het protoype van de graasrobot rijdt ook weer in de rondte. Foto is geplaatst door rubenv op 14-04-2020 om 16:56:27, met 10 reacties.

Lely Prototype

rubenv
Het protoype van de graasrobot rijdt ook weer in de rondte

Reacties

JoramH
Best maf gezicht zo zonder trekker. Leuke ontwikkeling, maar ik vind automatisering en GPS fantastisch. Vraag me het praktisch nut nog wel af want oversteken op de weg ed zal wel lastig zijn maar interessant is het zeker!
mike_v
Waarom zou een weg oversteken een probleem zijn @JoramH? Een trein steekt ook "zomaar" over zonder dat er menselijke handelingen moeten gebeuren 😉 .
JoramH
@mike_v Klopt, maar bij een trein is een hele infrastructuur door het andere verkeer vroegtijdig te waarschuwen middels verkeerslichten en slagbomen. Denk niet dat elke boer dezelfde mogelijkheid rond zijn erf krijgt. Zou mooi zijn maar niet zo realistisch.
mike_v
Hoezo hele infrastructuur @JoramH? Een stoplicht is niet zo moeilijk te plaatsen. Daarbij komt dat deze wel even kan wachten. Een trein komt en zal niet stoppen. Dit kan je laten rijden tot aan de oversteekplaats, daar triggerd die een sensor die een rood licht laat branden en vervolgens eventueel een slagboom. Na x tijd rood/gesloten slagboom begint hij weer te rijden tot aan een volgende trigger die de omgekeerde bewegingen in gang zet. Dat is helemaal niet zo'n groot probleem, mits je hiervoor toestemming van hogerop krijgt.

Nederland staat toch vol met "slimme verkeerslichten" die enkel geactiveerd worden als er een wagen in de zijstraat staat te wachten.
Rokus
@JoramH een ding scheelt hij hoeft bij deze boer niet over de weg!
jasper-santing0
@Fendt612e Net wat voor jullie😜
+4
Fendt612e
@jasper-santing0 koeien t zelf laten ophalen is goedkoper dan😎
Baltus_steyr
Huh wat is dit nou weer voor gek gevaarte???haha!
+4
Krispax
Vroeger koeien in de wei en de boer op het veld. Binnen enkele jaren zie je alleen nog een robot. Rare evolutie eigenlijk als je het bekijkt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Prototype ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!