Foto van een Kramer U800, althans het frame er van ๐Ÿ˜ƒ Deze is terug van de stralerij gekomen en ziet er weer als nieuw uit!

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer U800, althans het frame er van ๐Ÿ˜ƒ Deze is terug van de stralerij gekomen en ziet er weer als nieuw uit!

Reacties

johndeere 2650
Geen gatenkaas ๐Ÿ˜… is altijd wel mooi als het gestraald is werkt ook het fijnst vindt ik
+1
Kramer U800
@johndeere 2650 Nee viel niet tegen. Schutbord tussen motor en cabine zijn wel wat gaten in gevallen, die is ook mee gekomen. Even nieuwe stukjes in lassen en het ziet er weer goed uit ๐Ÿ‘
+1
hooidonk
Mooi hoor!
Kun je nu gaan opbouwen?
+1
Kramer U800
@hooidonk Bijna ๐Ÿ˜‰ Bladveren ben ik zelf nog aan het zandstralen. De vooras moet voor 75% nog uit elkaar en gereviseerd worden maar ik verwacht dat dit zo gebeurd is. Bladveren moeten nog opgerekt worden. En dan alles opbouwen (assen, bladveren en frame), nog een keer in de ijzermenie zetten en plamuren. Dan de assen en frame zwart spuiten met de velgen rood. En dan kan de rest erop (motor, versnellingsbak, cardanassen, stuurbekrachtiging) en kan ik gaan proefrijden deze zomer hopelijk ๐Ÿ˜.
hooidonk
@Kramer U800
Gezien waar je vandaan kwam met de revisie, is dit inderdaad de eindsprint.
Wat bedoel je met bladveren oprekken?
Zijn die hun kracht verloren?
+1
Kramer U800
@hooidonk De bladveren zijn inderdaad hun kracht verloren, niet gek na 60 jaar en ruim 3 ton wat er op heeft lopen rusten. Denk dat ik te onder de hydraulische pers of wals doe om ze voorspanning te geven, dan zullen ze het wel weer doen. IJzer leverancier heeft nog niks laten weten of hij deze maat strip ook in verenstaal heeft anders maak ik ze deels nieuw.
hooidonk
@Kramer U800
Okee, snap hem.
Ben alleen wel benieuwd hoe lang dat weer goed gaat voor ze weer zo slap zijn.
+1
Kramer U800
@hooidonk Ja dat is waar. Nouja, als ze weer een 30 jaar mee gaan vind ik het best. Ga er toch geen zwaar werk mee verrichten is het plan. @deerejohn Dat is 99% onmogelijk omdat 397 van deze voertuigen zijn gebouwd en er nog zo'n 60 bekend zijn. En er zijn maar 2 van in Nederland bekend. Dus er zal weinig meer over zijn. Wat over is aan onderdelen is bij รฉรฉn man in Duitsland maar dat is ook allemaal 60 jaar oud dus wat koop je dan hรจ. Ik denk dat ik gewoon een paar nieuwe bladveren ertussen steek achter, en de voorste oprekken omdat deze nog heel mooi zijn.
deerejohn
@Kramer U800 kun niet op een sloop ergens een paar mooie bladveren scoren
Martinsame
Prachtig nu ken je weer verder ๐Ÿ˜ƒ
+1
Kramer U800
@Martinsame Zo is dat! (Had trouwens nog genoeg te doen hoor) ๐Ÿ˜€
+2
Martinsame
@Kramer U800 ik ben dus niet de enigste die zat te doen heb๐Ÿ˜‚
+2
Kramer U800
Grond verf zit erop ๐Ÿ‘

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

new holland koen
@Kramer U800 Ziet er goed uit!
Kramer U800
@new holland koen Dankjewel! Heeft mijn vader gespoten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!