Foto van een Stoll FZ frontlader Mischien een domme vraag .maar is er hier iemand die mij kan vertellen hoe ik deze handels los krijg? Ik heb de bouten die aan de voorzijde zitten al los gedraaid. Maa

Stoll FZ frontlader

case 745 xl
Foto van een Stoll FZ frontlader Mischien een domme vraag .maar is er hier iemand die mij kan vertellen hoe ik deze handels los krijg? Ik heb de bouten die aan de voorzijde zitten al los gedraaid. Maar krijg nul beweging in deze handels.

Reacties

RKNIJBR
De hydrauliek bedoel je? Kun je zo los klikken en als je die hendel van de voorlader bedoeld kun normaal gesproken zo omhoog duwen als je spanning beetje er af hebt of tikje met de hamer.
case 745 xl
@RKNIJBR al geprobeerd zelfs met een koevoet
cb6520
De bout aan de voorzijde moet je juist vast draaien. Bij de 514 met stoll voorlader hebben we dat ook wel eens dat die bout wat los wil gaan en dan krijg je de hendel niet om voor het afkoppelen.
RKNIJBR
@cb6520 normaal gesproken hoef je idd Niks los te draaien tenminste heb ik nooit gedaan met mijn fz80
case 745 xl
@cb6520 zal ze zo eens vast draaien bedankt
henriv
Staat soms iets spanning op op de hendel waardoor hij klemt. Het wil wel eens helpen als je de bak op de grond zet en iets met de bak speel (drukken / kantelen) zodat er minder spanning op de hendel komt.
case 745 xl
@henriv helpt niet dat natuurlijk als eerste geprobeerd
bartjuh
Handel los gooien als de lader van de grond is...
case 745 xl
@bartjuh van alles geprobeerd maar geen beweging in
mf 6150
@case 745 xl
Is je lader getorst misschien?
deufi
Voorlader net los van de grond. Wat wd40 ertussen en dan tik je hem zo omhoog.
+1
NH-Ford
Bouten opdraaien heeft geen zin.
Zoals al gezegd hierboven, voorlader vrij van de grond en evt met wd40 lostikken.
Als lader maar sporadisch eraf gaat gaan ze erg vastzetten.
Lostikken en bewegen is enigste manier.
Later evt hendel met pen even demonteren, schoonmaken en inspuiten.
case 745 xl
@NH-Ford ook al geprobeerd . Heb afgelopen zomer deze trekker erbij gekocht. Dus weet niet of de lader er ooit is afgeweest.
casejxu
Krijg je de hendel ook niet omhoog gedraaid?
NH-Ford
@casejxu wss niet, hier ook al is gehad.. op zich vindt ik aankoppelsysteem mooi, als wat ongelijk staat ofzo werkt dit beter dan Trima bijv.
Borging had alleen best pen en gat mogen wezen🙈
casejxu
Quote Reactie van @NH-Ford:
pen en gat mogen wezen

Net als JD. Oerdegelijk maar t rammelt wel snel. Dat is dan weer t voordeel van dit
NH-Ford
case 745 xl
@casejxu nee dat is net het probleem
+1
casejxu
@case 745 xl dan zit ie klem om de bout volgens mij. Grote uitdaging dan. Je zou kunnen proberen de bout vaster te draaien aan deze kant en t hendeltje mee omhoog te nemen??
GerbertXL
Ik vond het altijd een ramp om de stoll af te koppelen, heb het gemiddeld elke 2 jaar een keer gedaan bij de vorige trekker...
case 745 xl
@GerbertXL is de bedoeling dat deze trekker meer voor de pers komt. Dan wil ik niet de hele dag achter die lader zitten
deufi
@GerbertXL Hier gaat de stoll er wekelijks op en af. Echter fluitje van een cent. Binnen een minuut eraf en in een minuut er weer aan. Uitstappen om de hendel los te tikken is nog het meeste werk.
+1
john deere 7810
@deufi

Een stoll wil liever elke week gedemonteerd worden dan eens per jaar. dat laat ie zich makkelijker doen.

zoals gezegd. voorlader omhoog en even goed inspuiten met vet/olie. dan de voorste bout weer aandraaien en dan zou die los moeten kunnen. maar kan inderdaad wel gruwelijk vast zitten. soms wil het helpen dat je het even met zn 2en doet. een zware klem of bak er voor. voorlader hoog en dan naar beneden en laten "schrikken" door dan in 1x weer omhoog te gaan. wel je giekvering even uitschakelen. Maar dan komt je volgende puntje.... en dat zijn die fijne hydroliekkoppelingen. spuit die ook maar gelijk even goed in met wd40. en heb je ze los even goed kijken op roest en of de patronen afdichten. anders geeft het een grote olie bende als je de hendel gaat bedienen.
+1
case 745 xl
@john deere 7810 klopt de lader is inmiddels los. Maar de hydro koppelingen zitten idd muurvast
john deere 7810
@case 745 xl

Even goed inspuiten en ring draaien tot het sleufgaatje bij het puntje zit. drukloos zetten en de ring rustig naar beneden tikken met een hamer. vliegen ze er wel uit.
case 745 xl
@john deere 7810 gedaan al maar de koppelingen blijven vast in elkaar zitten. En 2 ringen willen zelfs niet draaien. Staat nu in de kruipolie te weken. Hoop dat het morgen los gaat.
john deere 7810
@case 745 xl

idd even laten inweken. probeer anders nog even of de koppeling aan de voorladerzijde wil draaien. Er zit gewoon veel roest en rotzooi tussen.
deufi
@john deere 7810 als er veel roest in blijkt te zitten, dan zou ik ze gelijk vervangen. Roest is drama in koppelingen. Gaat allemaal lekken.

Met een moortang kan je eventueel meer kracht op de ring uitoefenen.
john deere 7810
@deufi

ik ook maar dan wel voor een faster snelkoppelblok. ideaal. dat geauhoer...
deufi
@john deere 7810 groot gelijk. Wij hebben ook zo'n blok. In een klik alle slangen gelijk lid en eraf. Ideaal.
GerbertXL
@case 745 xl Zijn dat van die koppelingen met een vlakke kop of gewone zoals achterop de trekker? Als het gewone koppelingen zijn ik de kraag (het deel dat je beweegt of 'm af te koppelen) doorslijpen op 2 plekken, dan valt ie eraf en met een beetje rommelen vallen de kogels eruit en laat ie los, die koppelingen kosten niet veel en als die kogels eenmaal verroest zijn kun je fatsoenlijk gebruik wel vergeten.
case 745 xl
@GerbertXL zijn volgens mij met een vlakke kop. Had op de vorige voorlader idd een hydrofix zitten dat was ideaal. Deze heb ik er nog nooit afgehad omdat het gewoon niet wilde. Vanmiddag had ik de trekker in de werkplaats vanwege nieuwe banden denk probeer die lader er ook eens af te halen.
case 745 xl
@john deere 7810 nog niet los te krijgen. Heb net een faster snelsluiting besteld.
mf 6150
@case 745 xl
Domme vraag, heb je het contact aangezet en daarna de hendel heen en weer gehaald, ook met ingedrukte 3e functie?
case 745 xl
GerbertXL
@case 745 xl lekker laten zitten dan, gewoon demonteren als je je hydrofix hebt en dan leg je ze in de diesel.
+1
john deere 7810
@GerbertXL

in de diesel? in de oudijzerbak is beter hahah. wat een klote koppelingen zijn dit zeg.
Saeghershof
Al eens met een lange pendrijver(doorslag) geprobeerd de hendel omhoog tekloppen? Als bij mij de frontlader er terug opgaat doe ik altijd wat vet aan binnenwerk van de vergredeling.
+1
case 745 xl
Heb hem inmiddels uit de steunen. Lader is er denk ik nog nooit afgeweest. (Verf zat nog op de binnenkant van de sleuf) hij staat nu voor de trekker met de hydro leidingen nog vast. Ook geen beweging in te krijgen.
deufi
@case 745 xl ook wd40 in de koppeling spuiten. Druk eraf halen. Ringen proberen te draaien. En met slagpen omhoog en omlaag heen en weer tikken. Krijg je er steeds meer beweging in en is die zo los.
Steyr.frl
Ik had deze week eentje met hetzelfde probleem,ook de multifaster zat vast door aluminium corrosie,was in geen 10 jaar losgeweest.
Een faster snelsluiting is ook niet je van het,vaak gedoe met die dure snelkoppelingen.
case 745 xl
@Steyr.frl kreeg eerst de ontgrendeling niet los. Maar tien dat eindelijk lukte na een hoop de 40 en de lader op zijn pootjes stond zaten alle koppelingen vast. Was er direct klaar mee en heb een snelsluiting besteld
+1
case 745 xl
@Steyr.frl kreeg eerst de ontgrendeling niet los. Maar tien dat eindelijk lukte na een hoop de 40 en de lader op zijn pootjes stond zaten alle koppelingen vast. Was er direct klaar mee en heb een snelsluiting besteld

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Stoll FZ frontlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!