Ook enkele jaren geleden. Pa aan het sproeien met de Compact 950TV. Die liep toen net, alhoewel hij nog in zijn volle restauratie proces zat.

Schlüter Compact 950 TV

Schluterfan
Ook enkele jaren geleden.

Pa aan het sproeien met de Compact 950TV. Die liep toen net, alhoewel hij nog in zijn volle restauratie proces zat.

Reacties

+1
schluterman
Nou zou je hem bijna niet meer herkennen zo goed en mooi is hij opgeknapt
mf 6150
Prachtig! Wat hebben jullie voor bedrijf eigenlijk? Akkerbouw of gemengd?
+2
Schluterfan
@mf 6150

Laat ons zeggen tot komende zomer nog gemengd De veehouderij houdt op deze zomer. Na bijna 35 jaar houd Pa het voor bekeken met deze tak. Gelukkig gaat hij nog enkele jaren verder met de akkerbouw.
mf 6150
@Schluterfan
Ah kijkaan, vanwaar de keuze? En hoeveel stuks?
+3
Schluterfan
@mf 6150

Mijn ouders willen het rustiger aan gaan doen, en er zijn geen opvolgers. Ik zou op een of andere manier wel wat aan akkerbouw willen doen, maar de tijd heb ik daar nu niet voor, en op gebied van wetgeving en dergelijke ben ik ook verre van mee. Maar wie weet in de toekomst, dat ik misschien thuis nog enkele hectares kan bewerken. Ik wil allesinds proberen de Schlüters aan de gang te houden. En ik zie pa ook nog niet hele dagen stil zitten...
BEboer
Mooie foto Simon! Raak je dan nog makkelijk aan onderhoudsstukken voor zo'n oldtimers? En als er iets aan stuk is wat jullie als experts niet kunnen fixen is er dan nog iemand die meer kennis heeft als jullie 😅
schluterman
@BEboer er zijn nog oude daelers in Duitsland die rest partijen na de sluiting van de fabriek op gekocht hebben. En anders zit er een sloperij die stukken heeft liggen. En internet he
BEboer
@schluterman knap bezig man vind het mooie dingen als ik ze zie rijden zeker die grote 👌
Schluterfan
@schluterman

Dan gaan ze bij Egelseer er wel eens werk mogen van maken om de Service toch op zijn minst weer 5 dagen op 7 te krijgen, want zoals het er nu aan toe gaat, zijn ze mij er als klant wel kwijt. Het kan nu toch zo moeilijk niet zijn om iemand elke dag de mail te laten controleren en wat onderdelen in een doos te stoppen toch? Of moet er tegenwoordig ook eerst 5 jaar bij gestudeerd worden om zoiets te kunnen. Ergerlijk is het.

Denk moest Michael nog geleeft hebben, de mens draait zich om in zijn graf. Een fonds oprichten om ons als liefhebbers/gebruikers niet in de steek te laten, en dan heb je zo'n bende klootviolen die er een soep van maken.
mf 6150
@Schluterfan
Kan je wel om ze heen? Gezien ze de oude voorraad nieuwe delen hebben?
+2
Schluterfan
@BEboer

Het sleutelen doe ik nog steeds zelf, en als het echt nodig is ken ik nog wel mensen die mij nog kunnen helpen. Onderdelen is niet echt een probleem, alleen de tijd die er nodig is om ze hier te krijgen, dat is wel een punt tegenwoordig... Zelfs Egelseer, die de inboedel van de fabriek opkocht, word een drama. Ze snappen daar niet dat we in de 21ste eeuw leven, en dat de tijd van telefoon/fax al jaren achter ons ligt... Als je via mail moet communiceren, omdat je de spraak niet zo machtig bent (bij Schlüter is echt alles in het Duits om doen), dan moet je wel stalen zenuwen hebben. Mijn voormalige contactsman is daar sinds een paar maand weg en sindsdien is het echt een ramp. En sinds dat ze naar de nieuwe vestiging gegaan zijn, is het er precies ook niet op verbeterd. Tot voor 2jaar terug zat het onderdelenmagazijn volledig apart op een andere locatie. En dat de mentaliteit in Beieren is zo dat alles op het gemakje gaat. Als altijd opgejaagde Belg/Nederlander word je daar ook niet vrolijk van.

Ik heb nog een adres achter de hand, alleen moet je daar ook soms geduld hebben. En dat kan je soms echt missen als kiespijn tijdens de seizoenen. Ik kan altijd maar hopen dat ze het tijdens de seizoenen volhouden, en of dat eventuele herstelllingen kunnen wachten tot erna. En in echte nood, spring ik in de auto en rijd naar Titz, daar zit iemand die ook nog Schlüters in onderhoud heeft, en de meest verkocht onderdelen zowat wel op stock heeft. Maar ja, tis ook even 300km rijden heen, dus tis ook niet om de hoek haha.
mf 6150
@Schluterfan
Haha weinig geduld en opgejaagd zijn ze daar verrevan inderdaad 😂
+1
Schluterfan
@mf 6150

Toen pa nog uit werken ging, was hij machinebediender aan Duitse machines. Ik spreek over dik 30 jaar geleden, maar toen een van die machines er de brui aan gaf, en de mekaniekers van de Duitse (beierse) fabrikant moesten komen, ga ook maar op een stoel zitten zei hij hahaha.
mf 6150
@Schluterfan
Hahaha, ach die verhalen hebben opzich ook wel wat. Heb dat toen ook wel gezien in oost duitsland😅
+1
roscho
@Schluterfan Een groot probleem is daar nog steeds de hiërarchie in de bedrijven. In Nederland wordt je een monteur toebedeeld en die helpt je. In Duitsland moet eerst der Meister kijken en die geeft een monteur aanwijzing hoe iets te doen. Maar valt iets tegen of blijkt onderweg iets niet te lukken, dan moet de Meister weer geroepen worden en die bepaalt dan hoe de volgende stap gedaan moet worden.
En natuurlijk ook de talenkennis is een belemmering. Een Duitser die fatsoenlijk Engels kan, is zeldzaam.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 950 TV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!