en flink opgevoerd. Dan vraag je wel om problemen.

Hier blijkt ook maar weer uit dat het fors opvoeren niks waard is. Zoals de foto plaatser zegt; het ropt wel lekker weg. Maar de techniek heeft er veel van te lijden. Het is voor de tuners een leuk verdien model. Maar de mechanisatie bedrijven en eindgebruiker zitten met het gezeur als er brokken komen.
@mdoornekamp Die heeft ook wel een flinke snuif bij gehad volgens mij, hij rookt flink
KlaasM
@mdoornekamp hij wordt inderdaad flink gebruikt daar. Maar is hij daar ook niet gewoon voor gemaakt? Met een handbak te haastig overschakelen is bijvoorbeeld ook niet lekker voor een versnellingsbak.
+1
mdoornekamp
@KlaasM continu zwaar trek werk is gewoon slecht voor je vario bak. Componenten hebben veel te lijden en rendement is ook lager dan een mechanische bak. Temperaturen van dr olie lopen hoog op.
+2
stannetje96
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Zo'n trekker is eigenlijk te licht voor zo'n grote dozerbak.

Opzich valt dat wel mee. Het ontgaat mij een beetje waarom hij zo door blijft sleuren terwijl zijn bak al lang vol is en hij de mogelijkheid heeft om er uit te rijden of em gewoon op de hand over te pakken... gaat nog eens veel sneller ook als je beetje gang kan houden
hobbyboer
Quote Reactie van @CaseCS130:
zo blijft er niet veel over van je dure vario trekker denk ik.

Het is toch geen setje v-snaren wat even opgerookt wordt.
Misschien is zo'n vario juist wel een prachtige beveiliging tegen piekbelastingen, overbelasting e.d.
Noorderling
@hobbyboer
Gaat inderdaad gewoon door de overdruk lijkt me of regelt zichzelf terug, als daar niet aan gerommeld is zal het wel goed gaan. Wil met woelen als het droog is ook wel lukken zonder dat de trekker opgevoerd is. Bij een john deere slipt je frontkoppeling door zonder dat je het direct door hebt, die platen ben je ook zo kwijt. Vroeg of laat stopt alles als je grip hebt.

schakel was je al 5x afgeslagen met warme turbo, weet niet of dat beter is.
hermanjohndeere
@mdoornekamp ja inderdaad. Niet best als dat hele dagen gebeurt.
KlaasM
@hermanjohndeere klopt dit is um ook!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!