Foto van een Case International Magnum 7120, achterkant was een zootje, nieuwe zevenpolige stekker gemonteerd. Leidingwerk, slangen, ontluchter en topstang gangbaar en netjes geordend. (ja, de varkens

Case International Magnum 7120

sybren
Foto van een Case International Magnum 7120, achterkant was een zootje, nieuwe zevenpolige stekker gemonteerd. Leidingwerk, slangen, ontluchter en topstang gangbaar en netjes geordend. (ja, de varkenssnuitjes zijn ook gemonteerd,...) 🐽

Reacties

casejxu
Je moest nog flink stoken op de rechter arm?
+1
sybren
@casejxu nee, is nieuw. Zit nog in de primer
casejxu
@sybren dat kan natuurlijk ook
fendtjecis
Als je verschillende trekkers langs achter bekijkt vind ik persoonlijk dat fendt het tocht het beste voor mekaar heeft qua orde en degelijkheid. 😅 hier krijg ik geen zicht op
+2
casejxu
@fendtjecis wat ik niet snap is dat er nog merken de ventielen aan de rechter kant van de topstang maken. Terwijl je bij vele gedwongen links moet uitstappen
fendtjecis
@casejxu daar heb je wel een punt. Is altijd een geklooi, zeker wanneer er dan zo'n zwaar hydraulische topstang in hangt
hobbyboer
@casejxu Je bedoeld omdat je aan de linkerkant staant lastiger een slang aan de rechterkant erin zou kunnen duwen?

Ik heb dat zelf nooit als een probleem ervaren en vind het vooral belangrijk dat de slangen 'mooi' hangen tijdens het werk en daardoor nooit ergens kunnen haken, klemmen o.i.d.
Daarom vind ik het ook niet handig als de koppelingen (lichtjes) naar buiten gericht zijn bij sommige merken.
Ik snap wel dat ze dat doen voor makkelijker aankoppelen, maar ik heb daar maar een hekel aan, zeker met getrokken werktuigen.
De koppelingen tegen het achterspatbord, zoals bv valmet weleens had vond ik helemaal verschrikkelijk onhandig.
+2
Pieter Buren
@casejxu wat ik niet snap is dat het systeem op de Ford 10 serie nooit is doorgezet. Met een hendeltje aan de zijkant die je naar beneden drukt, waarna de slang als het ware er bijna uitvalt. Dat getrek aan die slangen bij het loshalen altijd. En dan stoot je weer je elleboog tegen de machine.
hermanjohndeere
@Pieter Buren de john deere 7930 Opt werk had dat ook. Maar als de slangen goed drukloos zijn ist niet zo’n probleem toch?
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @hermanjohndeere:
Maar als de slangen goed drukloos zijn ist niet zo’n probleem toch?

Dat is zeker geen probleem, al heb ik ook wel eens lopen vloeken als het weer eens niet wou lukken.
Op mn werk kwam dat regelmatig voor omdat ze daar zoveel trekkers hadden dat de machines soms wekenlang achter de trekker bleven.
Vooral de spuiten en de kunstmeststrooier en dan wel wekelijks of vaker schoonspuiten, dan moesten we de slangen eerst met een hamer en een botte beitel op de rand van de koppeling naar binnen meppen om er een beetje beweging in te krijgen.
Of koppelingen die soms heel lang niet gebruikt worden, ook fijn....

Thuis had ik daar nooit last van omdat we de koppelingen met minder trekkers en veel machines met veel slangen veel vaker gebruikten.

Mijn tip is dan ook om regelmatig alle aansluitingen te gebruiken en als je een machine afkoppelt die minder slangen heeft: druk 1 van de slangen even in alle ongebruikte koppelingen!
hermanjohndeere
@hobbyboer ja klopt. Soms kunnen ze alsnog wel vast zitten ja. Lang leve loadsensing. Alleen zitten die nippels vaak zo kort bij elkaar dat je je handen er niet goed omheen krijgt hahaha
rommert14
@hermanjohndeere onze 7820 ook, ideaal.
Casejx100u
@Pieter Buren John deere heeft zo'n systeem wel op veel types (in ieder geval de R-serie). Er ging een wereld voor me open toen iemand me dat liet zien terwijl ik nog aan slangen stond te trekken.
mf6495driver
@Pieter Buren

Onze claas trekkers hebben zo een hendeltje, dat werkt erg makkelijk, ik denk dat de nieuwste MF's dat ook terug hebben.
Marcsteffens6265
@mf6495driver ja klopt de s series hebben dat allemaal
Pieter Buren
Dan moeten we toch maar op een ander merk overstappen...😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Magnum 7120 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!