Foto van een Same Explorer 80 vandaag mijn zelf gebouwden bagerbomp nog een paar dingen aan passen en dan hopen dat die het goed doet

Same Explorer 80

Foto van een Same Explorer 80 vandaag mijn zelf gebouwden bagerbomp nog een paar dingen aan passen en dan hopen dat die het goed doet

Niet zo gezellig als de veemarkt..

..maar wel net zo effectief! Koemarkt.nl is de online marktplaats voor handel in rundvee.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+2
Fendt926Driver
Hou ons op de hoogte..
Ook als het mis gaat natuurlijk.
(Al gaan we daar niet van uit)
+1
Martinsame
@Fendt926Driver ga morgen weer draaien heb net het een en ander aangepast dus ben zelf ook heel benieuwd
+1
Fendt926Driver
@Martinsame super.
Dat vindt ik altijd het mooiste.
Iets maken. Uitproberen.
Weer iets veranderen.
En op het laatst werkt het...
Dat geeft voldoening....
+1
Martinsame
@Fendt926Driver ja ik vindt dat zelf ook altijd prachtige en er mislukt ook wel is wat maar hoop dat deze het gewoon perfect gaat doen want er zitten al wat uurtje in.
+1
yoohan
@Martinsame leuke creatie 😀
Is de basis een vijzelpomp, zie ik dat goed?
Ben benieuwd.
+1
Martinsame
@yoohan nee is een lely pomp kennis van mijn had ook zo iets aan een arm op de trekker maar ik heb het op een wagen gebouwd en op de aftaks omdat ik nooit genoeg hydroliek druk heb.
+2
yoohan
@Martinsame
Volgens mij heeft lely ook veel van die vijzelpompen gebouwd, dus denk dat we hetzelfde bedoelen.
Kan je er wel voldoende druk mee opbouwen om mee te sproeien? Die dingen verzetten wel volume (kuubs) maar volgens mij weinig druk. Vergelijk het beetje met een dompelpomp zegmaar.
+1
wim-same
@yoohan Dat denk ik ook Johan veel kuub's maar weinig druk. je heb toch al gouw zo'n 7,5 bar nodig bij het spuitkanon, en met een haspel heb je 10 bar nodig.
Martinsame
@yoohan heb al de sloepen aangepast maar het is nog afwachten of die genoeg druk heb en ander hebben we daar ook een plan voor
+1
yoohan
@Martinsame
Oke, super zeg. Wel leuk zo'n project. Ik blijf het volgen, ben wel nieuwsgierig.
+1
wim-same
@Martinsame Water pompen gaat wel denk ik met zo'n LELY pomp, maar om bagger te pompen moet je ook een schuif in de sloot hebben om de bagger op te stuwen. en of zo'n LELY pomp dat aan kan heb ik mijn twijfels over. Moet je meer iets als een mest pomp hebben denk ik.
+1
Martinsame
@wim-same bagger krijg die ook mee maar het is voor al bedoelt als het weer een droge zomer wordt om te gaan sproeien
+1
wim-same
@Martinsame maar dan komt er maar een klein beetje bagger mee. Ik heb sloten 3 X met een pomp met schuif laten baggeren, maar nog niet diep genoeg hoor. Toen uiteindelijk maar de sloot afgedamd, en met een kraan uit laten baggeren.
Martinsame
@wim-same bij mijn gaat het vooral om zo veel mogelijk water en er mag altijd wel een beetje bagger mee maar niet te veel is vooral om het land nat te houden
+1
wim-same
@Martinsame Met een water kanon besproei je het land 80 meter breed, of nog meer, en een egale beregening. Bij een grote hoos water krijgt het lage land wel water, maar het iets hogere land net niet.
+1
wim-same
@Martinsame Maar het zou wel een mooie combinatie kunne worden met een water kanon. Dan is deze wel zelf aanzuigend. Zo'n waterkanon heb ik nog wel hoor.
+2
Martinsame
@wim-same ga morgen eerst weer draaien en kijken wat die nu na alle aanpassingen doet
+1
wim-same
@Martinsame Ik ben benieuwd Martin.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Explorer 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!