De slijtdelen van de verdeler allemaal los gehaald. Nu moet er nog een kruis tussen gelast worden. Foto is geplaatst door jantje 8110 op 14-04-2020 om 21:40:25, met 19 reacties.

Slootsmid bemester

jantje 8110
De slijtdelen van de verdeler allemaal los gehaald. Nu moet er nog een kruis tussen gelast worden

Reacties

Fendt926Driver
Succes ermee.
Heb hier nog wel een kruis liggen als je wat maten wilt weten of foto s wilt hebben
jantje 8110
@Fendt926Driver bedankt, ik hoop dat het goed gaat komen. Het lijkt er op dat als ik een koker van 120x80 over de naaf heen leg, en aan de uiteinden de plaat eronder las waar de snijmessen aan komen dat dat de maat is.
Maar weet het niet geheel zeker aangezien alles los erin lag
verwijderd
Fendt926Driver
@jantje 8110 waarom maak je een 4 kruis?
Een 3 loopt altijd vlak.
En je houdt iets meer snelheid op de mest door de slangen
jantje 8110
@Fendt926Driver oke daar heb ik nog niet over nagedacht. Er zat een 4 kruis in. Als drie uitlopen beter is kan ik het nu nog aanpassen
GerbertXL
Als je er een complete verdeler bij wilt heb ik nog wel een 31 gaats liggen met redelijk verse slijtdelen.
jantje 8110
@GerbertXL wou eerst dit proberen. Ben helemaal niet bekend met het slootsmid principe. Dus als het tegen valt heeft het dan niet alles gekost. Huren hier meestal een tank bij de coöperatie maar die tanken zijn eigenlijk wat aan de zware kant voor de grond
Andre150
@jantje 8110 Onze ervaring is dat dit voor geen meter werkt.
We hebben de slootsmid om laten bouwen naar het nieuwe ronde mesjes sijsteem op een snijplaat. Nu geen problemen meer
fordt5110
@Andre150 bij ons dezelfde ervaring, als er iets voor gaat zitten (klauwblokje ofzoiets) stopt hij meteen. Sinds een jaar een veenhuisbemester en die spuit de mest op de ronddraaiende messen inplaats van de mest in de kokers zoals hier de bedoeling is. Bij de vorige bemester (slootsmid) elke dag bijna wel een keer de verdeelmolen losgehaalt omdat hij niet meer draaide. En nu met de veenhuis dit jaar nog maar 1 keer losgehad.
Andre150
@fordt5110 Dat is inderdaad het geval, als er ook maar wat kuil inkomt is het hommeles en leer je echt wel vloeken. Heb hem wel eens 4 keer los gehad om 1 tank leeg te krijgen.
fordt5110
@Andre150 ja precies, als je een paar koeien hebt die wat voer op de roosters trekken en dan het in de put zit, blijf je eeuwig de verdeelmolen loshalen.
dirkie ten hove
@Andre150 Dan vraag ik me af of je de verdeelbalk wel strak genoeg aandraait. Als je dat niet doet is die zo vol, daar wordt je snel zat van inderdaad
Andre150
@dirkie ten hove jawel, stond afgesteld volgens het boekje. Maar zo'n kruis laat geen rommel door. En ze smeren vaak maar wat ipv snijden. Nu komen we in het loonwerk natuurlijk wel van alles tegen.
dirkie ten hove
@Andre150 Loonwerk ah ja dan kom je van alles tegen inderdaad, wij hebben al jaren vogelzang verdeelmolens bevallen best vorig jaar 1 keer losgehad op een heel seizoen
jantje 8110
@Andre150 dat heeft de joskin molen op de bouwlandbemester ook werkt perfect. Maar voor weiland halen we alles uit de de mestsilo daar komt het al gesneden in en daar kunnen we perfect mixen.
GerbertXL
@jantje 8110 Ik heb destijds een nieuw kruis gekocht, was een jaar of 12 geleden zo'n €600. Als je 'm zelf maakt, maar 'm van RVS.
Ik heb er altijd goed plezier van gehad, prima systeem vind ik maar als je er dikke troep doorheen gaat proppen houd het snel op, ik heb dan ook geen voorsnijder ofzo.
jantje 8110
@GerbertXL oke, nu zat ie net iets over de 700.
CaseCS130
Ik ben ook geen fan van dat balksysteem van slootsmid. Wij hebben dat ding er bij revisie uitgegooid en een nieuwe plaat ala Veenhuis en Joskin in laten maken. Als je toch iets moet zou ik dat adviseren.


Foto van een Vogelsang Bemester
+1
@CaseCS130 hier sinds 9 jaar ook een kaweco snijmolen er op ipv de slootsmid kruis verdeelmolen. Toen der tijd altijd vast en ellende, ook nog voorsnijder er op. Nu zonder voorsnijder en hooguit 1 a 2 x in het jaar vast. En dan eigenlijk niet door kuil.

Wel geeft een kruis een mooiere verdeling bij kleinere gift, de snijmesjes verdeelmolen wil dan de ene pijp wel wat meer geven dan de ander. Dit is echter bij kleine giften van 10/12 kuub de ha.

Zou het zelf ook niet aanraden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!