Fendt 818 met Kemper 3000 bezig met Miscanthus hakselen.. Geplaatst door wim-same op 10-04-2020 om 19:19:57, met 32 reacties.

Fendt 818

Fendt 818 met Kemper 3000 bezig met Miscanthus hakselen.

Reacties

a3vandiejen
Geen vos tegen gekomen Wim.
+1
wim-same
@a3vandiejen Weet ik niet Adrie, Ik was er niet bij, maar heb niets gehoord over vossen.
a3vandiejen
@wim-same Trouwens ook een mooie foto.
+1
Martinsame
Was het wel mooi weer voor om te oogsten
+1
mf 6150
Mur?
Welten
Waar word dit voor gebruikt?
+1
wim-same
@Welten Ik had dit gewas in eerste instantie gezet voor biomassa. Dat gaf veel as en slakvorming in de ketel. Ik gebruikte het ook voor het strooien in de potstallen van dikbillen. De rest wat ik over had ging naar de buurman die er de boxen mee op strooit. Nu ik geen Dikbillen meer heb gaat alles naar de buurman voor in de ligboxen. Het gewas kan ook gebruikt worden in de papier industrie. Dat heb ik nooit gedaan.
Welten
@wim-same weer wat geleerd
+1
yoohan
Ik zie inderdaad nog groene stengeldelen zitten Wim. Is mij aantal jaren terug niet opgevallen toen ik proeven er mee deed qua planten. Was 2013-2014. Misschien deze winter toch te nat en te warm geweest.

Toen in 2014 hadden wij ook a4 printpapier gekregen wat gemaakt was van Miscanthus. Je zag de vezels er nog inzitten, maar wel toch wel grappig om te zien dat het kon.

Er staat nog veel rondom Schiphol in de Haarlemmermeer. Enerzijds als 'wacht' gewas op stukken waar nog bebouwing ooit moet komen. En het schijnt goed te werken tegen de ganzen. Die willen ze zo min mogelijk rondom die vliegtuigmotoren hebben 😀
+1
wim-same
@yoohan Dat het gewas niet goed afgestorven is komt ook doordat er totaal geen vorst geweest is. Maar onderin zijn ze toch wel vaak wat groen hoor. Ik had één keer iets kunstmest er over gestrooid, dat had ik ook beter niet kunnen doen. Toen stierven ze ook moeilijk af. Maar het laatste beetje broeit er wel uit. Als het dan een koude ochtend is zie je de stoom eruit komen.
+1
yoohan
@wim-same
Ja ik vermoed ook gebrek aan vorst.
En afgelopen jaar lekker hoge temperatuur geweest, dus op onze organische gronden een extreem hoog stikstof leverend vermogen van de grond.
wim-same
@yoohan Ik denk dat dit gewas op armere grond ook beter afsterft.
wim-same
@yoohan Alles gaat naar de buurman. Ik zou eigenlijk wel een willen weten hoeveel ton er nou vanaf komt. en hoe hoog de DS.
+1
mf 6150
@yoohan
Klopt, hier staan hectares met olifantsgras. Mijn buurman is daarmee in de weer met een paar collega's. Zij planten ook voor anderen in nl, zelfs richting oeken geloof ik😅
+1
wim-same
@mf 6150 Hoeveel ha staat er inmiddels bij Schiphol al met Miscanthus ?
mf 6150
@wim-same
Zou ik eens moeten vragen, tis nu niet dta het rondom alle banen staat ofzo hoor
Gavrie Willemsen
@yoohan De woorden “gevogelte” en “vliegtuigmotoren” passen niet goed in 1 en dezelfde zin..... 😮
yoohan
@Gavrie Willemsen
Daarom juist... is deels om ganzen af te schrikken, zodat die ganzen niet bij Schiphol zitten op gewoon grasland en dan tegelijk met de vliegtuigen opstijgen
+1
jasper-santing0
Ook nog een echte trekker op je land 😜😜 maar dit is geen 818 denk dan een 718
+4
wim-same
@jasper-santing0 Er is helaas een FENDT op mijn land geweest. Nu is mijn land gelijk € 3000 minderwaard. ha ha Type weet ik niet precies, Ik was er niet bij.
+1
mf 6150
@jasper-santing0
724 volgensmij, ze hebben ook een 718 manman wat fluit dat kreng
+1
wim-same
@mf 6150 Ik denk dat het dan een 718 geweest is.
+2
mf 6150
@wim-same
Ik zit toevallig net op de facebook pagina van jan van iperen te kijken en daar staat dat het een 724 is, die 718 is een com3 namelijk
wim-same
@mf 6150 Het zou zomaar kunnen, Ik was zelf ook op mijn werk, dus ik hg hem niet gezien.
wim-same
@mf 6150 Ik kan het nog niet vinden op die facebook pagina van jan van Ieperen
+1
mf 6150
@wim-same
Achternaam van de eigenaar intikken in de zoekbalk en dan kwam bij mij de oost van van iperem naar voren
+1
wim-same
@mf 6150 Ik heb mijn gewas verkocht aan de buurman, en die laat het hakselen door Loonbedrijf hans van Leeuwen. Maar hij heet ook weer iemand ingehuurd met een trekker en een hakselaar, terwijl hij er ook gewoon met zijn Claas zelf rijdende hakselaar kan rijden hoor.
+2
fendt308-driver
@mf 6150 is een 724 ja. Die 718 is generatie ouder maar wel lekker gekieteld
+1
mf 6150
@fendt308-driver
Die is bijzonder braaf ja, zij rijden weleens voor blommesteijn. Was toen nat gras en een stijle bult, nou niemand kwam erop. Gerco eerst ook niet maar die gaf effe een dot gas en floot zo omhoog😂👌
+1
fendt308-driver
@mf 6150 haha dat geloof ik graag ja. Het mag daar best opschieten. Die 718 stond eerst voor de hakselaar maar daar had ie zn handjes wel aan vol
mf 6150
@fendt308-driver
'het mag daar best opschieten' netjes verwoord wel haha.
Ja klopt eerst hakseltrekker, ach hij is dus goed opgevoed

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 818 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!